Çin Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adres ve Telefonu

Çin Dünyanın En Büyük Ticaret MErkezi Haline Geldi. Maalesef Çin Bile Bize Vize Uygulamaktadır. Fakat Şartlar Son Derece Kolaydır. Çin Vizesi Diğer Ülkelere Göre Daha Kolaydır…Peki Çin’e Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Çin Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Araştırdık Haberimizde…

Öğrenmek, yeni keşifler ve heyecanlar yaşamak isteyenle için seyahat bir tutkudur. Uçaklarla en uzak ülkelere bile rahatlıkla gidilebilmesi seyahat edenlerin işini kolaylaştırmaktadır. Çalışan, öğrenci, emekli her kesimden insan özellikle Uzakdoğu ülkelerine veya bir başka deyişle güney doğu Asya ülkelerine ilgi duymuştur. Kültürleri, dilleri, yaşantıları çok farklı olan Çin Halk Cumhuriyeti dünyadaki en geniş yüz ölçümüne sahip olan bir ülke konumundadır. Nüfusu 1.35 milyar olup en kalabalık ülke kabul edilmektedir. Başkenti Pekin olan Çin Halk cumhuriyetine gidebilmek için birçok yabancı ülkeye giderken olduğu gibi pasaport ve belli koşulları yerine getirerek alınacak vize gerekmektedir.

Çin’e Vizesiz seyahat mümkün mü?

Çin Halk cumhuriyetine farklı amaçlarla gidilebileceği için gerek duyulacak vize türleri de farklı olmaktadır. Kırmızı ve yeşil pasaport sahipleri vizeye gerek duyulmadan seyahat edebilmektedir.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Çanakkale, Aydın ilerinde yaşayan ve vize almak isteyenlerin İstanbul Başkonsolosluğu, onun dışındaki illerde yaşayanların ise Ankara büyükelçiliği kanalıyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İstanbul Ankara ve İzmir Konsolosluk adres ve telefonu internetten kolaylıkla bulunabilmektedir.

Vize alabilmenin belki en kolay yolu konsolosluklara gitmeden tam yetkili verilmiş acentalara başvuruda bulunmaktır. Bu acentalara gerekli belgeler ve pasaport kargo şirketleri aracılığı le gönderilebilmekte olup ( Ankara, İstanbul, İzmir hariç), harç ve vize ücreti ödendikten, vize işlemi bittikten sonra vize yine kargo ile müşteriye gönderilmektedir.

Çin Vize kategorileri ve belgeler:

C, D, f, G, J, L, M, Q, R, S, X, z gibi farklı kategorilerde vize çeşitleri olsa da hepsinde de istenen ortak evraklar şunlardır:

Vize başvuru formu ( tam, eksiksiz doldurulmuş)

-2 tane biyometrik fotoğraf ( son 6 ay içinde çektirilmiş ve beyaz arka fonlu),

-Pasaportun aslıyla beraber fotokopisi

-Önlü arkalı ve renkli olarak çektirilmiş kimlik fotokopisi.

Turistik veya Tatil Amaçlı Vize için istenen belgeler arasında adli sicil kaydı ve ikametgâh senedi aslı istenmektedir. Çin’e ticaret amaçla gidecek olanlardan ticari amaçlı vize için istenen belgeler arasında ise vergi levhası ve Çin’den alınmış resmi bir davetiye ibrazı gerekmektedir.

Yetkili acentalar aracılığı ile başlatılan vize işlemleri için Çin Konsolosluğu’ndan mümkün olabilen en erken tarih için randevu talebi yapılmaktadır. Evrak takibi ve hazırlanması işleri acentalar tarafından titizlikle yapılmaktadır. Vize için randevusu alınmış olan mülakatı zamanı geldiğinde firma elamanları belirlenmiş gün ve saatte Konsoloslukta sizi beklemekte ve bilgilendirmektedir. Vize onayı alındığında sms ve e-posta yoluyla müşteriler bilgilendirilmekte, kargo ile verdiğiniz adrese vizeniz ulaştırılmaktadır.

Çin E-vize Alma İşlemleri

Yaşama geçirilmiş bulunan Elektronik vize (e-vize) Çin seyahati için de geçerlidir. E-vize için Schengen vizesi, OECD ülkeleri vizesi veya ikamet izinlerinin olması gerekmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin özel idare bölgeleri olan Hong Kong ve Makau’ye seyahat edecek Türkler için vize gerekmemektedir. Bu bölgelerde Çin’e geçebilmek için vize verilmemektedir. Vize işi mutlaka gitmeden önce Türkiye’de halledilmelidir. Bu iki özel idari bölge kendi yasa ve yönetmelikleri ile idare edilmektedir. Türkiye’den Çin’e direk uçak seferleri bulunmaktadır.

Çin Vize Ücretleri:
Çin Ülkesine Tek girişli vize ücreti 60 USD
Çin Ülkesine Cift girişli vize ücreti 90 USD
Çin Ülkesine 6 Aylık çok girişli vize ücreti 120 USD
Çin Ülkesine Hızlı vize ücret farkı 20 USD
Çin Ülkesine Vize takip ücreti 50 USD

Çin İstanbul Baş Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi: Kireçburnu, Çoban Çeşme Sokak Sarıyer/İstanbul
Telefonu:0212 2992634

Çin Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adres: 100. Yıl Mh. Horasan Sk. 06700 Çankaya/ Ankara
Telefon:(0312) 436 0628
Çin İzmir Baş Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Altıevler Mahallesi, Yalçın Sk. No:22 Narlıdere, İzmir
Çin’e Yapılan Seyehatlerde Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
Çin Seddi,Yasak Şehir Müzesi, Toprak Askerler Müzesi, Bund Tapınağı, Cennet Tapınağı, Yaz Sarayı, Li RiverNehri , Jiuzhaigou Parkı, Huangshan Dağı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.