Sperm Testi Fiyatı 2024 Nedir ? Sperm Testi Nasıl Yapılır? (Spermiogram Testi)

Sperm Testi 2024 Ücreti Fiyatı Nedir? Sperm Testi Kaç Paraya Yapılıyor? Sperm Testi Öncesi ve Sonrası Neler Yapılır? Sperm Testi Sonuçları Ne Kadar Sürede Çıkar? Sperm Testi Nerelerde Yapılır? Sperm Testi Özel ve Devlet Hastanesi Fiyatları Nedir? Sperm Testi Nasıl Yapılır? Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Sperm Testi Fiyatı 2024 Nedir ? Sperm Testi Nasıl Yapılır?

Günümüzde GDO lu besinler, Stres , Sıkıntılar , Alkol, Sigara ve kullanılan ilaçlar erkeklerde sperm sayılarında azalma yada sperm hareketliliğinde yavaşlık sorunları çıkarabilmekte. Günümüzde 30 yaş altı erkeklerin %30 unda sperm sayılarında azalma görülmekte. 30 Yaş üstü erkeklerde ise sperm sayılarında azalma oranı %40 civarına çıkmıştır. Genellikle Alkol ve Sigara sperm kalitesini düşüren en büyük etkenlerin başında gelmekte. Ayrıca bilinçsizce kullanılan ilaçlar sperm sayısına etki edebilmekte. Günümüzün en büyük dertlerinden biri olan stresli yaşam şeklide sperm sayısını olumsuz etkiliyor. Tabi ki sperm testi yapılmadan önce 1 yıl normal süreli cinsel ilişkiler ile çocuk yapılması denenmelidir. 1 yıl içinde çocuk olmaması durumunda sperm testi yapılması gerekir.

Genellikle erkekler sperm testi konusunda çok ön yargılı davranmaktadır. Genelde sorunun kendilerinde olduğunu kabul etmezler. Fakat bu son dönemlerde çok fazla görünmeye başlayan bir sorundur.

Google üzerinde sperm testi ile ilgili çok fazla soru sorulmakta bunların başında ise Sperm Testi 2024 Ücreti Fiyatı Nedir? Sperm Testi Kaç Paraya Yapılıyor? Sperm Testi Öncesi ve Sonrası Neler Yapılır? Sperm Testi Sonuçları Ne Kadar Sürede Çıkar? Sperm Testi Nerelerde Yapılır? Sperm Testi Özel ve Devlet Hastanesi Fiyatları Nedir? Sperm Testi Nasıl Yapılır? gibi sorular gelmektedir. Sizler için tüm sorularınızın cevaplarını tek bir makalede hazırladık.

Sperm Testi Nasıl Yapılır?

Sperm testi yaptırmak isteyenlerin aslında ilk aklına takılan nokta sperm testinin nasıl yapıldığıdır. Sperm testi yaptırmadan önce 4 ile 7 gün arasında cinsel perhiz yapılması gerekir. Uykuda yada mastürbasyon ile boşalma sağlanmışsa perhiz baştan başlanmalıdır. cinsel Perhiz döneminde kesinlikle sigara alkol yada uyuşturucu kullanılmamalıdır. İlaç kullanılıyorsa kesinlikle doktora bilgi verilmelidir.

Sperm verme esnasında özel odalar bulunmaktadır. Bütün sperm test merkezlerinde özel odaların içinde DVD ve Dergi imkanı bulunmaktadır. Ayrıca bir çok merkez kendi DVD ‘nizi getirmenize de izin vermektedir. Odalar kamerasız ve tek kişiliktir. Sperm odaları çevresinde gürültü çıkaracak cihaz bulunmaz.

Hijyenik sperm tüplerine boşalarak spermlerinizi doktorunuza teslim edebilirsiniz.

Sperm testlerinden en başarılı ve doğru sonucu alabilmek için 2 ay içinde 3 kez sperm testi yapmak gerekebilir.

Sperm Testi Sonucu Değerlendirme

Sperm testinde ilk bakılan yer sperm sayısıdır. Daha sonrasında hareketlilik ,Pg değeri , Lökosit varlığı ,likefaksiyonu gibi diğer incelemeler yapılır. Normal şarlarda bir erkeğin baba olabilmesi için en az 39 milyon civarında bir sperm sayısına sahip olması gerekir.  Sperm konsantrasyonunda alt sınır 16 milyon civarı olması beklenir. Üst sınır ise bulunmamaktadır.

Meni içerisinde çok fazla sperm olması da baba olmak için yeterli değildir. Bir çok özellik ve hareketlilik incelenmelidir.

Sperm Testi Kaç Günde Çıkar?

