Cunda Adası Denizi Nasıl?Suyu Soğuk mu? Sıcak mı? Dalgalı mı?Derin mi?

Cunda Adası Denizi Nasıl ? Cunda Adası Denizi Tuzlu mu? Sıcak mı? Soğuk mu? Derin mi Sığ mı? Temiz mi? Cunda Adası Denizi Dalgalı mı? Cunda Adasında Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Cunda Adası Denizi Nasıl?

Rakı balık Ayvalık 🙂 Ayvalık denince tabi ki ilk akla gelen Cunda Adası Oluyor. Ada tamamen keyifçi tatilcilerin ilk adresi. Cunda Adasında denize girmekten çok gezip balık yiyip rakı içmek için genellikle tercih edilmekte. Orta yaşlı insanların en çok sevdiği tatil bölgelerinden biri.

Günümüzde artık gençlerinde çok fazla tercih ettiği bir tatil bölgesi olmaya başladı. Özellikle Butik otelleri ile birlikte son derece ilgi çekmekte. Oteller genellikle Oda Kahvaltı şeklinde çalışmakta. Fakat Adada ortalama 150 Civarında otel ve Pansiyon olmuş durumda. Yaz aylarında yer bulmak bile imkansız hale gelmeye başladı.

Cunda Adası Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Cunda Adası denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

cunda-adasi-denizi-derinmi-sigmi

Cunda Adası Denizi Suyu Soğuk mu?

Cunda adasında deniz nasıl sorusu çok fazla sorulmakta. Özellikle Soğuk olduğu efsanesi dilden dile dolaşmakta. Sizler için Cunda adası denizinin nasıl olduğu konusunda tüm detayları inceledik.

Öncelikle Cunda adası denizi soğuk mu sorusunun cevabı evet Akdeniz bölgesine göre soğuk. Fakat Temmuz ve Ağustos aylarında Sıcak kumlardan soğuk denize girmek son derece zevkli zaten insanlar denize girdikten 1 dakika sonra denize alışmakta. Sonra soğuk hissetmiyorsunuz. Ağustos ayında deniz en sıcak dönemi özellikle Ağustos 1 i ile 15 i arasında su sıcaklığı en yüksek seviyede.

cunda-adasi-denizi-nasil

Cunda Adası Denizi Tuzlu mu? Derin mi?

Cunda adası denizi ege denizi özelliklerini taşıdığı için bir miktar tuzludur. Fakat Akdeniz ile kesinlikle kıyaslanmaz. Yüzmeye son derece elverişlidir. Deniz gözlüğüne ihtiyaç duymazsınız. Fakat yinede denize girdikten sonra duş almakta fayda var.

Cunda adası denizi sığ bir denizdir. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için son derece idealdir. Boğulma vakaları neredeyse yok denecek kadar azdır. Fakat yinede fazla açılmamaya dikkat edilmelidir.

Cunda Adası Denizi Dalgalı mı? Temiz mi?

Cunda adası denizi genelde durgun bir denizdir. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında deniz gayet sakin olur. Dalga çok fazla olmaz. Fakat yinede akşam saatlerine doğru hafif dalga genel olarak görüşmektedir. Fakat yüzmeyi engelleyecek kadar dalga olmaz.

cunda-adasi-denizi-sogukmu

Cunda adası denizi temizmi sorusu kesinlikle sorulmaması gerekmektedir. Ayvalık denizinin neredeyse heryeri güzeldir. Bir çok bakir koylar bulunmaktadır. Kesinlikle Cunda adasına gittiğinizde Tekne turu yapmanızı tavsiye ederiz. Harika koylarda tertemiz pırıl pırıl denize girmelisiniz.

Cunda adası Otel ve Pansiyon fiyatlarına gelince kişi başı gecelik ortalama olarak 200 TL ile 400 TL arasında değişmektedir. Plajlarda Şemsiye ve Şezlong ortalama 40 TL ile 60 TL arasında kiralanabilmektedir. Cunda adasına geldiğinizde sahilde Rakı balık yapmayı unutmayınız.

Buraya Tıklayarak Sarımsaklı Denizi İncelemesini Kesinlikle Okuyunuz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.