İsviçre Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adres ve Telefonu

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?. İsviçre Vizesi En Zor Alınan Vizelerden Biridir. Peki İsviçre Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir İsviçre Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Sizin İçin Araştırdık Haberimizde…

İsviçre seyahatine çıkacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve geçici olarak Türkiye Cumhuriyetin’ de ikametgah izni sahibi olan kişilerin, İsviçre devletinde maksimum 90 gün ikametgah edecek olması durumunda İsviçre vizesi edinerek seyahat etmeleri gerekmektedir. Yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaport sahibi kişiler ise 180 gün içinde 90 gün ikamet etme koşulu ile vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.

İsviçre Vize Başvurusu Gerekli belgeler;

Başvuru esnasında gerekli evraklar; okunaklı ve eksiksiz doldurulmuş başvuranın imzaladığı başvuru formu, Son 6 içerisinde çekilmiş fotoğraf, Pasaport ve 10 yıldan eski olamamalı, iki yan yana sayfa boş olmalı, pasaport ‘un geçerlilik süresi vize süresi bitiminden itibaren en az 3 ay fazla olmalıdır.

Tatil amaçlı vize için istenen belgeler;

Son 10 yıldan eski bir pasaport olmamalı, eksiksiz ve okunaklı bir şekilde başvuru yapan kişi tarafından imzalanmış başvuru formu, iki adet yan yana boş sayfanın olması, planlanan seyahatten sonra pasaportun en az 3 ay daha geçerlilik hükmüne sahip olması, pasaportun1,2.3.4 sayfalarının yanı sıra pasaportun geçerliliğini gösteren sayfanın , son sayfa ve vizelerin olduğu sayfalarında fotokopileri istenmektedir.

Biyometrik fotoğraf 2 adet ve belirlenen ebatlar dahilinde, başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, daha önce herhangi bir vize işleminde kullanılmamış, arka fonu beyaz olmalı, dini sebepler haricinde başı, yüzü şapkalı bereli olmayan, yüz hatlarının tamamı açık ve belirgin bir şekilde olan fotoğraf olmalıdır.

Seyahat sırasında masrafları karşılayacak yeterli gelire sahip olduğunu belirten belge, son 3 aya ait aktif olarak kullanılan bankanın hesap cüzdanı veya banka hesap dökümü bankanın imzası, kaşesi ve imza sirkürü ile birlikte, çalışan kişi ise son 3 aya ait bağlı bulunduğu kuruma ait bordro ıslak imzalı ve kaşeli olmalı ayrıca seyahat için başvuran kişinin herhangi bir mal hak sahipliği varsa bunlara ait belgelerde evraklar arasında bulunmalıdır.

En az 30.000 Euro teminata sahip, sağlık nedenleri ile ilgili hastane bakımı gibi bilgileri kapsayan seyahat sağlık sigortası bulunmalıdır.

Ticari amaçlı vizelerde gerekli evraklar; şirket sahibi ise son 3 aya ait gelir tablosu, çiftçi ise çiftçilik belgesi, avukat, doktor eczası ise; oda kaydı ya da meslek kartı ibraz edilmek zorundadır.

İsviçre Harç ve vize ücreti

İsviçre konsolosluğu tarafından zorunlu olarak tutulmuş ücrettir.165 tl ödenmek zorundadır. Aracı kurumlar ile gerçekleşecek ise aracı kurumlar içinde ayrıca ödeme yapılmak zorundadır.
İsviçre ‘ye 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
İsviçre ‘ye 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
İsviçre ‘ye 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

İsviçre Vizesi Randevu

Başvuru evraklarının tesliminden sonra konsolosluk tarafından mülakat ve görüşme için belirli bir gün davet teklifi verilecektir.

Konsolosluk Adres bilgileri:

İsviçre İstanbul Fahri Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Büyükdere cad. .Levent Plaza A.blok No:73 0( 212 ) 283 12 82 İstanbul

İsviçre Ankara Fahri Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Kavaklıdere, Atatürk Bulvarı No:247 Ankara
0 (312) 457 31 00

İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adres: 7093 Sok. No:18 Pınarbaşı / İzmir
Tel: 0 (232) 479 02 12

İsviçre Seyahatin de Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler: 

Matterhorn Dağı ,Cenevre Gölü, İsviçre Alpleri, Mount Pilatus DAğı ,Chillon Şatosu, Kapell Köprüsü, Jungfraujoch ,Jungfrau Dağı ,Ren Şelalesi, Uetliberg, Titlis Dağı ,Schilthorn, Gornergrat railway, Jet d’eau Gölü ,Lake Brienz Gölü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.