Kolesterol Seviyesini Düşüren Sağlıklı Beslenme Önerileri

Günümüzde Düzensiz Sağlıksız Beslenen Her İnsanda Görülen Sıkıntıların Başında Gelir Kolesterol … Sizler İçin Kolesterolden Muzdarip Tecrübeli Bir Hastadan Kolesterol Azaltan Sağlıklı Beslenme Önerileri…

Kolesterol sorunu yaşayan Hastadan Kolesterol hastalarına beslenme önerileri
Yüksek kolesterol zamanla damarların tıkanmasına ve kalp krizi gibi sağlık sorunlarına neden olur. Yüksek kolesterol özellikle yaşlılarda meydana gelen bir sorundur. Gereken tedbir eğer alınmasa daha büyük sorunlar meydana gelir. Yüksek kolesterol sorununda yapılması gereken yediklerimiz ve içtiklerimize dikkat etmektir. Bunun için aşağıdaki önerilerle düzeyinde beslenmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

İlk yapılması gereken daha az doymuş yanı hayvansal yağlar tüketilmelidir. Et dilimlerini alırken ve ya eti siz keserken elinizden geldiği kadar en ince şekilde kesip tüketmeniz çok iyi olacaktır.
Etten gözle görülebilen bütün yağların atılması gerekir. Bu yağlı etler kolesterol hastaları için sağlıklı değildir.
Sonradan şeker eklemeli gıdalar kadar hazır gıdalarda insan vücudu için tehlike saçar. Özellikle de kolesterol hastası olanlar için çok büyük tehlike saçar. Bunun için pastahane kurabiyeleri, bisküvi gibi besinlerden uzak durunuz.
Yemek pişirirken katı yağlar yerine ayçicek yağı, mısır yağı gibi yağlar tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Haftada bir kez en az yağlı balık alınmalıdır. En sağlıklı olan meyve ve sebzeler bol miktarda tüketilmelidir. Yeşillikler özellikle her akşam sofranızdan eksik etmemeniz gerekmektedir.
Makarna, nişasta, pirinç, ekmek gibi karbonhidrat içerikli besinler yenmemelidir. Bunun yerine kepek ekmek tüketilmesi daha iyidir.
Alkolü çok fazla içmeyin. Ölçülü miktarda alkol alındığı zaman daha iyi sonuç verecektir. Ama sigarayı kesinlikle bırakınız.
Her gün 30 dakikaya yakın hareket halinde bulunun. Sizin için daha iyi olacaktır.

Günümüzde doktorlar kolesterol konusunda bir çok ayrıma düşse de kolesterol kap ve damar yollarına kesinlikle zarar verdiği bilinmektedir. Fakat günümüzde bir çok kolesterol ilacının da etkisi tartışılacak durumdadır. Doktorların sadece çıkar karşılığında yazdığı pahalı kolesterol ilaçları maalesef hem çok bir faydası olmamakta hemde maddi olarak size yük olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.