Ev Sahibi ve Kiracılar için Su Sayacını Üzerine Alma İşlemleri

Türkiye’de Su Faturasını Üzerinize Almamak Aslında Bir Suç ve Cezası Var. Peki Su Sayacı Üzerinize nasıl Alınır Hangi Evraklar Gerekli,Nereye Başvurmalı,Ev Sahibi ve Kiracılar İçin Hangi Evraklar Gerekli Tüm Bilgiler Haberimizde…

Yeni bir ev aldınız yada yeni bir eve kiracı olarak taşındınız. Yapılması gereken ilk işlerden biridir suyu üstünüze almak . Daha sonrasında başınızın ağrımaması için kesinlikle bu işlemi ertelemeden yapmanız gerekir. Ev sahipleri de artık kaçıp giden kiracılardan bıktıkları için kira sözleşmesine bu maddeyi eklemektedir. Kiracıda olsanız yeni bir ev alıp taşınıyor da olsanız bu su sayacını üzerinize almanız şarttır. Ayrıca bunun cezai yaptırımları da vardır. Ayrıca eski ev sahibi yada kiracı siz evde otururken depozitosunu alarak suyunuzu kestirebilir. Bu nedenle de uzunca bir süre susuz kalabilirsiniz.

Eskiden evet bu işlemler çok zor işlemlerdi . Fakat günümüz teknolojisinde artık çok hızlı bir şekilde devretme yada yeni su abonelik işlemleri maksimum 1 saat içinde yapılabilmekte.
Yapılacak işlemler çok basit evraklarınızı hazırlıyorsunuz ve bağlı bulunduğunuz Su idaresinin bölge müdürlüğüne giderek işlemlerinizi tamamlıyorsunuz. Şube de sıra yoksa çok kolay bir şekilde işlemleri halletmiş oluyorsunuz. Artık Sular idaresinde çalışan memurlarda son derece güler yüzlü ve işleri hızlı bir şekilde çözmekte.

Ev Sahipleri için Su Sayacını( Faturası )Üzerinize Almak için Gerekli Belgeler:
1. Kimlik Aslı ve Fotokopisi
2. Tapu Aslı ve Fotokopisi
3. Eski bir Su faturası yada Abone numarası

4. Abone depozitosu (160 TL ile 200 TL arasında değişmektedir.)

Yukarıdaki evrakları tamamladıktan sonra Bağlı bulunduğunuz sular idaresine giderek Su Faturanızı Üzerinize alabilirsiniz. İşlemler max 30 dk kadar sürmektedir.

Kiracılar için Su Sayacını( Faturası ) Üzerinize Almak için Gerekli Belgeler:
1. Kimlik Aslı ve Fotokopisi
2. Kira Sözleşmesinin Aslı ve Fotokopisi
3. Eski bir Su faturası yada Abone numarası
4. Abone depozitosu (160 TL ile 200 TL arasında değişmektedir.)

Yeni Su sayaç aboneliği için yukarıdaki evraklarla bağlı olduğunuz sular idaresi müdürlüğüne gittiğinizde işlemleriniz kolaylıkla halledilecektir. Sular idaresi depozito olarak sizden 160 TL ile 200 TL arasında bir ücret talep edecektir. isterseniz bu ücreti peşin olarak sular idaresi veznesine verebilirsiniz. İsterseniz de 6 taksite kadar faturanıza yansıtılacak şekilde 6 ayda aylık ortalama 1.5 Tl gibi bir vade farkıyla ödeyebilirsiniz.

İstanbul için İSKİ ,İzmir için İZSU , Eskişehir için ESKİ, Ankara için ASKİ bölge müdürlüklerinden işlem yaptırabilirsiniz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.