Belediyelerin Çalışma Saatleri,Belediyeler Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor

Belediyeler Hayatınızın Her Anında İşinizin Düşebileceği Yerlerden Biri. Belediyeler Kaçta Açılıyor Öğle Arası Saat Kaçta Akşam Kaçta Kapanıyor Belediyeler Ne İşleri Halleder Hangi İşlere Bakarlar. Belediyeler Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Belediyeler Ne İş Yapar

Her birisi yerel yönetim olan belediyeler,kendine ait bütçeleri olan ve bulunduğu yerlerdeki yaşama olanaklarının iyileştirilmesini sağlayan kamu kurumlarıdır. Alt kuruluşları da bulunan bu kurumlar ile, bulundukları şehir, ilçe ve belde belediyeleri kapsamında hizmet vermektedirler. Hizmet sınırları yüz ölçümleri ile belirlenmiş olan belediyeler, bu yüzölçümleri içerisinde yaşayan halka hizmet verirler. Belli başlı hizmetleri, yol yapımı, toplu ulaşım sistemleri oluşturulması, temizlik, park ve bahçeler ile birlikte sosyal alanlar oluşturulması, evlere kullanım suyu temini ve altyapı hizmetleri olarak nitelendirilebilir. Belediyeler devletin kendilerine sağlamış olduğu bütçelerin yanı sıra kullanıma sunduğu işletmeler sayesinde de gelir elde edebilirler. Bunlar toplu ulaşım araçları ve benzeri hizmetler olarak düşünülebilir. Kamu yararına tesis edilen toplu taşıma sistemleri, belirli bir hizmet karşılığı işletmeye sunulmuşlardır. Bu hizmeti kullanan insanların maksimum fayda sağlamaları karşılığında ödedikleri ücretler belediyelerin gelir kollarından birisini oluşturur. Belediyeler ise bu gelir ile farklı güzergahların açılması için gereken masrafları karşılayabilir,yeni araçlar satın alabilir ve farklı ulaşım tekniklerinin altyapısını oluşturabilir. Bunun yanı sıra çevre temizlik vergileri de belediyelerin bulunduğu bölgelerdeki temizlik hizmetleri karşılığında kullanıcılara fatura edilir. Bu sayede yaşanılan çevrelerin daha temiz ve düzenli olmasının sağlanmasının yanı sıra bu hizmetlerin devamlılığının da sağlanması amaçlanmaktadır. Özet olarak belediyeler, sorumluluk çevrelerinde yaşayan vatandaşların yaşanabilir bir çevre düzenine sahip olmalarını sağlamak, ulaşım problemlerinin çözümlenmesi ve sosyal olanaklar sunarak daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak amacındadırlar.

Belediyelerin Çalışma Saatleri:

Bir kamu kurumu olan belediyelerin personelleri devlet memurları ve sözleşmeli işçilerden oluşmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatleri ise belirlenen aralıklarda sabah 8. 00-12. 00 öğlen ise 13. 00-17. 00 aralığındadır. Uluslararası çalışma örgütü İLO’nun belirlediği bu çalışma saatleri hafta içi olup hafta sonları ise çalışma olmamaktadır. Sadece özel durumlar ve nöbetçi kalınan durumlar dışında ülke genelinde bu çalışma saatleri uyarlanmıştır. Yalnızca yaz saati uygulaması dönemlerinde mesai saatleri yarım saat ileri alınabilmektedir. Bu durumda da çalışma saatler sabah 8. 30-12. 30 ve öğleden sonra 13. 30-17. 30 şeklindedir.
Belediyeler Cumartesi ve Pazar Günleri Çalışmamaktadır.

Belediyelerde Hangi İşlemler Yapılmaktadır

Eğer ki belediyeden hizmet alan biriyseniz belediyeden alacağınız belli başlı hizmet kalemlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetler faydalanılan durum ve alana göre farklı departmanlardan talep edilmektedir. Belediyeler bünyelerinde bulunan iş kalemlerini departmanlara ayırarak hem denetlemenin hem de kesintisiz hizmetin yolunu açmış olurlar. Bulunduğunuz yerdeki bağlı olduğunuz belediyelerden hangi hizmeti almak isterseniz,öncelikle o hizmetin hangi departmana bağlı olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Böylelikle zaman kaybı yaşamadan işlemlerinizi halledebilirsiniz. Bu departmanları ve hizmet listelerini de bağlı bulunduğunuz belediyelerin internet sitelerinden öğrenebilir hatta ileriki bir tarihe yönelik rezervasyon numarası bile alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.