Çürük Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Kaportada Çürük Araç Muayeneden Geçer mi ?Çürük Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? Arabada Çürük Araç Muayenede Sorun Çıkarır mı?

Çürük Araç Muayeneden Geçer mi ?

Eski model arabalar araç muayenede her zaman sıkıntı çıkarmaktadır. Özellikle araç yaş nedeniyle çürükler oluşmaya başlamışsa araç muayeneden geçme ihtimali sıkıntıya girmektedir. Hele ki bu çürükler çok fazla ise araç muayene sorun çıkarabilmektedir. Tabi ki aracınızdaki çürükler ne kadar olduğuna bağlı bir şekilde muayenede hafif kusur yada Ağır kusur olabilmektedir. Kaportada Çürük Varsa Araç Muayeneden Geçer miyim? Şasede Çürük varsa Muayeneden geçer miyim gibi bir çok soru eski araç sahiplerinin aklına takılmaktadır.

sonuçta arabaların bir ömrü vardır. Kullanılan demirin de bir ömrü vardır. Ortalama 25 yaşından sonra araçların metal aksamları çürümeye başlar. Araç genellikle sokakta kalıyorsa aracın çürümesi garajda bekleyen araçlara göre daha hızlı ilerler. Zamanında yapılmayan bakımlarda aracın ömründen çalar ve çürümesini hızlandırır. Ayrıca boyadaki kazınmış bölümler boya çatlakları da aracın kaportasında çürüklere sebep olmaktadır.

curuk-arac-arac-muayenesinden-gecermi

Çürük Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Araç çürükleri ile ilgili internet ortamında onlarca yalan yanlış bilgi bulunmaktadır. Tüvtürk uzman personeli Erkan bey sizler için çürük bulunan arabaların muayeneden geçip geçmediği konusunda ayrıntılı olarak anlattı.

Özetlemek gerekirse Arabanızda gözle görülür büyük çürükler ve büyük dökülmeler varsa aracınız araç muayenesinden AĞIR KUSURLU olarak geçecektir. Fakat tabi ki burada ince noktalar bulunmaktadır. Aracınızın alt bölgesinde yada şasesinde çürükler mevcut ise kesinlikle aracınız muayeneden geçmeyecektir. Bu kesin olarak belirlenmiş bir kuraldır.

kaportada-curuk-arac-muayeneden-gecermi

Aracınızın dış görüşünde sorunlar varsa kaportada çizikler varsa boya aşınmışsa yada boyada dökülme varsa kaportada ezikler v.s varsa yada kaportada bölgesel paslanmalar olsa bile aracın trafikte seyrini etkilemeyeceği için Araç muayeneden aracınız geçecektir. Ayrıca aracınızın egzoz borusunda çürüme varsa kesinlikle aracınız Araç muayenesinden geçmeyecektir.

Araç muayenede marşpiyellerde herhangi bi şekilde küflenme ve paslanma varsa aracınız sorunsuz bir şekilde araç muayenesinden geçecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.