Instagram’da Daha Çok Beğeni Almak İçin Doğru Hashtagler Nasıl Bulunur?

İnstagram’da Çok Daha Meşur Olmak için Doğru Hashtagler Nasıl Bulunur? İnstagram Hashtag Nasıl Açılır? Hashtagler Neye Yarar? Hashtag İle İlgili Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

             Instagram özellikle fotoğraf paylaşımı için oldukça fazla kullanılan uygulamalardan biridir. Bu uygulamanın olmazsa olmaz özelliklerinden biri de hashtag yapmaktır. Hashtagile kişiler fotoğrafları ile uyumlu etiketleri yaparak daha çok kullanıcının görebilmesini sağlamaktadır. Sizler ile benzer paylaşımlar yapan kişileri bulabilmeniz için Instagram hashtaglari işinizi kolaylaştırabilmektedir. Bunun yanı sıra hashtag kullanarak fotoğraflarınızın beğeni sayısını da artırabilir ve takipçilerinizi artırabilirsiniz. Doğru hashtag kullanarak yapılan fotoğrafların beğeni sayısı da artacaktır.

 

Eğer Instagram kullanmaya yeni başladıysanız ve bu konuda epey de acemi iseniz doğru hashtagleri kullanmayı beceremeyebilirsiniz. Özellikle bazı hashtaglar Instagramı yeni kullanmaya başlayanlar için anlamsız olarak görülebilmektedir. Örneğin “tbt” olarak yapılan hashtag ile kullanıcılar sık sık karşılaşırlar ve çoğu kişi bunun ne anlama geldiğini bilmez. “tbt” ile yapılan paylaşımlar geçmişe ait fotoğraflardan oluştuğu için perşembe günleri yapılmaktadır. Instagram’da doğru hashtaglerin yapılması aynı zamanda beğeni sayısını da artırmaktadır. Peki, Instagram’da daha çok beğeni almak için doğru hashtagler nasıl bulunur?

instafram-hashtags

             Öncelikle eğer Instagram’ı yeni kullanmaya başladıysanız en çok popüler olan hashtagler üzerine yoğunlaşarak beğeni sayısınız artırabilir ve daha fazla takipçi kazanabilirsiniz. Bir hashtag yapmaya başladığınızda ilgili kelimeleri yazmanız dâhilinde sizlere popüler sıralamalar görünecektir. Böylece sizler en fazla hangi hashatag üzerinde paylaşım yapıldığını kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

instafram-hashtags-bulma

Paylaşımlarınıza uygun hashtag yapmaya özen göstermeye çalışın. Yani eğer bir çiçek fotoğrafı paylaşıyor iseniz “çiçek, doğa, yaşam, flowers” gibi hem Türkçe hem de İngilizce gibi anlamlı hashtagler oluşturmaya çalışın. Instagram’da takipçilerinizin artması için profil sayfanızın anlamlı ve içi dolu fotoğraflardan oluşması gerekmektedir. Bu nedenle güncel paylaşımlarda bulunmaya özen göstermeye çalışın. Her gün paylaştığınız fotoğraflarda aynı hashtag kullanmak yerine farklı hashtagleri kullanarak da beğeni ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Kendinize bir paylaşım planı oluşturun. Örneğin haftanın başlangıç gününe güzel bir günaydın diyerek başlayın. O gün sizler için anlamlı olan ya da günün nasıl bittiği ile ilgili anlamlı olan fotoğraflar ve hikâyeler paylaşın. Özellikle takipçilerinizi artırmak ve daha çok beğeni kazanabilmek için kişilerin dikkatini çekebilecek paylaşımlarda bulunmaya özen gösterin.

 

Instagramda beğeni artırmak için çok fazla hashtag kullanmak değil doğru hashtagleri kullanmak önemlidir. Bu sayede daha kalıcı takipçiler de elde etmeniz mümkün olacaktır. Kalıcı takipçiler sizi sürekli takip ettiğinden dolayı paylaşımlarınızı merak edecektir. Böylece dikkat çeken paylaşımlar yapmanız sizi seven takipçilerin artmasına ve bu takipçilerin de paylaşımlarınızı beğenmesine yardımcı olacaktır. En fazla 5 etiketi geçmeyecek şekilde paylaşımlar yapmanız daha çok beğeni toplamanızı sağlayacaktır. Gereksiz abartılı hashtaglar profilinizde hoş bir görüntü ortaya koymayacağından dolayı anlamlı bir kaç tane hashtag işinizi görecektir. Özellikle hikâyeler ile birleşen hashtagler ile sizlerde takipçilerinizi artırabilirsiniz. Takipçi ve beğeni artırmak için daha çok paylaşımda bulunmaya özen gösterin.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.