Anestol Krem Ne İşe Yarar? Fiyatı 2024 ,Anestol Krem Kullananlar ve Yorumları

Kaşıntı Önleyici Krem Anestol Krem Fiyatı 2024,Anestol Krem İşe Yarıyor mu, Anestol Krem Kullananlar ve Yorumları , Anestol Krem Ne İşe Yarar, Anestol Krem Faydaları, Anestol Krem Nasıl Kullanılır?Anestol Krem Vajinaya Sürülür mü? Tüm Detaylar

Anestol Krem Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda ismini sık sık duyduğumuz Anestol Pomad (krem), piyasada bulunan en iyi lokal anestezikler arasında yer almaktadır. 30 gramlık tüplerde ve sadece eczanelerde satılan Anestol Pomad, uygulandığı bölgede uyuşma sağlamaktadır. Anestol Pomad’ın etken maddesi lidokain’dir. Lidokain maddesi, geçici his kaybı ve uyuşmaya neden olmaktadır. Çünkü, bu madde vücutta bulunan sinir sinyallerini geçici olarak bloke eder. Ve her tüpte %5 oranında bulunmaktadır. İçerisinde ayrıca, metil paraben, probil paraben, propilen glikon, polietilen glikol 1500 ve polietilen glikol 6000 isimli yardımcı maddeler de bulunmaktadır. İnternet üzerinde Anestol Krem çok ilginç aramalar bulunmakta bunların başında güneş yanığına iyi gelir mi, anestol krem vajinaya sürülür mü, anestol pomad krem genital bölgede kullanılır mı, Ağda öncesi kullanıılır mı, Erken boşalmayı önlermi , cinsel organa sürülür mü gibisorular bulunmakta. Hepsini sizler için inceledik.

Anestol Pomad, antipruritik (kaşıntı önleyici) ve lokal anestezik (uygulandığı bölgeyi uyuşturan), beyaz renkte, kıvamlı ve homojen bir kremdir.

Özellikle ağda öncesinde bölgeyi uyuşturmak için ya da vücuda yapılan kalıcı dövme işlemlerinden önce kullanılan Anestol Pomad’ın bu şekilde kullanımları oldukça yanlıştır. Anestol Pomad, uzman doktorlar tarafından reçete edilmelidir. Çünkü Anestol Pomad’ın kullanımı anlatılanlar gibi çok basit değildir ve yanlış kullanımda istenmeyen, ciddi sorunlar oluşturabilmektedir. Uygulandığı bölgeyi çok kısa sürede uyuşturan Anestol Pomad, kozmetik bir ürün değil, medikal bir ilaçtır.

Anestol-pomad-fiyati-2021

Anestol Pomad Kullanım Alanları

  • Anestol Pomad, deri ve mukozanın yüzeysel yanıkları, meme ucu ve dudak çatlakları, çeşitli nedenlerle oluşan kaşıntılar ve bazı ağrı durumlarında kullanılmaktadır.
  • Egzama, cilt kuruluğu ya da cilt tahrişleri gibi durumlarda da Anestol Pomad uygulanabilmektedir.
  • Güneş yanıklarını sonrasında oluşan acıyı dindirmek için, uzman bir doktora danışarak kullanılabilmektedir.
  • Vajina ve rektum çevresindeki kaşıntı, anüste oluşan çatlaklar, hemoroid ve basur sebebiyle meydana gelen acıyı hafifletmek için de Anestol Pomad kullanılmaktadır.
  • Anestol Pomad, böcek ısırıkları ve zehirli sarmaşık gibi nedenlerle oluşan kaşıntı ve ağrı durumlarında da oldukça etkilidir.
  • Diğer bir kullanımı da, soluk borusu içine tüp yerleştirilmesi, sistoskopi ve sigmoidoskopi gibi tıbbi işlemlerdir.

Anestol Pomad Nasıl Kullanılır?

  • Uzman doktor tarafından reçete edilmesi gereken Anestol Pomad, günde 2-3 kere sürülebilir.
  • Her kullanımda en fazla 5 gram kullanılmalıdır yani gün içinde ki kullanımı 17 ya da 20 gram olmalıdır. Çünkü aşırı doz aşımında ciddi yan etkiler ile karşı karşıya kalabiliriz.
  • Anestol Pomad’ın uygulanacağı bölgenin temiz olması ya da iyice temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenen bölge mutlaka iyice kurutulmalı ve kuruma işlemi tamamlandıktan sonra Anestol Pomad uygulaması yapılmalıdır.
  • Anestol Pomad’ı uygulanacak bölgeye çok az miktarda, ince bir tabaka şeklinde sürüp, ovalayarak yedirilmesi gerekmektedir.
  • Anestol Pomad kullanımı unutulur ise hatırlandığında uygulanmalıdır. Eğer diğer doz saati gelmişse kesinlikle 2 doz Anestol Pomad uygulanmamalıdır. Çünkü bu uygulama doz aşımı demektir ve ciddi sorunlara neden olabilmektedir.
  • Çok kısa sürede etkisini gösteren Anestol Pomad, 5 dakika ile 3 saat arası etki etmektedir. 3 saatten fazla etki eden durumlarda mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir.
  • Anestol Pomad kullanımı sonrası baş dönmesi, titreme, görme bozukluğu, kızarıklık, tahriş ya da kaşıntı gibi bir durum ile karşılaşırsanız, en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz ve doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekmektedir.
  • Anestol Pomad’ın etkisi geçene kadar, bölgeyi aşırı sıcak ya da soğuğa maruz bırakmamaya özen göstermelisiniz.
  • Anestol Pomad’ı çok geniş yüzeylere uygulamayın. Mümkün olduğu kadar az kullanmaya özen göstermek önemlidir. Çünkü Anestol Pomadı etkili ve güvenli kullanmak uygun doz ile alakalı bir durumdur.
  • Anestol Pomad, vajina çevresinde kullanılabilir fakat vajina içerisinde asla kullanılmaz.
  • Anestol Pomad 30 derecenin altında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Aksi takdirde bozulup, uygulanamaz hale gelebilir.
  • Anestol Pomadı üzerinde yazan son kullanma tarihinden sonra kesinlikle kullanmayınız ve son kullanma tarihi dolan kremi imha ediniz.

