Selimpaşa Denizi Nasıl? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Suyu Sıcak mı Soğukmu?

Selimpaşa Denizi Nasıl? Selimpaşa Deniz Sıcaklığı Nedir? Selimpaşa Plajlarına Giriş Ücretlimi?Selimpaşa Denizi Haziran Temmuz Ağustos Ve Eylül Ayında Nasıl Olur? Selimpaşada Tatil İçin En İdeal Zaman ve Ay Ne Zaman? Selimpaşa Denizi Sığ mı Hemen Derinleşir mi? Selimpaşa Denizi Soğuk mu Sıcak mı? Selimpaşa Denizi Kum mu Taşlık mı? Selimpaşa Denizinde Akıntı Var mı? Selimpaşa Denizi Dalgalı mı Durgun mu? Selimpaşa Denizi ve Sahilleri İle İlgili Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

İstanbul’a en yakın günübirlik hatta 2/3 günlük tatil için son derece güzel bir bölge arıyorsanız Selimpaşa kesinlikle ilk tercihiniz olmalı. Sadece İstanbul değil bir çok ilden Selimpaşaya tatil için gelenler olmaktadır.  Selimpaşa’da deniz Ege bölgesini aratmamakta.  Son dönemlerde ise deniz daha da temiz bir çok atık su tesisi ile birlikte denize gelen pislikler azaltılmış durumda. Ayrıca Silivri belediyesi Selimpaşada iyi çalışmakta ve denizi devamlı temizlemektedir. Sahil bölgeleri de ayrıca Belediye ekipleri tarafından devamlı temizlenmektedir.  Yapılan testlerde ise yüzme için son derece elverişli olduğu belirtilmektedir.

Selimpaşa Denizi Nasıl?

Selimpaşa bölgesinde deniz mavi bayraklı bir deniz olduğu için Sağlık bakanlığı tarafından da temizliği onaylanmıştır. Selimpaşa bölgesinde neredeyse her yerde denize girebilirsiniz. Bir çok plaj ve Beach club bulunmaktadır.

Selimpaşa bölgesi çocuklu aileler için uygun bir denize sahiptir. Boğulma vakaları neredeyse yoktur. Çünkü Selimpaşa denizi sığ bir denizdir. Yüzme bilmeyenler için bile rahatlıkla girebileceği bir denize sahiptir.

Kıyıköy Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Selimpaşa denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.Sadece bazı bir kaç bölgede olabilmektedir. fakat yüzmenizi engellememektedir.

Selimpaşa Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Selimpaşa bölgesine ilk defa gidecekler için akla gelen denizle ilgili soruların bazıları Sahil ve Plaj girişleri Ücretli mi?, Deniz temiz mi? ,Deniz Soğuk mu sıcak mı?, Denizde Akıntı Var mı? Deniz dalgalı mı durgun mu?,  Deniz sığ mı yoksa hemen derinleşiyor mu?Denizi taşlık mı kumluk mu? Gibi sorular gelir.

Selimpaşa bölgesi ege ve akdeniz bölgesi kadar güzel bir denize sahiptir.Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Sadece bazı bölgelerde yosun olabilmektedir. Bu yosunlar genelde öğleden sonra kıyılara vurabilir. Fakat sabah saatlerinde genellikle yosun olmaz.

Selimpaşada bir çok bölgede denize girebilirsiniz. Belediye plajı giriş ücretsizdir. Bir kaç tane Selimpaşa Beach Club giriş ücretleri ise 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Şezlong Duş kullanımı bu fiyata dahil. Sahillerde şazlong kiralamak isterseniz 20 TL ödemeniz gerekiyor.

Selimpaşa denizi sıcaklığı ise son derece denize giriş için uygundur. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında deniz sıcaklığı 24 ile 26 derece arasında değişmektedir. Deniz keyfinizi üşümeden çıkarabilirsiniz.

Selimpaşa bölgesinde akıntı çok fazla olmamaktadır. Bu nedenle tehlikesi diğer bölgelere göre daha azdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler için son derece uygundur. Boğulma vakaları da son derece az görülür.

Selimpaşa denizi sığ bir denizdir. Ortalama 80 ile 100 metre ilerleseniz bile su boyunuzu geçmez. Çukur vs pek fazla yoktur. Bu nedenle rahatlıkla yüzebilirsiniz.

Selimpaşa denizi genelde durgundur. Özellikle Saat 14:00 civarına kadar çarşaf serilmiş gibi durgun bir denizi vardır. Sadece 14:00 ten sonra bazı bölgelerinde dalga çıkabilir. Fakat yüzmenizi pek engellemez ve rahatlıkla bu saatlerde de yüzebilirsiniz.

Hafta sonları kalabalık olmaktadır. Özellikle İstanbul’dan günübirlik tatilciler nedeniyle sahiller kalabalık olmakta ve yer bulmak zor olabilir.

Selimpaşa sahillerinin neredeyse her bölgesi kumluktur. Taş denizde kolay kolay bulamazsınız. Bu nedenle deniz terliği olmadan kum denizde rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.