Ella Fiyatı 2024 (Ella Ertesi Gün Hapı Cinsel İlişkiden Ne Kadar Süre Sonra Alınmalı)

Ella Ertesi Gün Hapı Fiyatı 2024 , Ella Ertesi Gün Hapı Kullananların Yorumları, Ellanın Vücuttan Atılma Süresi, Ella Ertesi Gün Hapı Prospektüs, Ella Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri ve Zararları, Ella Ertesi Gün Hapı Ne İçin Kullanılır?, Ella Ertesi Gün Hapları Ne Kadar Etkilidir? Koruyuculuğu Nasıldır?

Ella Ertesi Gün Hapı

Günümüzde artık en popüler hapların başında Ella hapı gelmekte. Tabi ki ismi pek tanıdık değil ama şuan Türkiye’de ve dünyada çok meşhur bir hap. Özellikle gençler arasında çok fazla tercih ediliyor. Tabi ki kesinlikle ilişkilerde prezervatif kullanılması gerekiyor ama maalesef bazı gençler sonrası sıkıntı olacağını bildiği halde prezervatif kullanmamakta. Tabi ki bu durumda imdada ertesi gün hapı yani ertesi gün haplarının en etkilisi olan Ella ertesi gün hapı yetişiyor.

Ella 2022 itibariyle en çok satan haplar arasına girmiş durumda. Ella 2024 fiyatı ise neredeyse her gün değişiyor.Fakat yinede halkımız çok fazla tercih etmekte. İstenmeyen gebelikler için neredeyse %99 oranında başarı sağlamaktadır. Fiyatı yüksek olabilir ama istenmeyen gebeliklerde en kesin çözüm olarak kullanmak en doğrusudur.

Ella hapı evet güvenilir ve acil durumda en iyi doğum kontrol hapı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Ella ertesi gün hapı var diye korunmadan cinsel ilişkiye girmek sadece gebelik değil bir çok cinsel yolla bulaşan hastalığa da sebep olabilmektedir. 

ella-hapi-fiyati-2023

Ella Hapı Cinsel İlişkiden Ne Kadar Süre Sonra Alınmalı)

Ertesi gün hapı yani Ella markasını kullanacaksanız en önemli soru cinsel ilişkiden ne kadar sonra almanız. yani 1 gün sonramı 1 saat sonramı ? Ella ertesi gün hapı cinsel birliktelikten sonra 5 gün içinde sizi gebelikten kurtarabilir. Fakat en etkili dönem cinsel ilişkiye girdikten sonraki 24 saattir. Bu sürede alırsanız çok yüksek bir koruma sağlar. Adet döneminizi bir miktar geciktirebilir. 5 gün üzerinde bir gecikme olursa kesinlikle doktorunuza başvurmalısınız. Aç yada tok olarak alabilirsiniz. Herhangi bir doğum kontrol hapi kullanıyorsanız kesinlikle doktorunuza danışarak almaya özen gösteriniz. Spermler vajinada ortalama 5 gün yaşayabilmektedir. Bu nedenle kesinlikle 5 günden sonra daha tetikte olun ve olası bir meme hassasiyeti yada adet gecikmesinde doktorunuza başvurun.

En Az Yan Etkisi En Zararsız Doğum Kontrol Hapı İsimleri Listesi

Ella Ertesi Gün Hapı Fiyatı 2024

Ella Ertesi Gün Hapını neredeyse tüm eczanelerde bulabilirsiniz. Genel olarak ella satış fiyatı 2022 Aralık ayı itibariyle 512 TL . Fakat yılbaşında yani ella 2024 fiyatı ortalama olarak 510 TL olması bekleniyor. kutu içerisinde sadece 1 tablet hap bulunmakta. Eğer 3 saat içinde kusar iseniz yenisini almak zorundasınız.

Ella Ertesi Gün Hapları Ne Kadar Etkilidir? Koruyuculuğu Nasıldır?

Ella Ertesi Gün Hapı en etkili ertesi gün haplarından biridir. İlk gün kullanıldığında etkisi %99 civarına kadar çıkabilmektedir. 2 ve 3 günlerde etkisi %97 civarındadır. Sonraki günlerde ise ortalama %95 civarında olduğu belirtilmektedir.

ella-ertesi-gun-hapi-fiyati

Ella Ertesi Gün İlacı Ne İçin Kullanılır?

Ella Ertesi gün hapı cinsel ilişkide herhangi bir korunma yöntemi olmamış ise yada herhangi bi prezervatif yırtılması yada çıkması gibi durumlarda acil doğum kontrol uygulaması olarak kullanılmaktadır. Özellikle son dönemde prezervatif takmayı sevmeyen gençler arasında maalesef çok fazla tercih edilmektedir. Unutmamak gerekir ki Ertesi gün hapları %100 koruyucu değildir. Çok ufak bir ihtimal bile olsa gebe kalmanıza tesiri olmayabilir.

Ella Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri ve Zararları

Genel olarak ella ortalama 5-6 gün içinde vücudunuzdan atılmakta. Herhangi bir ileriye dönük zararı tespit edilememiştir. Herhangi bir kısırlık v.b durum söz konusu olmamıştır. Faakt yinede ileriye dönük sonuçlar net olarak ta bilinmemekte. Bir çok ilaca göre kusma , meme hassasiyeti ,baş ağrııs ,baş dönmesi gibi yaygın yan etkileri bulunur.

Yaygın olmayan yan etkileri ilse ishal,ağızda kuruluk, uykusuzluk, sinir ,Cinsel istekte azalma , Akne, Migren olabilmektedir. Nadir de olsa genital bölgede kaşıntı ve hafif geçen adet kanaması görülebilir.

Ella Ertesi Gün Hapı Prospektüs

Ella Kullanma Klavuzu(Prospektus) İçin Tıklayınız…

Ellanın Vücuttan Atılma Süresi

Ella ertesi gün hapı ortalama olarak 6 gün içinde vücuttan tamamen atılmaktadır. Nadir durumlarda 8 ile 10 gün arasında kalıntılar tamamen temizlenir. İlk ilişkiden sonra 2 gün 3. gün ve 4. günlerde tekrar ilişkiye girilirse koruyuculuğuna güvenilmemesi gerekmektedir.

Ella Ertesi Gün Hapı Kullananların Yorumları

Ella ertesi gün hapı kullananları incelediğimizde genel olarak yan etkisi en az ertesi gün hapı olduğu belirtilmekte. Ayrıca koruyuculuk bakımından ella herkesin ilk tercihi olmuş durumda. Türkiye’de de zaten en çok satılan ertesi gün hapı diyebiliriz.

En Az Yan Etkisi En Zararsız Doğum Kontrol Hapı İsimleri Listesi