Stajyer Maaşları ,Staj Başvurusu Nasıl Yapılır? Stajyerlerin Hak ve Görevleri

Genellikle Meslek Liselerinde Olduğu Bilinse de Bir Çok Branşta Staj Yapma Zorunluluğu Vardır. Sizler İçin Stajyer Olmak İçin Nasıl Başvuru Yapılır? Stajyerlerin Hakları ve Stajyer Maaşları Konusunda Özel Bir Haber Hazırladık…

Stajyer Neler Yapar?

Staj genel olarak sağlık ve meslek liselerinin son sınıfta meslek ile ilgili kurumlarda, firmalarda veya fabrikalarda eğitim dönemi boyunca haftanın 3 günü işi öğrenmek ve tecrübe edinmek için aldıkları eğitimdir. Bu eğitimi alan öğrenciler stajyer diye hitap edilir. Aynı zamanda üniversite döneminde yine aynı şekilde son sınıflarda staj yapılabileceği gibi dönem içerisinde kendilerini geliştirmek ve tecrübe kazanmak adına staj yapabilirler. Stajyer neler yapar sorusu hakkında konuşacak olursak başvuru yaptıkları kurumlarda yapılan işi öğrenme ve gözlemleme görevlerine sahiptir. Birkaç ufak işleri halletmek içinde stajyerlerden faydalanır. Staj yaptığınız dönemde iş hayatını bir nebze olsa tatmış, nasıl bir dünya olduğunu ve hangi şartlar altında çalışıldığına gözlerinizle şahit olursunuz. Edineceğiz bu bilgi ve tecrübeler size ilerde faydalı bir şekilde geri dönüş yapar ve stajyerler öğrencilik döneminde iş hayatına atılarak farklı bir tecrübeye tanıklık etmiş olurlar.
stajyer-maaslari

 Staj Başvurusu Nasıl Yapılır?

Staj başvuruları lise döneminde okul aracılığı ile yapılabilir. Öğretmenler öğrencilerin isteği doğrultusunda onlara belli kurumların isimlerini verir. Öğrenciler bu kurumlara giderek okul aracılığı ile stajyerlik başvurusunda bulunmayı talep edip ve gerekli evraklar istenildiği şekilde tamamlandıktan sonra stajyer olmaya hak kazanırlar. Staj zorunluluğu olmayan üniversitede veya bölümde okuyorsanız ve kendinizi geliştirmek ve mezun olmadan önce tecrübe kazanmak istiyorsanız çeşitli firma ve fabrika gibi kurumlarda gönüllü olarak staj yapabilirsiniz. Peki, staj için nasıl başvurulur diye düşünüyorsanız bu müracaat aşamasını kurumlara özgeçmişinizi ve staj talebinizi belirten bir mail atarak yapabilirsiniz. Fakat bu durumda olumlu veya olumsuz geri dönüş yapılmama olasılığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. İsterseniz de yüz yüze görüşme yaparak staj talebinizi sorumlu kişilere iletebilirsiniz.

 Stajyer Maaşları:

            Stajyer maaşları dönemin asgari ücretine ve işyerinin personel kadrosuna göre hesaplanır. Bir iş yeri 20 kişiden fazla personel çalıştırıyorsa asgari ücretin yüzde 30’unu, 20 kişiden az çalışanı varsa yüzde 15’inden az olmayacak şekilde stajyere maaş olarak vermekle yükümlüdür. Bu durumda hesap yaparsak stajyer maaşları 390 TL ve 195 TL’den az olmayacak şekilde belirlenmiştir.

Ayrıca staj dönemi en çok hemşirelik ve doktorluk bölümlerinde okuyanlar için önemlidir. Stajları en zor ve ciddi olan meslekler hemşirelik ve doktorluk mesleklerinin staj dönemleridir.

stajyer-hemsirelik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.