Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü(Yazdırma Sırasında Windows Çökmesi)

APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü , Yazdırırken Çıktı Alırken Windows Çöküyor Çözümü, Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü , APC_INDEX_MISMATCH win32kfull.sys Hatası Nasıl Çözülür

Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH win32kfull.sys Hatası Çözümü

Özellikle Mart 2021 ayının başında Microsoft Windows 10 , 20H2 sürümünü tüm bilgisayarlara göndermeye başladı. Bu sürüm artık 2021 yılının yeni sürümü ve windows 10 önceki sürümlere destek vermeyeceğini de makinalara iletti. Fakat 20H2 sürümü bir çok sorun ile gelmekte. Özellikle yazdırma konusunda şuan Türkiye’de ve dünyada binlerce kişide karşılaşılmış durumda. En çok çıktı alırken Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH hatası ile karşılaşılmakta. Bu hata maalesef her yazıcıya almaya çalışıldığında makinayı hataya düşürüyor ve mavi ekran ile yeniden başlatıyor.

Genellikle Tip yazıcı sürücüleri ile sorunlu bir şekilde çalıştığı microsoft tarafından belirtildi. Microsoft ‘ta zaten bu yönde bir açıklama yaptı ve iyişeltirme güncellemesinin geleceğini belirtti.

Şuan bir işlem yapmak istemiyorsanız tek çareniz windows’un yeni güncellemesini beklemek. Fakat beklemem diyorsanız çözümü için iki adet yol mevcut. Tabi ki bunlar geçici çözümler fakat işe yaramakta.

Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü

Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH hatası 2 yöntem ile idareten çözülebilmekte. Özellikle Tip 3 yazıcınız varsa bu sorunu bu şekilde rahatlıkla çözebilirsiniz.

Çözüm 1 : 

Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü 

Windows çalıştır kısmına girin (Başlat Arama kısmına yada Windows tuşu ile birlikte r tuşuna basabilirsiniz. )

Gelen dos ekranına printmanagement.msc  yazın ve enterlayın. Bu kısımdan Yazdırma sunucuları bölümüne basın. Daha sonrasında Bilgisayarınızın ismi gelecek. Buraya tıklayın. Sonrasında yazıcılar kısmına basın. Burada yazıcılarınızın tiplerini göreceksiniz. Microsoft sadece Tip 3 yazıcıların etkilendiğini belirtmekte. Tip 4 yazıcılar herhangi bir şekilde sorun çıkarmamakta. 

Tip 3 yazıcınız varsa bu yazıcılar için aşağıdaki yöntemi uygulayarak kolaylıkla sorunu geçici olarak çözebilirsiniz.

Başlat çalıştır kısmına cmd yazarak dos panelinizi açınız.

Aşağıdaki komutları sırası ile komut bölümüne kopyalayınız ve enter’a basınız. Aşağıdaki kodları kopyaladıktan sonra siyah ekranda sağ tıklayıp yapıştır diyerek dos  ekranına kolaylıkla yapıştırabilirsiniz.

Sadece Yazıcınızın İsmi yazısını kendi yazıcı isminiz ile değiştirmeniz gerekecektir. 

Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü1

  • rundll32 printui.dll, PrintUIEntry / Xg / n “Yazıcınızın İsmi”
  • rundll32 printui.dll, PrintUIEntry / Xs / n “Yazıcınızın İsmi” attributes + direct

Çözüm 2 : 

1 ) Bu çözüm için öncelikle bilgisayarınızın ayarlar kısmına gelin.

2 ) Daha sonra “Windows Güncellemelerine” Girin.

3 ) Windows güncellemelerinden “Windows Güncelleme Geçmişine” Basın.

4 ) Güncellemeleri Kaldır kısmına girin.

5 ) Ekrana gelen güncellemelerden KB5000802 güncellemesini kaldırıp yeniden başlatın. Bu şekilde de rahatlıkla sorun çözülmektedir.

Windows 10 APC_INDEX_MISMATCH Hatası Çözümü3

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra yazıcılar sorunsuz olarak baskı vermekte ve APC_INDEX_MISMATCH hatası ile karşılaşılmamaktadır. Çözüm 2 en kolay yapacağınız işlemdir. Hatayı sorunsuz bir şekilde düzeltir. Fakat yeniden güncelleme yaparsanız bu güncellemeyi tekrar yüklemektedir. Bu nedenle Microsoft düzeltene kadar lütfen güncelleme yapmayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.