Riva Denizi Nasıl? Tehlikeli mi? Dalgalı mı? Temiz mi? Derin mi? Suyu Soğuk mu?

Riva Denizi Nasıl? ,Tehlikeli mi? Riva Denizinin Suyu Sıcak mı? Riva Denizi Soğuk mu? Riva Denizi Dalgalı mı? Riva Denizi Derin mi? Riva Denizi Sığ mı? Riva Denizi Temiz mi? Riva Denizine Ailecek Gidilir mi?

İstanbul Anadolu yakasının neredeyse göbeği diyebileceğimiz Beykoz ilçesinde denize girmek için en güzel sahillerden biri Riva’dır. Riva’nın neredeyse tüm sahillerinde denize rahatlıkla girebilirsiniz. Karadeniz kıyısı olan rivada onlarca denize girilebilen koy ve sahil bulunmakta. İstanbul’da sadece Anadolu yakası değil Avrupa yakasından da bir çok günübirlik tatilci Riva sahillerine akın etmektedir. Riva sahilleri Şile ve Kilyos gibi çok fazla kalabalık olmamaktadır. Bu nedenle özellikle çevredeki ilçelerde bulunanlar için çok doğru bir tercih. Maddi imkanı olmayanlar yada İstanbul dışına çıkmak için zaman bulamayanlar için kesinlikle Riva sahilleri çok doğru bir tercih olarak öne çıkmakta. 

Riva sahillerinde otopark her noktada neredeyse ücretlidir. Gün boyu otopark ücreti için 15 TL ile 25 TL arasında ücret alınmakta. Ayrıca sahillerde Şezlong ve Şemsiye için ortalama 20 TL ile 30 TL arasında ödeme yapmanız gerekmekte.

Riva Denizi Nasıl?

Gelelim aslında en önemli soruya ilk defa Riva taraflarına gidecekler için Riva denizi nasıl sorusu ilk akla geliyor. Riva denizinin ve sahillerinin tüm özelliklerini sizin için inceledik. Öncelikle Riva denizi aslında bir karadeniz denizi. Yani hırçın dalgalarıyla bilinen akıntıları eksik olmayan bir deniz. Fakat Riva sahilleri çok fazla karadeniz kıyısı özelliği taşımamakta. Genellikle çok fazla boğulma vakası yaşanmayan nadir karadeniz sahillerindendir. Bu nedenle rivada denize girmek tehlikeli mi sorusunun cevabı diğer karadeniz kıyıları kadar kesinlikle değildir. Fakat tabi ki çok iyi yüzücü olsanız bile boyunuzu geçen yerlere kesinlikle gitmemeniz gerekiyor. Anlık dalgalar çıkabilmektedir.

Riva Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Riva denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Riva Dalgalı mı? Temiz mi? Derin mi? Suyu Soğuk mu?

Gelelim Riva denizinin kum mu taşlık mı olduğuna. Riva denizinin tüm bölgeleri neredeyse ince kumdan oluşur. Denizin de her bölgesi ince kumlardan oluşmaktadır. Rahatlıkla denizde yürüyebilirsiniz. Deniz ayakkabısına kesinlikle ihtiyaç yoktur.

Özellikle Kadınlar ve çocuklar için en önemli sorulardan biride Riva denizi soğuk mu sıcak mı olduğu? Riva denizi genel olarak orta sıcaklıkta ve yüzmeye elverişli bir denizdir. Haziran aylarında ortalama 23-24 derece civarındadır. Temmuz ve Ağustos aylarında ile bazı günlerde 26 dereceyi bulabilmektedir. Deniz ısısı yüzmek için son derece elverişlidir.

Riva denizi temiz mi? sorusunun cevabı ise kesinlikle evet. hatta İstanbul çevresindeki en temiz denize sahip bölge diyebiliriz. Sağlık bakanlığı tarafından da Riva sahilleri en temiz ve denize girmesi en elverişli sahiller arasında yer almaktadır.

Riva Denizi Dalgalı mı? Bu sorunun cevabı tam net değil. Çünkü gün gün değil neredeyse saate göre bile denizdeki dalga durumu değişebilmektedir. Fakat dalgalar çok rahatsız edici değil. Şile yada Kilyostaki kadar tehlikeli değildir. Fakat yinede çok iyi yüzme bilmiyorsanız kesinlikle şerit çekilen bölgelerin gerisinde yüzmeye dikkat etmelisiniz.

İstanbul çevresindeki aslında Tüm karadeniz sahilleri tehlikelidir. Bunu kesinlikle unutmayınız. Fakat bunların arasında en az boğulma vakalarının olduğu bölge Riva bölgesi olduğunu unutmayalım.

Rivada denize girilecek en güzel yer ise kesinlikle elmasburnu plajıdır. Riva bölgesine gittiğinizde muhakkak uğrayın. Ayrıca İstanbul’a yakın kamp alanı arıyorsanız da Riva bölgesindeki koylar tam size göre.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.