Port Bagaj Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Port Bagaj Araç Muayeneden Geçer mi ? Port Bagaj Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Port Bagaj Araç Muayene Sorun Çıkarır mı?

Port Bagaj Araç Muayeneden Geçer mi ?

Özellikle HB araçlar için en çok ihtiyaçlardan biride Port Bagaj . Port Bagaj  sayesinde ortalam arabanızın eşya kapasitesi %100 artmaktadır. Özellikle çocuklu ve HB araç sahibi aileler için kesinlikle en güzel ve en pratik çözümdür. Devamlı tatile gidiyorsanız gezmeyi seviyorsanız kesinlikle Port Bagaj size göre. Ayrıca kolaylıkla sökülüp takılması da son derece avantajlıdır. Tabi ki her Port Bagajın bir kapasitesi vardir ve bu kapasite üstünde tehlikelidir. Bu nedenle Port Bagaj  kapasitesinde yük bindirmemek gerekiyor. Peki gelelim en çok soruların başında gelen Port Bagaj muayeneden geçer mi? Port Bagaj muayeneye giderken çıkarılmalı mı? Port Bagaj Takılı Araç Ağır Kusurlu mu Hafif kusurlu mu olarak muayeneden geçer?

Tüvtürk teknik uzmanlarından Erkan bey bu konuda tüm detayları anlattı.

port-bagaj-muayeneden-gecermi

Port Bagaj Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Port Bagaj kullanımı araç muayenesinde herhangi bir şekilde kusur olarak sayılmamaktadır. Port Bagaj  takılı araçlar araç muayenesinden sorunsuz olarak geçmektedir. Römork şeklinde takılı Port Bagajlar ise ruhsata işlenmelidir. Ruhsata işlenmiş port bagajlar rahatlıkla Tüvtürk Aram muayenesinden geçer. 

port-bagaj-arac-muayenesinden-gecermi

Port Bagaj Kullanımı

Sadece dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Port Bagaj  tavan şeklinde herhangi bir değişiklik yapmaması , tavanın boyutunu aşmaması ve taşınan yükün Port Bagaj  kapasitesinin üstünde olmamasıdır. Ayrıca Port Bagaj  üzerine herhangi bir eşya bağlanamaz. Port Bagaj  kapağı kapalı olmalıdır. Bu şekilde kullanılan Port Bagaj  herhangi bir şekilde trafiği tehlikeye sokmaz. Port Bagaj genellikle uzun yol seyahatlerinde çok fazla tercih edilmektedir. Fakat Port Bagaj kullanımı yakıt tüketimi ortalama olarak %20 civarında arttıracaktır. Rüzgara karşı sürtünmenin armasından dolayı. Ayrıca arabanızın merkezi kuvvetini de değiştireceği için kesinlikle virajlarda ve çok rüzgarlı durumlarda çok fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.