Stilex Krem Ne İşe Yarar, Fiyatı 2024 ,Stilex Krem Kullananlar ve Yorumları

Kızarıklık ve Kaşıntı Kremi Olarak Kullanılan Efsane Krem Stilex Krem Fiyatı 2024, Stilex Krem İşe Yarıyor mu,Stilex Krem Kullananlar ve Yorumları ,Stilex Krem Ne İşe Yarar, Stilex Krem Faydaları, Stilex Krem Nasıl Kullanılır? Stilex Krem Kızarıklık ve Kaşıntı Kremi Kullanımı

Stilex Krem Nedir?

Stilex Krem, sivrisinek, arı, böcek vb. ısırıklarından sonra vücutta oluşan kızarıklık ve kaşıntıyı gidermek amacı ile kullanılmaktadır. Genel olarak alerjik reaksiyon gösteren durumları tedavi edebilen çok güçlü ve etkili bir ilaçtır.

Eken maddesi Mepiramin Maleat, Lidokain Hidroklorür ve Dekspantenol olan Stilex Krem, 30 gramlık alüminyum tüplerde satılmaktadır. 1 gram Stilex Krem’de etken madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 50 mg Dekspantenol ve 15 mg Lidoka hidroklorür bulunmaktadır.

Sadece eczanelerde satılan bu krem, sürüldüğü bölgede iltihap, kaşıntı ve alerjiyi kısa sürede iyileştirmektedir. Asıl üreticisi İsviçre’nin Vifor firması olan Stilex, Türkiye’de Abdi İbrahim İlaç tarafından üretilmektedir.

Google üzerinde genellikle Kızarıklık ve Kaşıntı Kremi Kullanılan Stilex Krem Fiyatı Nedir, Stilex Krem Ne Kadar, Stilex Krem Ne İşe Yarar, Stilex Krem İşe Yarıyor mu, Stilex Krem Ne İçin Kullanılır, Stilex Krem Kullananlar ve Yorumları, Stilex Krem Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Stilex Krem ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

Stilex-krem-nasil-kullanilir

Stilex Krem, deride oluşan güneş yanıklarını tedavi etmek için, isilik ve ürtiker gibi cilt sorunlarının oluşturduğu ağrının azaltılması ya da tamamen giderilmesi için kullanılır. Stilex, jel kıvamında olup, renksiz, saydam ve homojen bir yapıda bulunmaktadır. Saydam, alkolsüz ve cilt tarafından iyi tolere edilebilen niteliktedir. Özel formülü sayesinde ciltte kolay yayılır, yağsız olduğu için de leke yapmamaktadır.

Stilex Krem Nasıl Kullanılır?

  • Stilex krem, antihistaminik, antialejik, antienflematuar (iltihap önleyici) etkileri olan bir preparattır ve doktor tarafından reçete edilmesi gerekmektedir. Ayrıca lokal anestezik etkisi de bulunmaktadır. Yani stilex krem, ciltte bulunan sinir uçlarının sinyallerini bloke edip ağrıyı önlemektedir.
  • Reçete olmadan da eczanelerden eczacı tavsiyesi ile alınabilmektedir.
  • Stilex krem kullanımı için uygulanacak bölgenin temiz olması gerekmektedir. İnce bir tabaka olacak şekilde krem sürülerek ovalanmalıdır. Stilex Krem, günde birkaç kez kullanılabilir fakat 7 günden fazla kullanılması uygun değildir. Doktorunuz uygulama günü ile alakalı başka bir sayı vermediyse stilex krem kullanım süresi 1 haftayı geçmemelidir.
  • Stilex krem 1 hafta uygulanmasına rağmen hastanın şikayetleri geçmiyorsa tekrar doktoruna başvurması gerekmektedir.
  • Stilex krem, dermatolojik bir ilaç olduğundan tok ya da aç karnına uygulanabilmektedir.
  • Stilex Krem, mantar, sivilce, egzama, basur, irinli deri hastalıkları, enfekte olmuş yaralar ve bulaşıcı hastalıklarda kullanılmaz. Kesilmiş ya da şişmiş olan cilde, yani hasar görmüş bölgeye kesinlikle uygulanmaması gerekmektedir.
  • Sxilex Kremin sinek ısırmaları ya da böcek sokmaları gibi durumlarda meydana gelen kaşıntı ve kızarıklıklar için kullanıldığını unutmamak gerekmektedir.

Stilex-krem-ise-yariyormu

  • Zehir sumak, zehirli meşe ve zehirli sarmaşıkların meydana getirdiği bitki tahrişlerinde de Stilex Krem kullanılmaktadır.
  • Sadece doktorunuzun belirlediği nedenlerle kullanmanız en doğrusu olacaktır. Çünkü uzman doktorlar bu ilacı, isilik tedavisinde ve suçiçeği tedavisinde de hastalarına vermektedirler. Ayrıca güneş yanıkları ve birinci derece yanıklarda da kullanılabilmektedir.
  • Stilex krem kullanımı esnasında ilacın göz, ağız ya da burun ile teması olduğunda, temaslı bölge bol su ile yıkanmalı, ilaçtan tamamen arındırılmalıdır.
  • Stilex krem sadece ve sadece lezyonlu bölgeye uygulanması gereken bir kremdir.
  • Stilex krem, 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalı, kesinlikle buzdolabına konulmamalıdır.
  • Her kremin üstünde son kullanma tarihi bulunduğu gibi, Stilex Kreminde son kullanma tarihi bulunmaktadır. Eğer kullanacağınız kremin son kullanma tarihi geçmiş ise krem kesinlikle kullanılmamalı ve derhal imha olması sağlanmalıdır.
  • Her hangi bir yaş sınırı bulunmayan kremin çocuklarda kullanımı mutlaka doktora danışılarak yapılmalıdır. Gebelik ve emzirme durumlarında da mutlaka doktora sorulması ve öyle kullanılması gerekmektedir.
  • Karaciğer ve böbrek hastalığı olanlar stilex kremi dikkatli kullanmalı ve kullanım dozunu doktorları belirlemelidir. Kremin dozu aşılmışsa o bölge kremden arındırılmalıdır.

Stilex-krem-fiyati-2021

Stilex Krem Yan Etkileri

  • Stilex Kremin en yaygın yan etkileri kaşıntı ve kızarıklık, kusma, yüksek ateş, nefes alıp vermede zorlanma ve çarpıntı olarak bilinmektedir.
  • Ayrıca iştah kaybı, baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk gibi yan etkileri de bulunmaktadır. Stilex krem uyguladıktan sonra bu yan etkilerden en az birini yaşıyorsanız, doktorunuza bilgi vermeli ya da en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir.
  • Stilex krem, tüm ilaçlarla birlikte kullanılabilmektedir.
  • Stilex Kremin içinde bulunan maddelere alerjiniz var ise ilacı kullanmamalı ve doktorunuza konu hakkında bilgi vermelisiniz.

Stilex Krem Fiyatı 2024

Reçeteli ya da reçetesiz tüm eczanelerden alınabilen Stilex kremin 2024 güncel fiyatı 92.67 TL’dir. Kremi doktorunuza yazdırıp SGK’dan alabilirsiniz.

Stilex Krem Kullananlar ve Yorumları

Stilex krem kullananların yorumlarını incelediğimizde son derece olumlu yorumlar gördük. Özellikle kaşıntı kremleri arasında ilk sıralarda yer almakta. Stilex krem hem fiyat olarak hemde fayda olarak tam bir fiyat performans ilacı diyebiliriz. Stilex kremi kaşıntı ve kızarıklarınız da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.