Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur? Nelere Dikkat Edilmeli? Kira Sözleşmesi Örneği İndir
Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur? Nelere Dikkat Edilmeli? Kira Sözleşmesi Standartları, Kira Sözleşmesi Nereden Temin Edilir?, Boş Kira Sözleşmesi İndir, Kira Sözleşmesi Doldurma Örnekleri
Kira Sözleşmesi Nedir?
Kira sözleşmesi, kiracının ve ev sahibinin aralarında yaptığı anlaşmadır. Bu anlaşmanın ise belirli kuralları bulunmaktadır. Devletin belirlemiş olduğu kurallar ile birlikte iki tarafın da herhangi bir sorun yaşamamasına odaklanarak işlemler yapılmaktadır. Kira sözleşmesinin kısaca anlatımı olarak şöyle diyebiliriz: Mülkü kiraya veren bireyin bir şeyin kullanılmasını ya da kullanılma ile birlikte ondan yararlanılması olanağını kiracıya bırakmayı ve kiracının da bu duruma karşılık olarak kararlaştırılmış olan kira bedelini ödemeyi üstlenerek imzaladığı bir sözleşmedir. Kısaca kira sözleşmesi, mülk sahibinin mülkünü belirli bir dönem için başka birey ya da bireylerin kullanabilmesine izin vermesidir. Bu mülk alanını ise kiracıya belirli ücret karşılığı kiralaması durumu olarak belirten sözleşmeye denmektedir. Türk Borçlar Kanunu, Madde 299’da ise bu durum daha kapsamlı bir biçimde hukuki anlatımlar ile anlatılmaktadır.
Kira Sözleşmesi ve Kira Sözleşmesi Standartları
Kira sözleşmesi için belirli standartlar bulunuyor. Bu standartlara uyulması ile beraber sözleşme gerçekleştirilebilmektedir. Standart bir sözleşme ise mülk ile birlikte kiracıya teslim edilen çeşitli eşyalar ve demirbaşlar ile özel ve genel koşulların belirtilmiş olduğu alanlar olarak tam 3 bölümden oluşmaktadır. Kira sözleşmeleri ise kiracı, ev sahibi ya da emlakçı tarafından hazırlanmaktadır. Bu sayede kişiler direkt isteklerini sunabilirler. Bu sayede kolaylık ile sözleşme oluşturulabilmektedir. Ancak sözleşme oluşturulurken de kiracı ve mülk sahibi haklarına hakim olmak gerekmektedir. Bu sayede kişiler, her iki tarafa da kendi özgürlüklerini sunarak anlaşma yapabilirler.
Kira sözleşmesiyse belirli standartlara ve devletin belirlemiş olduğu kurallara uymak zorundadır. Aksi taktirde sözleşmenin oluşum aşamasında sıkıntılar yaşanabilmektedir. Kira sözleşmesini oluşturma işi kiracı, mülk sahibi ya da emlakçı tarafından oluşturulabildiği gibi internette, kolaylık ile kira sözleşmesinin örneklerine rastlanabilir. Yalnızca internet değil pek çok kaynakta da kira sözleşmesinin örneği bulunmaktadır. Kişiler, bu ve bu gibi bilgi kaynaklarından yararlanarak kira sözleşmesini kolaylıkla oluşturabilmektedirler.
Kira sözleşmesi belirli bir süre işlemektedir. Bu süre ise genellikle 1 yıldır. Ancak tabi ki bu durum değişiklik gösterebilmektedir. Değişiklik ise kiracı ile mülk sahibi arasında gelişebilmektedir. İki tarafın kararı ile birlikte değişebilen kira sözleşmesinin süresi sayesinde kişilerin daha kolay ve gönül rahatlığı ile sözleşme imzaladıkları görülmektedir. Kira sözleşmesinde ise özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu bulunmaktadır bu konu ise her iki tarafın da kurallar ve haklara göre sözleşme düzenlemesi ya da kabul etmesidir. Hak ve kurallar ise yasa aracılığı ile koruma altına alınmaktadır. Bu sayede yaşanan ya da yaşanabilen her durum için kişi ya da kişilerin belirli güvenceleri bulunmaktadır.
Kira Sözleşmesi Nereden Temin Edilir?
Kira sözleşmesi kişilerin herhangi bir mülkiyeti belirli bir zaman dilimi boyunca kiralaması için gerekli olan temel sözleşmedir. Sözleşme ile birlikte hem kiracı hem de mülk sahibi çeşitli haklara sahiptir. Bu sayede sözleşme her iki tarafı da koruyan bir yapıya sahiptir. Her iki tarafı da koruyan bu sözleşme ise kolaylık ile temin edilebilme özelliğine sahiptir. Öncelikle her iki tarafın da belirli haklarının olduğu bilinmeleri ve kişilerin, bu haklara hakim olması gerekmektedir. Daha sonra haklar ve istekler doğrultusunda belirtilerek hazırlanan sözleşme oluşturulmaktadır. Oluşan sözleşme ise herhangi bir yazıcı aracılığı ile kolay bir biçimde temin edilebilmektedir. Ayrıca kırtasiyelerden de temin edebilirsiniz. Makalemizin altında boş kira sözleşmesi indirme linkide bulunmaktadır.
Kira Kontratı Doldurulurken Dikkat Edilecek Hususlar
Kira sözleşmesi çeşitli şekillerde doldurulmalıdır. Doldurulma ise kişilerin tamamen hür iradesine bağlı değildir. Doldurulma şekli ve durumu belirli kurallara göre ilerlemektedir. Yapılması gereken işlemler ise adım adım ilerlenerek yapılmalıdır.
