Parke Gıcırtısı Nasıl Geçer? Parke Gıcırtısı Tamiri Nasıl Yapılır?
Parke Gıcırtısı Nasıl Geçer, Parkeden Gelen Ses Nasıl Tamir Edilir?, Ses çıkaran parkelere ne yapılır?, ses yapan parkenin tamiri, Parke gıcırdamasının sebepleri, Parke gıcırtısı nasıl tamir edilir, Gıcırdayan parke nasıl onarılır? Laminant parke gıcırdaması nasıl geçer, Laminant parke üzerinde yürüdükçe ses yapıyor , Basıldığında ses çıkaran parke nasıl tamir edilir?, Laminant parke gıcırtısı giderme yöntemleri
Parke Gıcırtısı Nasıl Geçer?
Parke gıcırtısı nasıl tamir edilir? yada parkedeki ses nasıl yok edilir gibi sorular özellikle parkeleri 5 sene üzerinde kullanılmış evlerde çok fazla sorulmakta. Eğer evinize yeni bir parke döşettiyseniz kafanız bu konuda en az 3 yıl ile 6 yıl arasında parkenin kalitesine göre rahat olabilir. Parke gıcırtısı nasıl geçer sorusunun internette bir çok çözümü var fakat bu çözümlerin bi çoğu maalesef çok fazla işe yaramıyor ve parkenize zarar verebiliyor. Biz size en başarılı ve en iyi parke gıcırtısını giderme yöntemlerini hazırladık bu sayede parke gıcırtısını büyük ölçüde azaltmış ve yok etmiş olacaksınız.
Google üzerinde en çok ses çıkaran parkelere ne yapılır?, ses yapan parkenin tamiri, Parke gıcırdamasının sebepleri, Parke gıcırtısı nasıl tamir edilir, Gıcırdayan parke nasıl onarılır? Laminant parke gıcırdaması nasıl geçer, Laminant parke üzerinde yürüdükçe ses yapıyor , Basıldığında ses çıkaran parke nasıl tamir edilir?, Laminant parke gıcırtısı giderme yöntemleri gibi bir çok arama yapılmakta bu aramaların en doğru ve en başarılı yöntemlerini sizin için araştırdık.
Parke Gıcırtısı Tamiri Nasıl Yapılır?
Öncelikle aslında parke gıcırtısı denildiğinde her bastığınızda size gelen rahatsız edici bir sestir. Genellikle şişen ve eskiyen parkelerden bu ses gelir. Özellikle evde küçük bebeğiniz veya sesten rahatsız olan yaşlınız yada hastanız varsa bu ses yüzünden her evde hareket ettiğinizde uyanma ihtimalleri olmakta.
Özellikle bizde bebeğimizin olduğu odadaki parkelerden maalesef çok fazla çektik ve bu yüzden parkelerdeki gıcırtıdan çok fazla rahatsız olduk. Sizi çok iyi anlıyoruz çünkü şuan güncel olarak bir parke değiştirmeye kalksanız parke fiyatları montaj dahil ortalama 140 TL ile 180 TL arasında değişmekte. Tabi ki bu metrekare fiyatları. Birde evde eşyaların yer değiştirmesi ve eşyaların tozlanması ve temizliği de eklenince içinden çıkılmaz bir hal almakta. Biz önce parke gıcırdaması nasıl tamir edilir nasıl eskisinden daha iyi hale getirilir. Bunu bir inceleyelim.
Parke Gıcırtısı Giderme Yöntem 1 ;
Yapılacak işlemler aslında çok basit sizin tek bir şeye ihtiyacınız var bir tornavida ve birde bebek pudrası.
1 ) Öncelikle parkenizin gıcırtı yaptığı bölümünü bulun ve sonrasında parkenin kenarından ince bir tornavida yardımızla hafif bir şekilde kaldırın.
2 ) Parkenizin gıcırdayan bölümlerine hafifçe bebek pudrasını serpin ve parkenin kenarını tekrar aynı şekilde oturtun. Burada dikkat etmeniz gereken parkenin kenarını hafifçe kaldırma ve kırmadan tekrar aynı şekilde düzeltmek. Parkeler esnek olduğu için kolaylıkla bu işlemi yapabilirsiniz.
3 ) Parkenin gıcırdayan aralarına iyice bu pudranın girmesini sağlayın. Hatta elinize bir bez alın bu bezi pudranın üzerine koyun ve plastik çekiç ile vurmaya başlayın. Bu sayede iç kısımlara daha rahat girecektir pudra.
Pudrayı doğru şekilde parkenizin gıcırdayan noktalarına yedirirseniz parkeden gelen sesin azaldığı ve bir süre sonra yok olduğu göreceksiniz. Hem kolay hem ucuz bir yöntemdir ve parkenize zarar vermez.
Parke Gıcırdaması Giderme Yöntem 2 ;
Parke gıcırtısından kurtulmak için ikinci yöntem ise en çok göreceğiniz yöntemlerden biridir. Gereken malzemeler 3 mm uçlu bir matkap , tutkal ve birde şırınga. Yapılacak işlemleri maddeleyelim.
1 ) Öncelikle parkemizde gıcırtının olduğu kısımları tespit ediyoruz.
