İmplant Diş Fiyatları 2024 (Sgk Diş İmplantını Karşılar mı?)

Tek Diş İmplant fiyatları 2023 , Devlet Hastanesinde Diş İmplant Fiyatları, Özel Diş hastaneleri ve Muayenehaneleri Diş İmplant Fiyatları 2023 ,Vidalı Diş Fiyatları 2023

İmplant Diş Fiyatları 2024

2024 yılı ile birlikte maalesef zamlar akın akın geliyor. Bunun başına da maalesef yurtdışından gelen ürünler çekmekte. İmplant diş fiyatları 2024 yılında %60 civarında arttı.Günümüzde diş sorunu yaşayanların imdadına yetişen son teknoloji harika bir çözüm implant diş. Diş kaybı nedeniyle önceden köprü gibi diğer dişlerinize zarar veren ve sonrasında o dişlerinde çürümesini ağzınızda bir koku oluşturması gibi bir çok sorun ortaya çıkabiliyordu. Fakat günümüzde implant diş sayesinde tüm bu sorunları yaşamadan çok kaliteli ve güzel duran dişlere sahip olabilirsiniz. implant diş fiyatlarını , implant diş avantajlarını ve dezavantajlarını sizin için ayrıltılı bir şekilde inceledik. Ayrıca Tek Diş İmplant fiyatları 2024 , Devlet Hastanesinde Diş İmplant Fiyatları, Özel Diş hastaneleri ve Muayenehaneleri Diş İmplant Fiyatları 2024 ,Vidalı Diş Fiyatları 2024, sgk implant diş yapıyor mu yapıyorsa ne kadara yapıyor karşıladığı bedel gibi bir çok sorunun cevabını da hazırladık.

İmplant Diş Nedir?

Öncelikle aslında yaptırmak istediğimiz implant diş nedir? Nasıl takılır neden yapılır? kaç sene dayanır yenilemem gerekirmi gibi soruların cevaplarını samimi bir şekilde size açıklayalım. Türk Halkı buna bir çok lakap takmıştık. En çok kullanılan vidalı diş, Gömülü diş, Gömme diş gibi tabirler kullanılmaktadır. Aslında net bir şekilde bunlar yapılan uygulamayı anlatmaktadır. Ağzınızda dişinizi kaybettiyseniz yada estetik olarak kötü görüntü oluşturan dişleriniz varsa implant diş kesinlikle tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. İmplant diş ana maddesi vücudumuza en uyumlu madde olan ve vücut tarafından tek kabul edilen madde olan titanyumdan yapılmaktadır. Vide yuvası ve vidalar tamamen titanyum maddesinden yapılmaktadır.

İmplant Diş Kaç Sene Dayanır?

İmplant diş kaç sene gider sorusunun cevabı ise aslında tamamen sizin kemik yapınız ve yaptırdığınız yaş ile alakalıdır. 20 ile 30 yaş arasında kemikleri kuvvetli biri iseniz bu yaşlarda yaptırdığınız implant diş ortalama 20 sene size sorun çıkarmadan ağzınızda kalır. 30 ile 40 yaş arasında diş implantı yaptırdıysanız ortalama olarak 10 ile 15 sene rahatlıkla sorunsuz kullanabilirsiniz. Fakat tabi ki kemik yapınızın iyi olduğu düşünülerek bu rakamlar geçerlidir. Eğer ki 40 yaşından sonra diş implantı yaptırıyorsanız ise kemik dolgusu muhakkak yaptırmanız gerekmekte. Bu sayede ortalama 10 sene rahatlıkla yaptırdığınız implant dişi sorunsuz kullanabilirsiniz.

İmplant Diş Nasıl Yapılır?

İmplant diş yapımı aslında çok dikkat isteyen ve tecrübeli bir doktor tarafından yapılması gerekir. Özellikle iyi bir doktor ve iyi kalitede bir implant diş ile hayat kalitenizi diş konusunda en üst seviyeye getirebilirsiniz. İmplant diş yapımı aslında çok basittir. Kısaca anlatmak gerekir se öncelikle diş yapınız ve kemik yapınız incelenir. Kemik yapınız uygun değilse kemik dokusu ile çene kemiğiniz güçlendirilir. Sonrasında dişi eklemek için çenenizde özel bir matkap yardımıyla bir delik açılır. Bu işlem sırasında tamamen çene bölgeniz uyuşturulacağı için herhangi bir acı hissedilmez. Delinen bölgeye vidanın yerleştirileceği yuva oturtulur ve kaynaması için 3 ile 1 hafta beklenir. Aslında en önemli ve zor kısım burasıdır. Bu işlemden sonra kemik ile birleşen yuvaya vidalı diş monte edilir ve işlem tamamlanır. Diş yerleştirilirken diş etiniz doğru bir şekilde dişi kaplaması sağlanmalıdır.

