Macaristan Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adres ve Telefonu

Macaristan Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , Macaristan Almanya Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Sizin İçin Araştırdık Haberimizde…

Seyahat planlarınız ya da iş gezileriniz için Macaristan’da bulunmanız gerekiyorsa öncelikle bu ülkenin vize başvurusuna tabi olmalısınız. Bunun için öncelikle bir pasaportunuzun olması ve vize başvurusunda bulunmak için Macaristan Büyükelçiliklerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Kısa süreli başvurularınızda ise Büyükelçilik ve Konsoloslukların yetkilendirdiği belli kurumlara başvurmak gerekmektedir. Burada başvuru için gerekli olan ”vize başvuru Formunu” eksiksiz olarak doldurmanız gerekecektir.

Macaristan’ın Schengen ülkeleri arasında bulunmasından dolayı bu vizenin gerektirdiği belli başlı işlemler de bulunmaktadır. Bu yazmış olduğumuz prosedürler Türkiye Cumhuriyeti Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport veya Hizmet Pasaportu sahibi kişiler 180 takvim günü içerisinde 90 günü aşmayacak seyahat sürelerinde Macaristan Vizesi işlemlerine tabi bulunmamaktadırlar.

Macaristan Vize Başvurusu

Macaristan’da bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 takvim günü altında başvurularda bulunabilmesi için Kısa Süreli Macaristan Vizesine başvurmaları gerekmektedir. Bu başvurular ise Macaristan Büyükelçiliklerinin yetkilendirdiği bazı acenteler, seyahat kurumları veya Turizm danışma merkezleri nezdinde yapılmaktadır. Eğer yapacağınız başvurunun süresi 90 günü geçkin ise bunun için Konsolosluklar veya Büyükelçilikler nezdinde başvurular yapmalı, burada başvuru nedenlerinin belirtileceği Macaristan Vize Başvurusu formunu eksiksiz doldurmanız gerekecektir.

Macaristan Konsolosluğu, Vize Başvuru Formu

Eksiksiz doldurulacak bu formda soyadınız, adınız, doğum tarihiniz, uyruğunuz, kimlik numaranız, pasaport numaranız, pasaport veriliş tarihiniz, pasaport süresi bitiş tarihiniz, pasaportunuzu veren makam, kişisel ulaşım bilgileriniz, ikamet ettiğiniz adresiniz, mesleğiniz, şu an çalıştığınız işyeriniz, seyahat amacınız, Macaristan dahlinde başka ülkelere geçiş yapıp yapmayacağınız eğer yapacaksanız bu geçiş nedenlerini ve bilgilerini belirteceğiniz kısımları, son üç yıl içerisinde eğer almışsanız schengen vizeleri ve bilgilerini belirteceğiniz, Schengen vizesini kapsayan alana giriş ve çıkış tarihleriniz, Eğer varsa bu ülkelerden size davet gönderen kişi veya kurumların bilgileri gibi alanları doldurmanız gerekecektir.

Macaristan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pasaport bilgileri ve aynı zamanda eğer varsa daha önce alınan Schengen vizelerinin bulunduğu pasaport sayfalarının fotokopileri,

6 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık biyometrik fotoğraf,

Seyahat Sağlık Sigortası,

Öğrenciler için gerekli olan Öğrenci Belgeleri,

Gibi belli başlı belgeler talep edilmektedir. Eğer seyahatiniz iş ile alakalı ile işiniz ve işvereniniz ile ilgili belli başlıklar altında belgeler ibra etmelisiniz. Bunun yanında turistik seyahat amaçlı vize başvurularında otel ve benzeri rezervasyonlarınızın belge ve kopyaları, Eğitim için gitmeniz durumunda eğitim veren kurumların ilgili davet ve memorandum’larını, Ziyaret amaçlı başvurmanız durumunda Göçmenlik Bürolarından verilen resmi davetiyelere ve ticari faaliyetlerde bulunmak için başvurmanız durumunda eğer varsa ticari partnerinizin iş ilişkinizi, ülkede bulunmanız icap eden süreyi ve şirketin faaliyet alanlarına dair resmi makamlarca onaylanmış ticari davetiyeleri ibra etme durumları vardır. Bunun yanı sıra sağlık sorunları tedavileri, spor müsabakaları amaçlı, eğitim kurumlarında verilecek sunum veya konferans alanları ile ilgili benzer nitelikte belgeler düzenlenmesi gerekmektedir.

Macaristan Vize İşlemleri

Macaristan Vize İşlemlerinin tamamlanması için son yıllarda kullanıma geçen biyometri işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistemin amacı ellerde bulunan tüm parmakların bir parmak okuyucu makina sayesinde izlerinin alınıp veri tabanında saklanması içindir.

Macaristan Vizesi Nasıl Alınır?

Yukarıda belirttiğimiz başvuru için gerekli tüm evrakların eksiksiz tamamlanıp başvuru yapılması durumunda, başvurunun sonucu beklenip onaylandığı takdirde kullanıma mani kalmamaktadır. Bunun yanında Macaristan vizelerinin işlenebilmesi için pasaportlarda en az iki sayfalık kullanım alanının bulunması gerekmektedir.

Gerek duyulması durumlarında ise Başvuruda bulunan kişiler yüz yüze görüşebilmek için Macaristan Konsoloslukları tarafından görüşmeye çağırılabilirler.

Macaristan Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır

Diğer Schengen ülkeleri gibi Macaristan vize başvuruları da 7 iş günü içerisinde sonuçlanır. İyi yolculuklar dileriz.

Macaristan Vize Ve Harç Ücretleri:
Macaristan’a vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar Macaristan Konsolosluğu Vize Bölümüne 60 Euro ücret ödemek zorundadırlar. 12 Yaş altı çocuklardan ise Almanya vizesi için harç alınmamaktadır.
Macaristan’a 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
Macaristan’a 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
Macaristan’a 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

Macaristan Konsolosluk Adresleri:

Macaristan İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi: Polat Kağıthane Ofis İmrahor Cad. No:23 B BlokKağıthane / İstanbul
Telefon : (0212) 317 92 14
Mail: mission.ist@mfa.gov.hu

Macaristan İzmir Fahri Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi:Atatürk Bulvarı Keresteci Apt. No:222 Kat 5, Gündoğdu İZMİR
Telefonu:(0232) 421 28 61

Macaristan Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi:Sancak Mah. Layoş Koşut Cad. No. 2 Çankaya, Ankara
Telefon: (0312) 442 22 73

Macaristan’a Yapılan Seyahatlerde Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
Budapeşte Müzesi,Balaton Gölü, Szentendre Tapınağı, Siófok Plajı, Hévíz Gölü ,Hortobágy National Park, Estergon Kalesi, Tihany Gölü, Aggtelek National Park, Bükk National Park ,Balatonfüred Mağarası, Mosonmagyaróvár Kalesi,Szilvásvárad Şelalesi, Balaton Uplands National Park, Velence Gölü,Danube-Ipoly National Park

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.