Korona Virüs Döneminde Herşey Dahil Otellerde Açık Büfe Yemek Servisi

Covid 19 Döneminde Her şey Dahil Otellerde Yemek Nasıl Veriliyor? Korona Önlemleri Kapsamında Otellerde Yemek Dağıtımı Nasıl Oluyor, Korona Döneminde Otellerde Yemek Servisi Nasıl Yapılır? Her şey Dahil Otellerin Korona Virüs Önlemleri, Corona Virüs Döneminde Otellerde Her şey Dahil Sistemi Nasıl Çalışıyor. Pandemi Sürecinde Otellerde Yeme İçme … Tüm Detaylar Haberimizde…

Korona Virüs döneminde otellerde her şey dahil sisteminde yemek dağıtımı nasıl olduğu herkesin aklında bir soru işareti. Tüm Türkiye neredeyse  3/4 ayını evde geçirdi. Çok canımız sıkıldı. Fakat yaz geldi ve artık tatil zamanı. Bir çok insan tatilde yemek konusuna çok dikkat etmekte. Özellikle yemek yemeyi seven halkımız öncelik olarak hep her şey dahil otelleri seçmekte. Tabi ki Korona virüs döneminde her şey dahil sistemlerde artık eskisi gibi çalışmamakta. Tabi ki oteller yine her şey dahil sistemi ile hizmet etmekte ve kesinlikle oteller pandemi sürecinde önlemlerini iyi almış durumda.

Pandemi sürecinde otellerde herşey dahil yemek sistemi çok özenli bir şekilde yapılmakta. Aslında en güzel servis yöntemi de bu . Gayet başarılı ve ileriye dönük uzun süre bu şekilde uygulanacağa benziyor. Otellerde Covid 19 döneminde herşey dahil sistemi şu şekilde çalışıyor.

Korona Virüs Döneminde Sabah Öğle Akşam Yemek Dağıtımı

Öncelikle bu dönemde tüm personeller eldivenli ve maskeli olarak çalışmakta. Yemek saatleri ise bir çok otelde yarım saat kadar uzatılmış. İnsanlar daha rahat yemek alıp kalabalığı önleme amacıyla böyle bir önlem alınmış. Son derece mantıklı. Yemek dağıtan personeller son derece temiz maskeli ve eldivenli olarak cam bölmelerle ayrılmış kısımdan sizin istediğiniz yiyecekleri vermekte.

Şimdi öncelikle korona döneminde yemek dağıtımı tamamen otelin aşçı personelleri tarafından yapılmakta. Siz kesinlikle herhangi bir tabak kaşık v.s dokunmuyorsunuz. Yemekler tamamen otel personeli tarafından tabağınıza konuyor. Siz sadece yemeklerden ne kadar istediğinizi söylüyorsunuz. Tabi ki herşey dahil sistemde istediğiniz kadar yemek koydurabiliyorsunuz. aklınızda herhangi, bir şüphe olmasın personeller genellikle zaten bol kepçe davranıyor ve size sorun çıkarmıyorlar.

İçecek konusunda da artık sular pet şişede ve personel tarafından size veriliyor. Alkol v.s alacaksanız kağıt bardaklarda servis ediliyor. Artık otellerde cam ve plastik bardak tabak çatal v.s kullanılmamakta. Herşey tek kullanımlık olarak planlanmış. Çatal Bıçak ve Kaşıklar masalarda servis olarak açılmış duruyor. Özel muhafaza kağıtları içerisinde.

Herşey Dahil sistemde tatlı bölümleri ise tamamen tek tek hazırlanmakta. Tatlı tabaklarında jelatinli olarak durmakta ve bunları da personel istediğiniz kadar size vermektedir. Kesinlikle sizin uzanıp almanıza izin verilmemekte. Zaten hangi üründen isterseniz personeller size o üründen vermekte. Karpuz kavun ve meyveler ise özel olarak tek tek tabaklanmakta. Bazen yoğunluktan dolayı açık olarak gelebilmekte. Fakat açık gelen meyve ve sebzelerde personel tarafından size servis edilmekte.

Pandemi Sürecinde Her şey Dahil Kahvaltı Dağıtımı

En çok gelen soruların başında ise sabah kahvaltısı gelmekte. Sabah kahvaltısında da peynirden tutun kapalı bal reçel çikolataya kadar her şeyi personeller tarafınızdan tabağa konmakta. Kesinlikle farklı tabaklara temas etmeden servis edilmekte. Peynir, zeytin domates salatalık gibi bir çok yiyeceği personel siz istediğiniz kadar vermekte.

Herşey dahil sistemde artık rakı vs maalesef plastik şeffaf bardaklarda verilmekte. Tüm alkol ürünleri plastik bardaklar ile servis ediliyor.

Bu yöntem aslında eski usul herşey dahil sistemine göre daha temiz ve daha sağlıklı. Ayrıca herkes yemeklerde sevdikleri kısımları alıyordu ve çok fazla israf oluyordu. Bu şekilde israfta bir miktar azalmış olmakta.

Açık büfe salata servisi ise aynı şekilde yapılmakta. Tamamen personel tarafından istediğiniz kadar yoğur salata biber domates alabiliyorsunuz. İstenirse yoğur kaseye yada tabağınıza konulabiliyor. Çorba v.s dağıtımı da aynı şekilde personel tarafından yapılmakta.

Yukarıdaki anlatılanlardan dolayı açık büfenin tadını çıkaramayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle korkmayın. Yine istediğiniz kadar her şeyden alabiliyorsunuz. Her şeyi özgürce istediğiniz kadar alabiliyorsunuz. Daha sağlıklı ve daha hijyenik bir düzen.  Bu nedenle keyfinizi kesinlikle kaçırmayın. İyi tatiller

Yorumlar
  1. Altan gök dedi ki:

    Ben korona döneminde tatile 2 kere gitti. Herşey anlattığıniz gibi. Gayette güzel temiz bir tatil yaptık. Korona döneminde tatil yapmamak aslında daha tehlikeli insan psikolojisi bozuluyor evde durmaktan. Yeme içme de sikintisizdi. Rahatlıkla herşey dahil sistemde yedik içtik. Sadece yemekleri personel size veriyor o kadar.