İmplant Diş Hangi Durumlarda Yapılır?

İmplant diş neredeyse tüm diş sorunlarımızda imdadınıza koşar. Özellikle diş kaybı, kurtarılamayan diş çürükleri, Dişlerde kırık yada çatlak durumunda,Çarpık diş tedavisinde ve ayrık diş tedavisinde en başarılı çözüm olarak hem estetik olarak hemde uzun ömürlü olması nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir.

İmplant Diş Fiyatları 2024

İmplant diş fiyatları 2024 yılı için ortalama olarak 7.500 TL ile 12.000 TL arasında değişen fiyatlara yapılmaktadır. Özellikle dolar ve Euro kurlarının artması nedeniyle fiyatlar neredeyse her gün değişmekte. Kaliteli implant ürünleri Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Amerika gibi ülkelerden ithal edilmekte. Bu nedenle fiyatlar yüksek kalmakta. Türkiye’de de bir kaç implant üretici son dönemlerde var fakat pek fazla tercih edilmemekte. Normal şartlarda ülkemize 1 implant diş ortalama 150 Euro ile 250 Euro arasında ücretle gelmekte. Bunun üstüne kemik doku ameliyatı ve işçilik eklendiğinde maalesef fiyatları çok yükselmekte. Fakat tabi ki 1 kere verilen ve çok uzun süre dayanan ve sorun çıkarmayan bir yöntem olduğu için çok fazla tercih edilmekte.

Son dönemlerde neredeyse 10 civarında Türk İmplant üreticisi piyasaya giriş yapmıştır. Bunların bir çoğu çok kaliteli ve avrupadaki implant dişler kadar kaliteli ürünler çıkarmakta. Türk malı tercih edildiğinde fiyatlarda neredeyse %15 ile 20 arasında düşmekte. Türkiye’de üretilen implant dişler ise ortalama 50 Euro ile 120 Euro arasında fiyatlara satılmaktadır.

İmplant diş fiyatları tamamen kişinin çene kemik ve diş yapısına göre değişmekte olduğu için sabit bir fiyat söylemek maalesef imkansızdır. Fakat aralık olarak yukarıdaki belirttiğimiz fiyatlar dışına çıkmamaktadır.

En İyi Diş İmplant Markaları

diş implant markaları da en iyisi şuan bir çok diş hastanesinin ve doktorun önerdiği Straumann marka diş implantlarıdır. Straumann isviçre menşeili bir üründür ve en kalitlei diş implantı sıralamasında ilk sıradadır. sonrasında ise OSSTEM ve Hiossen,Ankylos,Dentsply,Biomed,Nobel Biocare,BioHorizons,AstraTech gibi markaların diş implantlarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aralarındaki fark neredeyse yok denilecek kadar azdır.

SGK Diş İmplantını Karşılıyor mu?

SGK anlaşmalı diş hastanelerinde ise diş implantı uygulanmaktadır. Fakat SGK kapsamında diş implantı yaptırmak için bazı şartlar vardır. bu şartlara uygun iseniz implant diş tedavinizi SGK karşılayabilir. SGK implant tedavisini karşılıyor mu? hangi şartlarda devlet implant tedavisini karşılar? hangi durumlarda karşılamaz?

SGK Hangi Durumlarda İmplant Tedavisini Karşılar?

SGK implant tedavisinin tamamını karşılar mı? Hangi durumlarda SGK implant tedavisini karşılıyor şimdi şartlarına bakalım.

  • Kist ve tümöre bağlı olarak kemikte aşırı doku kaybı yaşanmışsa SGK implant ücretini karşılar.
  • Üst çene yada alt çenede diş olmaması durumunda diş implantı ücretini SGK karşılar.
  • Konjinetal diş eksikliği durumunda SGK implant ücretini karşılar.
  • Dudak ve damak yarığı gibi durumlarda en fazla 4 diş implantını SGK karşılar.
  • Diş ve kemik doku defektlerinin görüldüğü durumlarda ve rutin tedavi yapılamayacak durumlarda SGK diş implant tedavisinin ücretini karşılayacaktır.
  • SGK 18 yaşından küçüklerin diş implantını Diş Fakültelerinden alınan rapor ile karşılayabilmektedir. Ayrıca aynı işlem Engelli vatandaşlar içinde geçerlidir.
Yorumlar
  1. şerife yildiz dedi ki:

    İmplant dış çok pahalı ya devlette de yaptırmak istemiyorum en ucuz implant diş nerede yapılıyor. Param çok yok maalesef. En ucuz en kaliteli implant diş merkezini söyler misiniz?