Tam Nefes Alamama Hissi ve Nefes Almada Zorluk Yaşama Sebebi

Tek Sizin Değil İnsanların %80 i Belli Dönemlerde Tam Nefes Alamama Sorunu Yaşamakta. Neden Nefes Darlığı ve Tam Nefes Alamama Sorunu Yaşarız Sebebi Nedir? Özel Haberimiz…

Bir çok insan hayatının belli dönemlerinde Tam Nefes Alamamak gibi hisse kapılır. Arada nefes aldıkça tam alamama hissi oluşur. Bu his zamanla bir hastalık gibi hissettirebilir. Aslında bu kendinizi dinlediğiniz boş zamanlarınızda hissedebilirsiniz. Oturduğunuz yerde nefes alırken tam nefes alamazsınız yarım kalır ve tekrardan nefes alma hissi duyarsınız. Bazen 2 yada 3 kez nefeste tam nefes almanızı sağlayabilirsiniz.

Uzman Doktor Ekrem Dağdelen’den bu konu hakkında bilgiler aldık. Öncelikle bu tam nefes alamama problemi herkesin başına gelebilmekte. Hastalık değildir sadece psikolojik bir hastalıktır. İnsanlar tam nefes alma problemi yaşadıklarında kısa nefes alıp verme egzersizleri yaparlarsa kısa bir süre sonra bu sorundan kurtulacaklardır.

Ayrıca tam nefes alamama problemlerinde temiz hava almanın da çok faydası vardır. Nefes alamama ve Tam Nefes alma problemi yaşadığınız anlarda camdan bakmak bile son derece faydalıdır. Kendinizi rahat bırakın ve temiz hava almaya çalışın.

Bir çok hasta bu nefes darlığı yada hastalık olduğunu düşünerek hastanelere gitmektedir. 1 Ayı geçen nefes alamama sürelerinde kesinlikle doktora gidilmelidir. Fakat %90 hastalarda bu psikolojiktir.

Nefes alma sorunu olduğu dönemlerde kısa egzersizler de faydalı olacaktır.

Son zamanlarda ise hastaların strese bağlı nefes alamama sorunları yaşadığı da görüşmüştür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.