Marmaris Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Marmaris Denizi Nasıl? Marmaris Merkez, Armutalan , Siteler , Turunç , İçmeler ve Bir çok Bölgenin Denizi Sığ mı Derin Mi? Kumluk mu Taşlık mı? Dalgalı mı Durgun mu? Deniz Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Aklınıza Takılan Tüm Soruların Cevabı Özel Haberimizde…

Marmaris Türkiye’nin en güzel denizlerinden birine sahip Muğla’nın tatlı bir ilçesi. Marmaris’e dik ve bol virajlı bir yoldan indikten sonra muhteşem bir tatil ilçesi sizi karşılıyor. Denizi muhteşem havası muhteşem. Bir kere geldiğinizde her sene gelmek isteyeceğiniz hiç sıkılmayacağınız bir tatil cenneti. Tabi ki ilk defa gelecekler için bazı soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Örneğin iyi yüzme bilmiyorsanız hemen derinleşen deniz size uyamaya bilir? Yada soğuk deniz sevmiyorsanız tatil planlarınızı değiştirebilirsiniz. Bazı plajlarda dalga eksik olmaz. Bir çok tatilci dalgalı deniz sevmez.Marmaris denizi taşlık mı ? Kumluk mu? Bu nedenle sizin için Marmaris’in tüm denize girilebilen yerlerini inceledik. Marmarisin denizi nasıl ? Marmaris denizi soğuk mu? Marmaris’in Denizi hemen derinleşir mi yoksa sığ mı? Çok dalgalı mıdır yoksa sakin midir? Tatil planları yapacakların işine çok yarayacak bilgiler.

Marmaris İçmeler Denizi Nasıl?

Marmaris denildiğinde ilk akla gelen tatil bölgesi tabi ki İçmelerdir. İçmeler bölgesinde sahil kısmında bir çok 5 yıldızlı otel bulunmaktadır. Ayrıca çok tatlı bir sahili bulunmaktadır. Oteller bu sahil çevresinde konumlandırılmıştır. Denize istediğiniz her yerden girebilirsin. Şezlongta uzanmak istemediğiniz sürece Marmaris sahilleri ücretsizdir. Marmaris İçmeler denizi son derece temizdir. Ağustos aylarında marmaris içmeler deniz suyu sıcaklığı 28 dereceleri görebilmektedir. Yüzmek için son derece elverişlidir. Denizi sığ değildir ve çabuk derinleşmektedir. Marmaris içmeler bölgesindeki kumsallar kumluktur. Fakat denizi taş kum karışımıdır. Harika bir denizde yüzmek isterseniz ilk tercihiniz kesinlikle Marmaris İçmeler olmalıdır.

Marmaris Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Marmaris denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Marmaris Turunç Denizi Nasıl?

Marmaris bölgesinin efsane tatil beldelerinden biri de Turunç’tur.  Orman ve deniz havasıyla birlikte harika bir tatil sizi bekler. Mavi yolculuk yapanların kesinlikle uğradığı muhteşem bir denizi olan turunçta tatil bir başkadır. Marmaris Turunç’un denizi küçük çakıl ve kumludur. Sahili ise kumluktur. Deniz suyu ortalama 28 derece civarındadır. Yüzmek için son derece elverişlidir. Denizi sığ değildir çabuk derinleşmektedir. Genellikle dalga yoktur ve rahatsız etmez hatta öğlen saatlerinde deniz çarşaf gibi olmaktadır. Çok fazla derinlerde denizin altında kayalar bulunabilmektedir.

Marmaris Armutalan Denizi Nasıl?

Armutalan bölgesinde deniz çabuk derinleşmektedir. Çok nadir bölgelerinde ortalama 30 metre kadar uzaklığa gittiğinizde ortalama boyu geçmez. Genellikle 15-20 metre ilerlediğinizde 1.70 cm üzerine çıkar. Marmaris Armutalan deniz sıcaklığı ise ortalama sıcaklıkların altındadır. Deniz temizliğine gelince Marmaris’in diğer bölgelerine göre 10 üzerinden 7 verilebilir. Merkeze yakın olması nedeniyle suyu biraz bulanıktır ama temizdir. Marmaris Armutalan Sahili kumluktur. Fakat deniz kum çakıl karışıktır.

Marmaris Merkez Denizi Nasıl?

Marmaris merkez denizi çok ilçenin merkezine göre çok daha temizdir. Bir çok otel bulunsa da çevresinde denizi pırıl pırıl dır. Deniz suyu sıcaklığı ortalama 27 – 28 derece civarındadır. Denizi sığ değildir ve çok hızlı bir şekilde derinleşen yerleri vardır. Ortalama 20 metre civarında  Marmaris merkezde denize girmek tamamen ücretsizdir. İstediğiniz yere havlunuzu serip denize girebilirsiniz. Denizi son derece güzeldir .Denizde dalga genellikle yoktur sakindir. Denizin kumsalı kumdan oluşur hafif çakıllar vardır ama ayakları rahatsız etmez. Denizin içi ise hafif çakıllıktır. Genellikle Rus İngiliz ve Alman turistler çok fazladır.

Marmaris Siteler Denizi Nasıl?

Otel fiyaları bakımından Marmaris bölgesinde en uygun otelleri bulacağınız yer siteler bölgesidir. Merkeze neredeyse yürüyüş mesafesindedir. Ortalama 15 dakika da merkeze ulaşabilirsiniz. Denizi hafif bulanıktır fakat son derece temizdir. Çabuk derinleşir sığ denize girilecek yer neredeyse yoktur. Denizde dalga genellikle olmaz sakindir.  Su sıcaklığı Marmaris’in diğer bölgelerine göre biraz daha sıcaktır. Denizi ve kumsalı hafif çakıllıktır.

Marmaris Diğer Denize Girilecek Yerleri

Marmaris’in neredeyse tüm kıyılarında harika bir deniz ve sahil sizi bekliyor. Özellikle Marmaris Keçibükü ve Kumlubük sahilleri harika bir manzara ve denize sahiptir. mis gibi orman havası ile birlikte denize girersiniz. Aynı şekilde Hisarönü bölgesinde de el değmemiş sahillerden denize girmene imkan vardır. Orhaniye, Turgutlu Köyü , Uzunyalı ve Yalancı boğaz ‘da denize girmek içni harika yerlerdendir. Bu bölgelerde deniz suyu sıcaklığı 28 ile 30 derece arasındadır. Muhteşem bir denizi vardır ve tertemizdir. Kıyıları kumlu denizi de genellikle kumluktur ufak çakıllara rastlana bilir ama rahatsız etmez. Denizde dalgaya denk gelme ihtimaliniz çok düşüktür.

İşin özü Marmaris Türkiye’de tatil yapmak için harika bir yer. Denizi doğası insanları otelleri yolları alışveriş merkezleri ile birlikte harika bir tatil yöresi olmuş durumda. Marmaris’e gittiğinizde kendinizi Türkiye’de değilmiş gibi hissedebilirsiniz. Yeni tatil sezonunda kesinlikle Marmaris’i tatil listenize eklemelisiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.