Ege Mi Akdeniz Mi? En Güzel Deniz ve Tatil Eğlence Gezilcek Yerler Nerede ?

Akdeniz Mi Ege Mi? Tatilcilerin En Çok Zorlandığı Konulardan Biri… Akdeniz Otelleri DEnizi Eğlence Hayatı ve Tarihi Gezilcek Yerleri Mi ? Ege Bölgesinin Denizi Kumu Güneşi Doğası Havası Tarihi Alanları Mı? Tatil İçin Hangi Bölge Size Daha Uygun? Akdeniz Denizimi? Ege Denizi mi? aklınızdaki Soruların Cevapları Haberimizde…

Tatile gideceklerin ilk aklındaki sorulardan biri Ege mi Akdeniz mi oluyor? doğrusunu söylemek gerekirse iki bölgede Türkiye’nin cennet köşesi. Fakat tamamen tercihlere göre gidilmesi gereken bölgeler. Herşey taz tatilininzden ne beklediğiniz ile alakalı. Sizler için Tüm Ege ve Akdeniz sahillerini dolaşmış biri olarak nacizane fikirlerimi sunacağım. Kesinlikle tarafsız olmaya özen göstereceğim.

Herşeyden önce nasıl bir tatil beklentiniz var bunu iyi bilmeniz gerekiyor. Tüm kış çalıştım yılın 51 haftası iş güç stres çektim 1 hafta bari kendime ayırayım kafamı dinleyeyeyim. Denizime gireyim Otelimde yiyip içeyim birazda doğa ve tarih ile iç içe olayım diyorsanız Ege bölgesi kesinlikle ilk tercih olabilir. Ayrıca çocuklu bir aile iseniz Ege bölgesinde huzurlu yerlerde güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Fakat ben eğlence adamıyım . Ben tatili dolu dolu yaşarım . Eğlence deniz kum güneş gece disko ve barlar diyorsanız Akdeniz sahilleride size hitap edebilir.

Ege Denizi mi Akdeniz Denizi mi?

Şimdi başlayalım kıyaslamaya. Ege denizi öncelikle Akdenize göre daha sığdır. Bazı bölgelerde 500 metre bile gitseniz su belinizi geçmez. Ege denizinin genel özelliklerindendir.Akdenizde ise deniz 10 metre ilerlemeden derinleşir. Hatta bazı bölgelerinde 2-3 metre ilerleseniz bile deniz boyunuzu geçebilir. Bu nedenle çocuklu aileler için Ege denizi daha iyidir.


Ege Sahilleri

Ege denizi genellikle kum ve küçük çakıllardan oluşu fakat %80 civarı kum plajlardan oluşmakta. Akdeniz ise genellikle taşlıktır. Hatta bazı bölgeleri kayalıktır. Deniz terliği olmadan denize girmek çok sıkıntılıdır. Fakat bazı bölgeleri kumluktur özellikle Alanya taraflarında kum plajlar bulunur. Fakat kemer, Belek Side gibi bölgelerde kesinlikle taşlık denize girersiniz.

Ege denizi genellikle sakindir. Fazla dalga çıkmaz . Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında durgun olur Eylül ayından sonra dalgalıdır. Akdeniz ise genellikle dalgalıdır. Belek ve Kemer civarlarında bazen dalgadan denize girmekte zorlanabilirsiniz.

Akdeniz sahilleri Ege sahillerine göre daha geniştir. Ege bölgesinde sahiller genellikle  10 ile 15 metre genişliğe sahiptir. Fakat Akdeniz bölgesinde sahiller ortalama 10 ile 30 metre genişliklerde bulunur.


Akdeniz Sahilleri

Ege bölgesi su sıcaklığı Akdeniz bölgesine göre neredeyse 4-5 derece daha soğuktur. Akdeniz bölgesi su sıcaklığı yaz aylarında genellikle 28-29 derece civarında olmaktadır. Serinlemek için Ege Denizi tercih edilmelidir.

Ege bölgesinde hava genellikle hafif rüzgarlıdır ve insanı bunaltmaz. Akdeniz bölgesinde hava nemlidir. Deniz kenarlarında bile hava sıkıcıdır.

Ege Otelleri Mi Akdeniz Otelleri Mi?

Öncelikle iki bölgede de harika oteller olduğunu yazımın başında belirtmek isterim. Fiyat olarak Ege bölgesindeki oteller Akdeniz bölgesine göre daha pahalıdır. Hizmet kalitesi Akdeniz bölgesindeki otellerde daha fazladır. Akdeniz bölgesi genellikle Rus Alman ve İngiliz turistlere hitap etmektedir. Bu nedenle hizmet kaliteleri çok daha iyidir. Ayrıca fiyat olarak Ege bölgesindeki otellerden çok daha uygundur.


Akdeniz Otelleri

Ege bölgesindeki oteller genellikle daha küçük ve mimari bakımından çok fazla göze hitap etmez. Fakat Akdeniz bölgesindeki oteller kesinlikle göze hitap eder. Büyük alanlara kurulur ve çok fazla eğlence ve aktivite imkanı sunar.

Ege bölgesindeki otellerde yeme içme imkanı biraz daha azdır. Akdeniz otellerinde genellikle yemek çeşitleri çok daha fazladır.

Bekarsanız kesinlikle Akdeniz bölgesindeki otellerde çok daha sosyal bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Ege bölgesi otelleri genellikle Ailelere hitap etmektedir.

Evli çocuklu aileler için Ege otelleri son derece mantıklıdır. Hem denizi sığ olması hemde sıcaklıkların daha az olması nedeniyle Ege bölgesi kesinlikle tercih edilmelidir.

Akdeniz bölgesindeki Otellerin havuzları genellikle daha büyüktür. Çünkü insanlar denizi fazla tercih etmezler. Genellikle derin ve taşlık deniz olduğu için Havuzda daha fazla zaman geçirirler. Ege bölgesi ise deniz aşıkları için birebirdir.


Ege Otelleri

Ege Bölgesi Mi Akdeniz Bölgesi Mi?

Baştada dediğim gibi tatilden ne bekliyorsunuz ? Akdeniz hava olarak nemli ve bunaltıcı. Ege Bölgesi akdeniz bölgesine göre daha ferah ve esintili. Bu nedenle özellikle 40 yaş üstü iseniz Ege bölgesi ilk tercihiniz olmalıdır. Doğal güzellik olarak ikiside yarışır. En fazla plaj sahil ve koy ege bölgesinde bulunmaktadır. Akdeniz bölgesi Şelaleri Göletleri ile Egen bölgesinden üstündür.

Ege Bölgesi Tarihi Yerlerimi mi Akdeniz Bölgesi Tarihi Yerlerimi?

2 bölgede de sayısız tarihi alan bulunmaktadır. Bu yerleri gezmek günlerinizi alır. En çok tarihi güzellik Ege bölgesinde bulunmaktadır.

Yukarıda saydığım özelliklere göre Ege bölgesi daima 1 adım öndedir. Fakat Akdeniz bölgesi kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir bölgedir. Tatil kişiye özel bir seçenektir. Biz sizlere tatilinizi nasıl düşünüyorsanız ona göre seçmeniz için tavsiyelerde bulunduk. bundan sonrası size kalmış:)

Gittiğiniz otellerin denizleri hakkındaki yorumlarınızı aşağıdaki yorum kısmana yazarsanız tatilcilere fikir vermiş olursunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.