Lazer Epilasyonun Zararları Muhtemel Riskleri Geçici Yan Etkileri

Lazer Epilasyon Sonrası Kalıcı İzler Kalırmı? Lazer Epilasyonun Zararları Neler? Lazer Epilasyon Sonrası Yumurtalıklara Zarar Verir mi? Genital Bölge İçin Hangi Lazer Epilasyon Yapılmalı? Lazer Epilasyon İle İlgili Özel Haberimiz…

Lazer epilasyonun kişiler için doğru bir yöntem mi yoksa değil mi diye karar vermek için dikkat edilmesi gereken faktörler vardır. Bunlardan ilk sırada yer alan etmen ise oluşabilecek yan etkilerin risklerini göz önüne almaktır. Çünkü işlemler yapılırken farkında olmadan yan etkiler meydana gelebilir. Bu yan etkiler kalıcı ya da geçici olarak dikkatleri çekmektedir. Eğer işlemler sonrasında kişilerde yan etkiler meydana geliyorsa da etkilerin ana nedeni olarak cilt ve tüylerin kök tipleri ve renklerinden kalınlıklarına gibi etmenler etki etmektedir. Sadece bu da değil bir yandan işlemleri gerçekleştiren kişilerin ne kadar uzman olduğu ya da işlemler sırasında nasıl cihazlar kullandıkları da önemli olmaktadır. Bu yüzden yapılacak olan işlemlerin nerede olacağını iyi bir şekilde araştırmak gerekir.

Evde kullanabileceğiniz en acısız en iyi lazer epilasyon aletlerini inceleyebilirsiniz.

lazer-epilasyon-zararlarlari2

Lazer Epilasyon Sonrası Yan Etkiler;

Lazerin zararları nelerdir diyenler bazen kalıcı bazen de kişilerin bedenlerinde geçici olarak bulunmaktadır. Geçici olan birçok farklı etkisi olabilirken eğer işlemler uzman kişiler ve kaliteli cihazlar ile uygulanıyor ise de kalıcı sorunlar olması da yok denecek kadar az olmaktadır. Kişilerde meydana gelebilecek geçici yan etkiler;

  • Ağrı; Hem işlemler devam ederken hem de işlemlerin bitiminin olduğu hafta ağrı olması dikkatleri çeker. Lokal anestezi ya da diğer uygulamaların yapılması sorunları ortadan kaldıracaktır.
  • Şişkinlik; Daha çok işlemler devam ederken meydana gelir ve ortalama birkaç gün içerisinde bu ortadan kalkar. Problem haline dönüşmesi pek de mümkün değildir.
  • Kızarıklık; Ağrı ve şişkinlik gibi durumların olması ile meydana gelir. Tedavinin uygulandığı ortamlarda meydana gelir. Bunlar kısa sürede geçecektir.

lazer-epilasyon-zararlarlari

  • Kabarma daha çok kişilerin tedavileri biterken meydana gelir. Bu durum da üzerinden bir hafta gibi bir süre geçmesi ile ortadan kalkacaktır.
  • Ciltlerde meydana gelen lekeler daha çok tedavi olunan bölgelerde meydana gelir. Koyu renkli lekelerin oluşması daha çok işlemlerden dolayı olurken bir süre geçmesi ile bu sorun ortadan kalkacaktır. Bu hala geçmedi ve devam ediyorsa da diğer sorunlar gibi her biri için doktora başvurulması önemli bir etkendir.

lazer-epilasyon-yan-etkileri

Lazer Epilasyon Sonrası Kalıcı Etkiler;

Lazer epilasyon yan etkiler ve zararları en az derecede olmaktadır. Yok denilse bile yeri olmaktadır. Tabi ki her cerrahi müdahale içerisinde olduğu gibi bunda da kalıcı etkilerin olması söz konusu olabilir. Bu etkiler;

  • Cilt üzerinde solma en çok dikkatleri çekendir. Her ne kadar ten üzerinde bulunan tüyler burada etkili olsa bile bazen beraberinde kötü sonuçları getirebilir. Canlı ya da parlak olan ten renkleri giderek daha çok yerine açık ve soluk renklere bir cilt oluşur. Daha çok beyaz renkli tenlerde bu durum dikkatleri çekerken bazen koyu renkli tenlerde de meydana gelebilir. Epilasyon yapıla bölgelerin rengi açılır, her ne kadar fiziksel bir zararı söz konusu olmasa bile görünüş açısından kötü etkileri olmaktadır. Tabi ki bu durum da kişilerin psikolojik olarak etkilenmesine neden olur.

lazer-epilasyon-yan-etkileri3

  • Yanıklar; Yanık oluşması bu işlemler ile yok denecek kadar az olmaktadır. Eğer böylesine önemli olan işlemler kaliteli cihazlar ve alanında gerçekten uzman olan kişiler tarafından yapılması ise meydana gelebilir. Bunun için dış görünüşü de tam olarak korumak için işlemlerin yapılacak olduğu yerleri iyi bir şekilde ayarlamak önemli etkenlerden olmaktadır. Eğer tedavi süresinde böyle işlemlere maruz kalınırsa oldukça can yakan ve kötü görünümleri beraberinde getiren bir neden olacaktır.
  • Lazerin yumurtalıklara zararı var diye merak edenler için işlemler düzgün ve kaliteli olarak gerçekleşir ise böyle sorunlar ile karşılaşılması pek mümkün değildir. Genital bölge yinede iğneli epilasyon tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Ayrıca sizler için özel hazırlanan lazer epilasyon yöntemleri karşılaştırması haberini de okumanızı tavsiye ediyoruz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.