anestol-krem-ne-ise-yarar

Anestol Pomad Yan Etkileri

  • Anestol Pomad’ın etkin maddesi Lidokaine ya da diğer bileşenlere alerjiniz var ise kesinlikle kullanmayınız.
  • Açık yara ya da mukoza hasarı gibi durumlarda Anestol Pomad kullanılmaz.
  • Bakterilerin kana karıştığı şiddetli enfeksiyon (sepsis) durumlarında Anestol Pomad kullanımı uygun değildir.
  • Başka ilaçlara her hangi bir alerjiniz var ise, mutlaka doktorunuza konu hakkında bilgi verilmesi gerekmektedir.
  • Gebelik ve emzirme döneminde Anestol Pomadı kullanılmaması önerilmektedir. Çünkü Anestol Pomad anne sütüne geçebilmektedir. Gebelik ve emzirme döneminde, ancak doktor önerisi ile Anestol Pomad kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Çocuklarda kullanımı için lütfen uzman bir doktora danışınız.
  • Yüksek dozda kullanılırsa oluşabilecek yan etkiler; batma, şişlik, kaşıntı veya döküntü, kızarıklık ve ciltte tahriştir. Bunlar sık görünen yan etkilerdendir ve görmezden gelinmemesi gerekmektedir.
  • Anestol Pomad’ın nadir de olsa görülen ciddi yan etkileri ise; düzensiz kalp atışı, olağandışı yorgunluk, soluk ya da grimsi cilt, nöbet durumu, titreme, görme bozuklukları, baş dönmesi, sinirlilik hali, nefes darlığı, özellikle yüz, dil ve boğazda kaşıntı ve şişme gibi durumlardır.
  • Anestol Pomad özellikle geniş yüzeylere ve kapalı pansuman adı altında kullanılırsa, kalp ritim bozukluklarına, koma ve hatta ölüme bile yol açabilmektedir.

Anestol Pomad Fiyatı 2024

Anestol Pomad, sadece eczanelerde satılan medikal bir ilaçtır. Reçeteli ya da reçetesiz satılan Anestol Pomad 2024 fiyatı 92.98 TL’dir. Anestol Krem internet üzerinde de bir çok sitede satılmakta fakat genellikle son kullanma tarihleri geçmiş ürünler olduğu için bu kremi kesinlikle eczanelerden almanızı öneriyoruz.

Anestol-krem-kullananlar

Anestol Krem Vajinaya Sürülür mü?

Anestol Krem vajinaya sürülür mü diye çok fazla yorumlar mevcut. Vajina çevresine Anestol Krem sürebilirsiniz. Herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Sadece çok fazla ve devamlı uygulamamaya dikkat edilmesi gerekmekte. Ayrıca bazı söylentilerle Anestol Krem geciktirici etkisi olduğu söylenmektedir. Fakat bu şekilde kullanılması çok doğru değildir. Sağlık açısından sorun yaratabilmektedir. Cinsel ilişki sırasında boşalmayı geciktirmek için tavsiye edilmemektedir. Güneş yanıklarında da çok iyi geldiği söylenmektedir. Bizde geçen sene yorumlara göre alıp denediğimizde gerçektende yazın tatile giderken yanınızda bulundurmanız gereken kremlerden biri olduğuna karar verdik.

Anestol Krem Kullananlar ve Yorumları

Anestol Krem kullananların yorumlarını incelediğimizde herhangi bir şikayet bulunmamakta. Sadece bazı hassas bölgelerde kızarıklık oluşturduğu söylenmekte. Genel olarak Anestol Krem kullanıcılarının tavsiye ettiği bir üründür. Genelde internet üzerinde ağdadan öncede sürülürse acıyı çok azalttığı gibi yorumlarda bulunmakta. Sürüldüğü bölgedeki acıyı azalttığı için ağdadan önce sürülmesinde zarar yoktur. Acıyı azaltacaktır.

Yorumlar
  1. Sezai dedi ki:

    Süper geciktirici

  2. Ayşe dedi ki:

    Fiyat ne kadar