Datça Denizi Nasıl? Suyu Soğuk mu? Sıcak mı? Taşlık mı? Dalgalı mı? Derin mi?

Datça Denizi Nasıl ? Datça Denizi Tuzlu mu? Sıcak mı?Soğuk mu? Derin mi Sığ mı? Temiz mi? Datça Denizi Dalgalı mı? Datça’da Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Datça Denizi Nasıl?

Datça da tatil yapanların genel yorumu ben böyle güzel doğa böyle güzel deniz görmedim.O Koylar ne kadar güzel ne kadar bakir , Denize girmeye doyamadım gibi yorumları çok fazla duyarsınız. Muğla’nın tatlı ilçesi Datça tam bir tatil cenneti. Özellikle doğası ve denizi gerçekten bir harika.

datca-denizi-kumsal tasmi

Tatil planlıyorsanız sessiz sakin dinlenme amaçlı ise kesinlikle Datça bölgesini ilk sıraya almak gerekiyor. Şimdi gelelim Datça’da deniz nasıl? sorusunun cevaplarına.

Öncelikle datça denizi denildiğinde aslında ilk olarak pırıl pırıl bir deniz akla gelmektedir. Tabi ki bir çok bölgede taşlık deniz olduğu için inanılmaz derecede berrak bir deniz bulunmakta.

Datça Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Datça denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

datca-denizi-nasil-tuzlumu

Datça Denizi Soğuk mu ? Temiz mi?

Aslında bunu söylemek bile yanlış ama google üzerinde datça denizi temiz mi diye sorular oluyor. Fakat bu sorunun tek cevabı kesinlikle dünyanın sayılı temiz denizleri arasında diyebiliriz. Kesinlikle yosunsuz tertemiz ve pırıl pırıl bir denizi var. Bu nedenle gönül rahatlığı ile datça denizinde tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Datça denizi soğuk mu sorusu en çok sorulan ikinci soru. Bu sorunun cevabı evet. Datça denizi biraz soğuk bir deniz. Fakat yine de sakın söyle düşünmeyin deniz suyu soğuk denize giremem. Misal Ayvalık suyu en soğuk sudur. Ama ona göre çok daha ılık bir deniz vardır. Ortalama olarak 25 derece civarında deniz sıcaklığı bulunmakta. Denizin En sıcak olduğu dönem ise Ağustos başı ile ortası arasıdır.

datca-denizi-derinmi-tuzlumu

Datça Denizi Taşlık mı? Derin mi sığ mı? Dalgalı mı?

Aslında datça denizi hakkında bize göre olumsuz olmasa da deniz genellikle taşlıktır. Sahillerde de bazı bölgelerde taşlıklar bulunmakta. Özellikle bazı bölgeler denizin sadece giriş kısmı taş ilerledikçe ise kum olmaktadır. Fakat taşlar ayağa zarar verecek taşlar değildir. Bu nedenle deniz terliğine pek ihtiyaç duymazsınız. Fakat yinede yanınızda bulundurmakta fayda var.

Kumsal bölgeleri ise taş ve kum karışımıdır.

datca-denizi-sigmi-derinmi-dalgalimi

Datça denizi genellikle sığ bir denizdir. Sadece bazı koylarda deniz çok hızlı bir şekilde derinleşebilmektedir. Fakat genel olarak plajlarda çok fazla derinleşmez. Ortalama 50 ile 100 metre arasında boyunuzu geçebilir. Ayrıca yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için gayet iyi bir tercih olacaktır.

Daçta bölgesinde deniz genellikle hafif dalgalıdır. Rüzgar genelde hafif eser fakat yinede hafif bir dalga her zaman vardır.  Fakat yüzmeyi kesinlikle engelleyecek bir durum yoktur.

datca-denizi-taslikmi-derinmtuzlumu

Gelelim bölgedeki otellere pansiyonlara ve plajlara. Bölgedeki oteller genellikle herşey dahil konsepti ile hizmet vermekte. Pansiyon olarak ta bir çok seçeneğiniz bulunmakta. Fiyatlar ortalama kişi başı otellerde 300 TL ile 500 TL arasında değişmekte. Pansiyonlar ise 100 TL ile 200 TL arasında fiyatlara yer bulunabilmekte. Plajlarda ise Şezlong ve Şemsiye fiyatları 50 TL ile 80 TL arasında değişmektedir.

datca-denizi-nasil

Buraya Tıklayarak Sarımsaklı Denizi İncelemesini Kesinlikle Okuyunuz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.