Fransa Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adres ve Telefonu

Fransa Türkiye’ye Vize Uygulayan Ülkelerden… Fakat Fransa Vizesi Almak İçin Düşündüğünüz Kadar Zor Değil… Peki Fransa Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Fransa Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Araştırdık Haberimizde…

 

Fransa gidilip görüşmesi gereken ülkelerin başında gelmekte. Ne kadar politik olarak çok anlaşamadığımız bir ülke olsa da Paris Gidip görüşmesi gereken şehirlerin başında gelmekte. Bordeaux şaraplarından tadılmalı, Nice sahillerinde kesinlikle denize girilmeli. Tabiki Fransa Türkiye’ye Vize uygulamakta…

Fransa’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları için gerek tatil amaçlı vize için istenilen belgeler gerekse ticari amaçlı vize için istenilen belgeler seyahatleri için konsolosluğa yapılan başvuru sonucu istenilen evrakları tamamladıktan sonra uzamanlar tarafından incelenen dosyanız yaklaşık olarak 1,5-2 aya kadar cevap alabiliyorsunuz. Eğer evraklarınızda eksiklik, yanlışlık veya yetersiz bilgi bulunması halinde bu süre istenilen belgenin güncellenmesiyle orantılı daha da uzun sürebiliyor.

Fransa Vize Başvurusu ve Aracı

Fransa konsolosluğu kolaylık ve netlik amaçlı olarak bireylerin direk başvuru yapmasını reddederek arada bağlantıyı sağlayacak olan danışmanlık firmaları ile çalışmaktadır. Konsolosluk ile başvuru yapan bireyler arasında köprü görevi yapan danışmanlık firmaları sizin adınıza başvuruyu yapar ve her adımda bilgi verir. Gerekli evrakların düzenlenmesinde, uzmana sunulmasında danışmanlık görevlidir. Sizin tarafınızdan yapılacak olan işlem ise danışmanlık firmalarının isten istemiş olduğu evraklardır. Bu talepler genelde kısa sürelidir ve istenen evraka göre belirli süre içerisinde bu belgeleri tamamlayıp firmaya göndermeniz gereklidir.

Aksi halde başvurunuz düşer ve tekrar başvuru yapılması gerekir. Yarım kalan işlemleriniz isterse son adımda olsun, geç kalınmış evrak tesliminde bu yapılmaktadır. 2. Kez yapılan başvurularda ise uzman sizin daha önce ki başvurunuzu ve ayrıntılarını görebilir. Bu sebeple sizin adınıza inceleme daha fazla derinleşir ve vize işlemleriniz biraz daha uzayabilir veya iptal edilebilir. Vizenizi sorunsuz ve en kısa zamanda almak istiyorsanız, sizden gerekli belgeleri zamanında ve tam olarak teslim etmenizdir. Fransa vizesi sadece fransız konsolosluğu tarafından verilmektedir.

Fransa Vizesi için gerekli evraklar,

Fransız vizesi için gerekli belgeler, seyahatinizin nedenine göre değişiklik gösterir. Örneğin bir firma adına gidiyorsanız sinden istenilen evrak kadar bağlı olduğunuz firmanızda incelenir ve bir o kadar evrakta firmanızdan isteniz. Turist amaçlı gidecekseniz eğer özlük bilgileriniz ve evraklarınız evli iseniz eş ve çocuklu iseniz çocuklarınızın özlük bilgilerine kadar tüm bilgileri vermek durumundasınız. Tabi ki bunu sizden aracı olan danışmanlık firması konsolosluk adına talep edecektir. Yardımcı olmak amaçlı aracı firmalar sizi daha iyi tanımak için ayrıca evrak isteyebilir. Bu yetki konsolosluklar tarafından danışmalık firmalarına verilmiştir.

Fransa Vizesi Almanın Hızlı Yolu:

Vize talebinizin onaylanma oranını arttırmak istiyorsanız eğer, kesinlikle iyi bir izlenim bırakmalısınız. Bu izlenimi elbette bire bir başvuru yapılmayacağı için evraklarınız da ki titizlikle gösterebilirsiniz. Örneğin: pasaportunuzun on yıldan daha az süreli olması gerekir. Düzgün ciltlenmiş. İyi muhafaza edilmiş olmalıdır. Aksi halde vize işlemleriniz başlamadan iptal edilebilir. Vizenizi bu şekilde almış iseniz yine sorunlarınız devam edebilir. Fransa’ya gidebilirsiniz fakat gümrük memurları tarafından on yılı geçmiş pasaportlarınız için önünüze engel çıkması olası bir durumdur.

Bütün bu işlemlerin harç ve vize ücreti amacınıza, süresine göre değişiklik göstermektedir. Vizeniz size gönderilmeden önce tarafınıza harç yatırma emri yazısı gönderir ve bu yazıya bağlı olarak bankalar veya konsolosluğun vekil kıldığı yetkili birimler aracılığıyla harç ödemeniz yapılır. Bu ödeme için aracı danışmanlık firması kullanılmaz. Kendiniz harcı yatırır makbuzu danışmanlık firmasına gönderirsiniz ve yine işlemlere bu aracı sizin adınıza devam eder.

Tek yapmanız gereken İstanbul Ankara ve İzmir konsolosluk adres ve telefon numaralarını internet üzerinden ulaşmak ve gerek telefon ile gerekse yine internet üzerinden edindiğiniz bilgilere göre bir danışmanlık firması ile anlaşmak. Kalan bütün adımları size tek tek bildirecek ve sizin adınıza işlemlerinizi takip edecek. Elbette sizden istenilen evrakları da tam ve doğru şekilde teslim etmektir. Randevu işlemleri için yine danışmanlık firması ile bağlantıya geçmeniz ki bu sırası geldiğinde zaten tarafınıza danışmanlık firması aracılığı ile bildirilmekte.

Fransa Vize Ücretleri:
Fransa Vize Ücreti 60 Euro ‘dur.
Fransa’ya 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
Fransa’ya 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
Fransa’ya 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

Fransa İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi: İstiklal Cad., No:8 Taksim Beyoğlu/İstanbul
Telefonu: 0212 3348730

Fransa Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi: Kavaklıdere, Paris Cd. No:70  Ankara
Telefonu: 0312 4554545

Fransa İzmir Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Kültür Mah. 1375 Sokak No:25/E Alsancak /İzmir

Fransa’ya Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
Paris,Nice Plajları,Marsilya Plajları,Bordeaux Şato ve Şarapları,Avignon,Lourdes,Carcassonne Kalesi,Biarritz Plaj ve Kumarhaneleri,Annecy Yamaç Paraşütü,Saint-Tropez Plajları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.