Öncelikle mülk sahibi birey, mülkün sahibi olduğuna dair tapuya ya da vekalete sahip olarak kanıtlamalıdır. Kontratta ise mülke ilişkin çeşitli temel bilgilerin bulunması gerekiyor. Bu temel bilgiler ise adres, mülkün ev ya da işyeri olması gibi çeşitlilik göstermektedir. Sonraki adımda ise kiracı ile mülk sahibinin kişisel bilgilerinin bulunması gerekmektedir. Bu bilgiler oldukça önemlidir eksiksiz ve dikkatli bir biçimde doldurulması gerekmektedir. Daha sonra ise mülk sahibi ile kiracı arasında gerçekleşen bu sözleşmenin kira bedelini ve ödeme tarihleri kontrata yazılmalıdır. Son olarak yapılacak işlem ise kiralanan mülkün içerisindeki demirbaşlara ait bilgilerin doldurulmasıdır.
Kira Sözleşmesi ile Ödeme ve Depozito
Kira sözleşmesi ile birlikte belirli bir ödeme şekli bulunmaktadır. Bunun yanında ise kira sözleşmesiyle belirtilen depozitonun da çeşitli şartları bulunmaktadır. Sözleşme içeriğine bakarak kira bedelinin ve kira bedelinin yatırılacağı banka hesap bilgilerini görmek mümkündür. Kira ise havale ya da eft olarak gönderilecek ise ”2021 yılı Ağustos Ayı kira bedeli” şeklinde bir açıklama ile gönderim yapmanız gerekmektedir.
Kira sözleşmesi içeriğine bakıldığında depozito hakkında bilgi bulunması zorunludur. Bilgide ise depozitonun içeriği ve hangi şartlarda iade hakkının bulunduğu açık bir betimleme ile belirtilmesi zorunludur. Kişiler ise depozito verdiyse depozitoyu hangi tarihte ve ne kadar ücret ile verdiğini belirtilmelidir. Bunun yanında kişilerin depozitoyu hangi şartlarda geri alacağı da kira sözleşmesinin içerisinde belirtilmelidir. Bu sayede bu konu dahilinde yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durum sorun olmaktan çıkmaktadır.
Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?
Kira sözleşmesi doldurma işlemi belirli şartlar altında ilerlemelidir. Kira sözleşmesiyse 3 bölümden oluşmaktadır.
- Kiralama ile ilgili çeşitli bilgiler
- Kiralanan mülk ile birlikte teslim edilen demirbaşlar
- Sözleşme ile ilgili genel koşullar olarak 3 bölümden oluşan kira sözleşmesinin bu bölümleri doldurulurken detaylara inilmesi oldukça önemlidir.
Kiralama ile ilgili bilgilerin detaylıca bahsedilmiş olması kira sözleşmesini çok daha güçlü kılmaktadır. Bu durumda ise mülkün cinsi, adresi, iletişim bilgileri, kira bedeli ve kiralama sürecinin başlangıç ile bitiş tarihi gibi pek çok durumdan açık ve eksiksiz bir biçimde bahsedilmesi gerekmektedir. Kira sözleşmesinde özellikle kira sürecinin başlangıç ile bitiş süresi ile kira bedelinin net bir biçimde eksiksiz olacak şekilde doldurulması önemlidir. Bu konu hakkında hem mülk sahibinin hem de kiracının bilgisi olması gerekmektedir. Aksi taktirde her iki tarafta bulunan kişiler çeşitli şekillerde mağduriyet yaşayabilmektedirler.
Kiralama ile birlikte çeşitli demirbaşlar da teslim edilebilmektedir. Bu mülk ile birlikte demirbaşlar için de kira sözleşmesinin içeriğinde bir yer açmanız gerekmektedir. Kombi, elektrik ve su sayaçlarının yer aldığı bu bölüme ise aidat bilgilerinden depo ve posta kutusunun anahtarları gibi bilgiler de yazılmaktadır bu sayede kişiler detaylı bir biçimde demirbaşlara da hakim olmaktadırlar.
Kira sözleşmesiyle ilgili genel koşullar bulunmaktadır. Genel koşullar ise her iki tarafın da yaşayabilecekleri mağduriyetleri engellemek için alınan bir önlem niteliği taşımaktadır. Kira sözleşmesinin ilk iki bölümü maddeler halinde yazılmaktadır. Bu iki bölüm haricinde kalan bölüm (kira sözleşmesiyle ilgili genel koşullar) maddeleme yapılmadan düz bir biçimde yazılmaktadır. Bu bölümde ise kiralanan mülk içinde yapılacak olan tadilatlar ve kiranın yatırılacağı banka hesabı gibi çeşitli bilgiler bulunmalıdır. Kontrattan ise iki tane olmalıdır. Kontratın biri mülk sahibinde diğeri ise kiracıda bulunmalıdır.
Boş Kira Sözleşmesi İndir
Boş Kira Sözleşmesi Pdf Dosyası İndir
Boş Kira Sözleşmesi Word Dosyası İndir
Kira Sözleşmesi Örneği
Kira sözleşmesi bir örnekte yardım alınarak kolaylıkla oluşturulabilmektedir.
Kira kontratı boş formu için teşekkürler. Kaç gündür arıyorum sonunda buldum.kira sözleşmesi doldurma konusunda da yardımda bulunmuş sunuz. Kira sözleşmesi feshi konusunda da bilgi verseniz süper olurdu