Fizyoterapist Maaşları, Fizyoterapist Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Günümüzün En Gözde Mesleklerinden Biri Oldu Fizyoterapist Mesleği. Fizyoterapist Nedir ? Fizyoterapist Ne İŞ Yapar? Fizyoterapist Nasıl Olunur? Fizyoterapist Ne Kadar Maaş Alır? Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Fizyoterapist Nasıl Olunur?

Fizyoterapi alanında lisans eğitimi veren ilgili okullardan mezun olan sağlık çalışanlarına Fizyoterapist denir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon oldukça rağbet gören bir meslek haline gelmiştir. Fizyoterapistlik önemli görevleri olan bir meslektir. Hareket etmede zorluk veren herhangi bir yaralanmalarda, yaşlılıkta, hastalıklarda, ağrı ve fonksiyon bozukluklarında hastayı tedavi edecek yöntemler geliştirerek hastanın yaşam ve sağlık kalitesini artırmada görevlilerdir. Fizyoterapist nasıl olunur sorusunun cevabına gelecek olursak; Fizyoterapist mesleğinin eğitimi eğitim kurumlarında alınmalıdır. Üniversitelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinde lisans mezunu olunmalıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans bölümü MF-3 puanıyla almaktadır. Yüksekokulu tercih edenler ise YGS-2 puanı ile alınmaktadırlar. Lisede Fen, Fen Bilimleri, Matematik alanlarından mezun olanlar gerekli puanı aldıklarında daha öncelikli yerleştirilmektedirler. Kendi alanları dışında başka bir bölümü tercih edenlerin yerleşme şansları azalmaktadır. Kimi zaman hazırlık bölümü de olmakla beraber eğitim süresi 5 yıla kadar çıkabiliyor. Öğrenciler anatomi, fizyoloji, fizik gibi temel derslerin yanı sıra nöroloji, ortopedi, dahiliye gibi tıp dersleri ve hidroterapi, masaj, egzersiz teknikleri gibi mesleki dersler de uygulamalı olarak da verilmelidir. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan kişilere Lisans Diploması ve Fizyoterapist unvanı verilir.

Fizyoterapist Maaşları

Fizyoterapistlik için çalışma alanları geniştir. Özelde ve kamuda oldukça rağbet gören bir meslektir. Fizyoterapistler hem sözleşmeli hem de kadrolu memur olarak kamuda görev yapabilirler. Özel sektörde de her zaman kendilerine kolay yer bulabilen bir meslektir. Bu mesleğin çalışma alanı sürekli olarak genişler. Çünkü kamuda ve özel sektörde sürekli olarak ihtiyaç artar. Fizyoterapist maaşları değişmektedir. Özel sektör ve kamu maaşları arasında farklılıklar vardır. Çalışanların evli ve çocuklu olmaları da fark gösterebilir. Fizyoterapist maaşları devlette yani Sağlık bakanlığına bağlı personeller 3000 TL- 3500 TL arası maaş alırken özel sektörde 4000 TL ile 8.000 TL arasında farklı olarak ücretler alınabilir.

Fizyoterapist Puanları Ve En İyi Üniversite Hangisidir?

            Fizyoterapist puanları ve en iyi hangi üniversite neler olduğunu açıklayacak olursak; 2016-2017 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon puanlarını YGS-2 ve MF-3 olarak açıklayabiliriz. YGS-2 puanları; Devlet Üniversitesi ve Vakıf Üniversitelerinde (tam burslu) 488 ile 417 puan aralığındadır. MF-3 puanları; Devlet Üniversitesi ve Vakıf Üniversitelerinde (tam burslu) 447 ile 387 puan aralığındadır. Fizyoterapi bölümünü tercih etmek isteyenler üniversitelerin vermiş olduğu olanakları göz önünde bulundurması gerekiyor. İyi bir Fizyoterapist olmak isteyenler tanınmış ve köklü en iyi üniversiteyi tercih etmelidir. Yüksek puanlı bir üniversiteye yerleşen ile düşük puanlı bir üniversiteye yerleşen fizyoterapist adaylarının aldığı eğitim ve imkanlar farklılık gösterebilir. O yüzden mümkün olduğunca en iyi üniversiteleri tercih etmeleri gerekir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü için en iyi üniversitelerin başında Hacettepe Üniversitesi gelmektedir. Turgut Özal Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi de sundukları imkanlar ve eğitimleri üzerine en iyi üniversitelerdendir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.