Özdere Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Özdere Denizi Nasıl ? Özdere Denizi Soğuk mu? Özdere Denizi Derin mi Sığ mı? Özdere Denizi Temiz mi? Özdere Denizi Dalgalı mı? Özdere’de Nerede Denize Girilir? Özdere Deniz Suyu Sıcaklığı ve Tüm Sorularınızın Cevapları….

İzmir’in sakin terletmeyen her daim üfül üfül esen tatil merkezlerinden biride Özdere İlçesi. Özdere bölgesinin neredeyse tüm kıyıları Mavi bayrak almış durumda. Yani gönül rahatlığı ile denize girebilirsiniz. Özdere İzmir Kent Merkezine ortalama 75 Km civarında bir uzaklıkta. İstanbul’dan ortalama ise 520 km civarı .Seferihisar ile komşu bir ilçe. Ortalama 35 km civarında bir sahip şeridine sahiptir. Bu şeritte onlarca otel pansiyon ve tatil köyü bulunmaktadır. Selçuk , Şirince, Kuşadası gibi ilçelere yakınlığı nedeniyle gezilip görülecek çok yeri vardır. Bu nedenle hem tatil hem gezmek için tercih edebileceğiniz bir tatil adresi.

Özdere Denizi Nasıl?

Gelelim Özdere denizi nasıl, Soğukmu Sıcakmı Derinmi Sığmı Temizmi Dalgalımı Durgun mu? tüm ayrıntılara.

Öncelikle Özdere denizi Mavi Bayraklı bir deniz bu nedenle temizliği konusunda zaten söz yok. Ayrıca pırıl pırıl bir denizi var. Bazen Turkuaz bazı yerleri ise masmavi bir görüntüye sahip. Kıyı bölgeleri de son derece temiz. Yani çoluk çocuk güzelce denizinize girebilirsiniz.

Özdere Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Özdere denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Özdere bölgesinde deniz genellikle soğuk denilebilir. Fakat nere ile kıyasladığınıza bağlı. Misal Antalya bölgesindeki denizlere göre son derece soğuktur. Fakat Sarımsaklı yada Seferihisar denizlerine göre karşılaştırırsanız sıcak sayılabilir. Ortalama Özdere Denizi Su Sıcaklığı 25 ile 26 derece arasında değişmektedir. Zaten yüzmek ve serinlemek için ideal sıcaklıktadır.

Özdere kıyıları genellikle kum plaja sahiptir. Sadece bazı bölgelerde hafif taşlıklar olabilir. Fakat denizde 20-30 metre gidildiğinde kum zemindir. Kıyıların hafif çakıl olması suyun bulanması engellemekte ve pırıl pırıl bir kıyı şeridi denizi olmasını sağlamakta.

Özdere bölgesinde deniz genellikle sığdır. Yani 100 metre gitseniz bile su en fazla boynunuza kadar gelir. Suyun içinde tehlike yaratacak bat çıklar bulunmamakta. Güvenli bir denizdir.

Özdere Bölgesindeki deniz kıyılarında hafif rüzgar nedeniyle durgun deniz yaz ayları boyunca çok nadir görünün her zaman hafif bir dalga vardır. Fakat yüzmeyi engelleyecek bir dalga olması çok nadirdir.

Ayrıca özdere bölgesi ekomomik tatil yapmayı düşünenler içinde uygundur. 5 Yıldızlı otellerden 3 Yıldızlı otellere kadar bir çok seçenek bulunmaktadır. Oteller genellikle çok kalabalık değildir. Rahat bir tatil yapabilirsiniz.

Özdere bölgesinde her bütçeye uygun otellerden Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa , Paloma Pasha Resort , Club Marvy , Club Maxima Bay , Babylon Apart Otel gibi tatil otellerini gönül rahatlığı ile tercih edebilir güzel bir tatil dönemi geçirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.