Sperm testi en kolay yapılabilen testlerden biridir. Yaptığınız laboratuvarın yoğunluğuna göre 3 saat ile 24 saat arasında sonuçlar çıkmaktadır. Tabi ki devlet hastanelerinde bu süre 36 ile 48 saati bulmaktadır.

Sperm Testi Nerede Yapılır?

Günümüzde sperm testi neredeyse tüm laboratuvarlar da yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye’deki tüm orta ve üzeri büyüklükteki devlet hastanelerinde yapılabilmektedir.

Sperm Testi Fiyatları 2024

Sperm testi fiyatları yapılacak olan hastaneye göre değişmektedir. Özel hastaneler sperm testi için 3.350 TL ile 4.550 TL arasında fiyat talep edebilmektedir. SGK desteği olan hastanelerde ise fiyat 2.850 TL ile 4.250 TL arasında değişmekte. Devlet hastanelerinde ise Sperm testi ücretsiz olarak yapılmaktadır. ,

Sperm Testi Sonucu Tahlil Normal Değerleri

Volüm (Sperm Miktarı)

Normalde 2.5-6 ml arasında olmalıdır. Bu rakamların altında bir oranda kanalların tıkalı olma ihtimali olabilir .

Konsantrasyon

20.000.000 milyon/ ml ve üzerinde olmalıdır.

Total Sperm Sayısı

39.000.000/ejakülat ‘ve üzerinde olmalıdır.

Lökosit

1.000.000 / ml ve altında olmalıdır.

Llikefaksiyon (Sıvılaşma Zamanı)

Normal şarlarda bir meni oda sıcaklığında ortalama 45 ile 65 dakika arasında sıvılaşmalıdır.

Görünüm ve Renk

Spermler normal şartlarda homojen gri-opelasan bir rengi bulunmaktadır. Uzun süreli cinsel perhiz durumlarında sarıya yakın bir renk alabilir. Kahverengi ve kırmızıya yakın renklerde ise kan ile karıştığı anlaşılır. Antibiotik kullanımında ise saydam görülebilmektedir.

Koku

Sperm genellikle kokusu at kestanesi çiçeğinin kokusuna benzetilmektedir.

Viskozite (Sperm Kıvamı)

Spermde sıvılaşma bolduktan sonra bir pipet ile çekilip cam çubuk içinde damlatılması beklenir. Normalde bu damla damla gelmesi gerekmektedir. 2cm’den fazla spermin uzaması sperm kıvamının yoğunlaştığı anlamına gelirki bu gibi durumlarda sperm hızı ve konsantrasyon sonuçlarında sıkıntı çıkarabilir.

Sperm PH Değeri

Spermde Ph değeri de çok önemlidir. Sperm alındıktan 1 saat içinde yapılır. Normal Değer aralığı 7.3 ile 8.1 arasıdır.

Aglütinasyon

Spermlerde birbirine yapışıklık anlamına gelmektedir. Bu durumda kısırlık görülme ihtimali vardır . Bu nedenle ek testlere ihtiyaç duyulabilir.

Morfoloji

Sperm testinde çıkan değer %30 veya üzerinde ise normal form durumunda kabul edilir.

Motilite Tayini

Spermlerin motilitesi 4 derece üzerinden değerlendirmeye alınır. Her bir spermin motilitesi 4 derece üzerinden değerlendirilir:
A. ileri-hızlı Motilite
B. ileri-yavaş Motilite
C. yerinde hareketli Motilite
D. hareketsiz Motilite

Sperm testi yaptırırken muhakkak iyi hastanelerde yaptırmaya özen gösteriniz. Çünkü sperm testinde zaman çok önemlidir.

Yorumlar
  1. Ertem sen dedi ki:

    Sperm testi yaptiracaksaniz kesinlikle Kruger a göre yaptırın fiyat biraz daha pahalı fakat en iyi sperm testi bu. Evde yapılabilen sperm testleri sonuçlarına güvenmeyen. Hatta sperm testinde en doğru sonuç 2 ayda 3 kez yapılan test ile çıkıyor. Tavsiyemdir. En iyi sperm test merkezi …. Firmasıdır.

  2. Oguzc hircin dedi ki:

    Sperm testi yaptırmak istiyorum ama çekiniyorum. Benim gibi çok insan var sanırım. İstediğim merkezde kafam esip sperm testi yaptırabilir miyim. Çocuğum olmuyor sorun bendeki bilmiyorum. Çok sıkıntılı bir durum . Sperm test fiyatlarida yüksekmis. Taksit yaparlarmi

  3. Taner dedi ki:

    konunun uzmanı androloji laboratuvarlarıdır.Deneyimli androlog ve embriyologlar ,üst düzey teknoloji olmazsa olmaz.sonra ucuz etin yahnisi hatalı sonuçla uğraşmamak için tavsiyemdir.Ne üdüğü belirsiz diplomasız,kurum ve internet sitelerinden uzak durunuz