ABS Lambası Yanan Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

ABS Lambası Yanan Araç Muayeneden Geçer mi ? ABS Işığı Yanan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? ABS’si Yanan Araç Muayeneden Geçer mi? ABS Arızalı Araç Muayeneden Geçer mi?

ABS Lambası Yanan Araç Muayeneden Geçer mi ?

Özellikle 2000 model araçlardan sonra ABS Fren sistemi tüm araçlarda neredeyse uygulanmakta. Hem araç güvenliği hemde yaya güvenliği için son derece başarılı bir sistem olan ABS Fren Sisteminde sorun varsa araçlarınızın ön panelindeki uyarı lambalarından ABS hata ışığı yanabilir. Bu durumlarda ABS Fren sisteminin çalışmadığı yada bir hata olduğu anlamına gelmektedir. Araç muayenesinde de ABS ışığı yanması muayeneden geçer mi? ABS lambası yanarken muayeneden geçebilir miyim gibi sorular sorulmakta.

ABS ışığı ile ilgili internet üzerinde bir çok yorum bulunmakta. Fakat doğru yanlış bir çok yorum var. Sizler için Tüvtürk Personeli Erkan beyden ABS uyarı lambası yanan araçların araç muayenesinden geçip geçmeyeceği konusunda detayları öğrendik.

abs-fren-sistemi-arizasi-muayeneden-gecermi

ABS Işığı Yanan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Öncelikle ABS arızası önemli bir arızadır. Aracın fren sistemini etkilemektedir. Bu nedenle ABS Sistem arıza lambası (Işığı) yanan araçların Tüvtürk Araç Muayenesinde AĞIR KUSURLU olarak geçmeyecektir. Bu nedenle aracınızda herhangi bir şekilde ABS uyarı lambası yanıyorsa kesinlikle aracınızı kontrol ettirmeden Araç Muayenesine gitmemeniz gerekmektedir. Tüvtürk net bir şekilde belirtmiştir. ABS si yanan araç muayeneden kesinlikle geçmeyecektir.

abs-isigi-yanmasi-arac-muayenesinden-gecermi

 ABS Arıza Lambası Nasıl Söndürülür?

Bu işlemi doğru şekilde yapmak istiyorsanız hızlı bir şekilde aracınızın yetkili servisine yada sanayilerde bulunan frencilere uğramanız gerekecektir. Genellikle sorun kolay bir şekilde ve az masraflı bir şekilde çözülmektedir. Genellikle kablolarda yada sensörlerden kaynaklanan sorunlardan dolayı ABS ışığı yanmaktadır. Ayrıca hız sensöründeki hatalar yada fren sıvısının azalması da ABS lambasının yanmasına sebep olacaktır.

ABS lambası yanması en çok sensör arızalarından kaynaklanmaktadır. Sensörleri temizleyerek bu sorunu rahatlıkla çözebilir lambanın yanmasını engelleyebilirsiniz. Genellikle bazı araçlarda ABS lambası ile birlikte ESP de yanmaktadır. Fakat genellikle sensör temizlendikten sonra EPS ışığı da sönecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.