2 ) Bu kısımlara Matkap ile delip açmaya başlıyoruz ortalama 1 cm kadar patkapla delmeniz yeterli olacaktır.
3) Deldiğimiz alanlara şırınga yardımıyla tutkal sıkıyoruz . İyice bastırıyoruz ki tüm gıcırdayan alanlara tutkal ulaşsın ve gıcırtıyı kessin.
4 ) delik olan alanlara tahta macunu sürüp kapatıyoruz.
Yukarıdaki işlem ile büyük ölçüde parke gıcırdamasının önüne geçmiş olacaksınız.
Parke Gıcırtısı Giderme Yöntem 3;
Aslında yukarıdaki yöntemin ufak bir malzeme değişikliği ile yapılan yöntemidir. Yine matkap ile parkemizde 1 cm kadar delik açıyoruz ve bu sefer parkemize silikon tabancası ile silikon sıkıyoruz . Silikon tabancası şırıngaya göre daha güçlü bir baskı oluşturmakta ve silikonu daha iyi parkenin altına yedirmektedir.
Parke Gıcırdaması Giderme Yöntem 4;
Bu yöntem aslında benim kullandığım ve en başarılı yöntem diyebiliriz. Biraz beceri isteyen bir yöntemdir ama eliniz çekip tutabiliyorsan ve parkeye zarar vermeden bu işlemi yapabileceğinize inanıyorsanız yapmanızı tavsiye ederiz. Öncelikle ince tahta çivisi alıyoruz.
Bu çiviyi parkenin gıcırdayan kısımlarına çakıyoruz. Belli bir noktada betona geleceği için çiviyi çakarken dikkatli çakmamız gerekiyor. Çivinin kafası ayağınıza gelmemesi yada çorabınızın takılmaması için çivinin üstüne ince bir demir çubuk ile vuruyoruz ve çivinin kafasının daha içeriye girmesini sağlıyoruz. Bu işlemi biraz el beceriniz varsa vidalama şeklinde de yapabilirsiniz.
Parke Gıcırtısı Giderme Yöntem 5;
Diğer yöntemleri benzer fakat daha az parkenize zarar verecek bir yöntem de bıçak ile parkenin aralarını açmak ve bu araya tutkal sıkmak. Yapılacak işlem çok basittir.
Öncelikle parkenin bağlantı ynoktalarını 1 cm kadar bıçak yardımıyla açıyorsunuz ve bu kısımlara tutkal sıkıyorsunuz. Şırınga yada tutkal tüpleri ile bu işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra ortalama yarın gün kadar beklerseniz parkenizin gıcırdamasının azaldığını ve yok olduğunu göreceksiniz.
Parke Neden Gıcırdar? Parke Gıcırtısı Nedenleri
Parke neden gıcırdar. Aslında parkelerinizi yeni yaptırdınız fakat gıcırdıyor. Yada 5 senelik bir eve taşındınız parkeler gıcırdıyor. Parke gıcırdamasının bir çok sebebi olabilir. Özellikle ustası tarafından döşenmedi ise yada parkenin altına gerekli şilte kaliteli konmadıysa parkeniz zamanla gıcırdayacaktır. Tabi ki bunun bir çok sebebi bulunmakta bu sebepleri gelin inceleyelim.
- Parkeler genellikle doğru döşenmedi ise yada altına kullanılan şilte kalitesiz yada çok ince ise gıcırdayabilir.
- Parkenin kaliteli çok önemlidir. Ucuz parkeler bazen 1 sene geçmeden gıcırdama yapabilir.
- Parkeyi çok fazla suyla temas ettirirseniz parkeler gıcırdar ve bağlantı noktaları esner
- Parkeleri güneş ile çok fazla temas ettirriseniz de parkeler kabarabilir.
- Parkeler neme çok fazla mahzur kalırsa gıcırdaması çok normaldir.
- Parkenin döşendiği alan pürüzsüz ve temiz olmalıdır. Parkenin altında naylon yada başka bir kaplama malzemesi olmamalıdır. Zemin şapı kesinlikle çok önemlidir.
- Parke tamamen şilte üzerine döşenmelidir.
- Parkeyi döşeyen usta çok önemlidir. Parke işi el becerisi ister. Yalapşap yapılmış döşemeler çok kısa sürece gıcırdama yapabilir.
Parke Neden Ses Çıkarır?
Aslında yukarıda nedenlerini saydık. Parkeler neden ses çıkarır diye sorduğunuzda bunun en büyük sebebi zamanla aşınması ve men su buhar yada deterjanlara mahzur kalması diyebiliriz. Özellikle su parkelerin düşmanıdır. Parkenizi ıslak bezle sildikten sonra kesinlikle kuru bir bezle 2-3 kez parkenin üzerindeki suyu almanız parkenizin gıcırdamasını azaltacak ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Ayrıca parkenizi kaliteli almaya ve en az 0.8 mm ile 1 cm civarında olmasına dikkat ediniz. Parkenizi yaptıracağınız ustanın referanslarınada göz atın vce çevrenizde daha önce yaptırmış ve memnun kalmış ustaları bulmaya özen gösteriniz. Piyasada 3 ay mobilyacıda çalışan adam parke ustası olarak dolaşabilmekte.
Ayrıca güncel 2023 parke fiyatları için haberimizide inceleyebilirsiniz.