Pilot Maaşları, Pilot Nasıl Olunur Şartları Neler? Pilotluk Sınavları

Dünyadaki En Saygın Mesleklerden Biridir Pilot Olmak. Peki Pilot Nasıl Olunur? Pilot Olmanın Şartları Neler? Pilot Maaşı Ne Kadardır? Pilotlar Hakkında Aklınıza Takılan Tüm Soruların Cevapları Haberimizde…

Pilot Olmak

             Pilotluk dünyanın en güzel ve en karlı mesleklerinden bir tanesidir. Hem sürekli seyahat yapma imkanına sahip olabilirsiniz, hem de dolgun bir ücrete sahip olabilirsiniz. Peki Pilot nasıl olunur?

 Pilot Nasıl Olunur?

Pilot olmak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartları maddeler halinde sıralayalım:

1) Pilot olabilmek için mutlaka uçuş teorisinden anlamanız gerekmektedir. Bu da temel fizik bilginizin çok iyi olması gerekir demektir. İyi derecede matematik bilgisinin yanında fizik kurallarını da iyi şekilde bilmeli ve uygulayabilmelisiniz. Bir pilot hareket, kütle, eylemsizlik, sıcak, akışkan ve gaz kanunlarını çok iyi bilmesi gerekir.

2) Pilot olabilmenin ikinci şartı ise meteorolojiden anlıyor olmak gerekir. Bir pilot elinden geldiğince hava durumunu doğru bir şekilde yorumlamalı ve buna göre hareket etmelidir. Pilotlar sürekli hava durumunu izlemeli ve gördüklerini mutlaka raporlamak zorundadır.

3) Pilot olabilmek için uçuş tekniklerinden anlıyor olmak gerekir. Pilotlar uygulanacak fizik alanlarını iyi bilmeli ve iyi bir pilot uçak bakımlarından anlamalıdır. Bu konuda sadece teknisyene güvenmek doğru değildir. Pilotlar motor fonksiyonun üzerindeki bütün bileşenlerin nasıl çalıştığını iyi bir şekilde bilmelidir. Bunun yanı sıra iyi bir pilot bütün elektrikli sistemlerden, hidrolik sistemlerden ve pnömatik sistemlerden anlamalıdır.

4) Pilot olabilmek için mutlaka navigasyon okumayı bilmek gerekir. Navigasyon sadece bir yerden başka bir yere gitmek değil harita ve çizelgelerin nasıl oluşturulduğunun yorumlanabilmesidir. Bu yüzden pilot olmak isteyen kişilerin navigasyon bilgisi olması gerekir.

5) Yönetmelikler ve hava kontrolünün iyi bilinmesi de pilot olmak isteyenlerin başarıyla uygulaması gereken işlemlerdendir.

6) Pilotların fizyoloji bilgisinin olması gerekir.

Pilot olabilmek için bu başlıkların çok iyi bir şekilde bilinmesi, uygulanabilmesi ve tecrübe edilmesi gerekmektedir.

Pilot Olmak İçin Gerekli Özellikleri Nelerdir?

Pilot olabilmek için taşımanız gereken özelliklerden bir tanesi askeri okuldan gelmeli veya sivil havacılık okulundan mezun olmanız gerekir. Veya üniversiteden sonra ücretli pilotluk eğitimi almış olmanız gerekmektedir. Pilot olabilmek için ileri seviyede İngilizce bilmeniz ve konuşabilmeniz gerekmektedir. Pilot olabilmek için ayrıca fiziksel ve ruhsal bir engelinizin bulunmaması ve bu durumu kanıtlayan belgenizin olması gerekmektedir.

Pilot Maaşları Ne Kadar?

Pilotluk eğitimini veya okulunu tamamladıysanız ve artık uçabilir bir pozisyondaysanız ne kadar kazanacağınız bir bakıma size bağlıdır. Çünkü pilotluk mesleğine başladığınız ilk deneyimlerinizde küçük firmalarda veya özel firmalarda çalışarak tecrübe kazanabilirsiniz. Bu firmalarda çalışırken 7 bin ile 10 bin arasında bir maaş kazanabilirsiniz. Daha sonra tecrübeli ve sicili temiz bir pilot olduğunuzda tercihiniz kesinlikle askeriye olmalıdır. Çünkü askeriyede normal bir pilot 15 bin ile 20 bin arasında bir ücret almaktadır. Ayrıca pilotlar ayda sadece 8 kere uçabilir ve birçok promosyondan yararlanmaktadır.

 Pilotluk Sınavları Nasıl ve Ne Zaman Oluyor?

             Pilotluk sınavları işin zor kısmını oluşturmaktadır. Çünkü pilot olmak için 14 ayrı sınav var ve bunların hepsini geçmek zorundasınız. Bu sınavlardan ilki hava hukuku ve ATC Usulleri, ikincisi gövde/uçak ve motor, üçüncüsü alet/elektronik, dördüncüsü ağırlık ve denge, beşincisi performans, altıncısı uçuş planlama ve izleme, yedincisi insan performansı ve limitleri, sekizincisi meteoroloji, dokuzuncusu genel seyrüsefer, onuncusu alet seyrüsefer, on birincisi operasyon usulleri, on ikincisi uçuş prensipleri, on üçüncüsü VFR haberleşme ve on dördüncüsü IFR haberleşmedir. Pilot olmak için bu 14 sınavı eksiksiz bir şekilde geçmeniz gerekmektedir.

Yorumlar
  1. suleyman altanman dedi ki:

    Akradaslar ben avrupada pilotaj kursuna gidiyorum ve cok memnunum.1 yılda dahi bitirebiliyorsunuz ve fiyatlar turkıyeye göre yarı yarıya tam olarak. Ayrıca eğitim cok kaliteli ve dil öğrenmek acısındanda süper.bnde cok düşündüm acaba baslasammı diye ama sonra başladım ve cok kısa bir sürede epey yol katedtim tecrübem su ki forumlardaki asılsız saçma sapan kişilerin yazdığı yorumları okuyup kafanızı bulandırmayın başlayın kursunuzu bakın göreceksiniz ne kadar mükemmel bir karar aldınız.bn cok memnunum ve iyiki bu işe baladım diyorum suan.ki ben hem çalışıp hem kursuma devam ediyorum ona rağmen kurs akıp gidiyor.vizyonunuz değişiyor ve gelecekte torunlarınız bile faydasını göreceği yüksek gelirli bir iş sahibi olucaz inşallah. Arkadaşım çin de firmayla anlaştı ki bu firma gelip türkiyye pilotlara teklif sundu yeni pilot olmasına rağmen 80 bin tl maaslaanlastı. Emirates yine 56 bin maas artı kira tüm masrafları karşılıyor.neyse yola çıkan kazanır diyelim bekleyende bekler durur oyüzden kursa hemen başlayın cok düşünmeyin. Destek olmamı isteyen olur beni arayabilir suan türkiyrdeyim zaten . eğitime tam gaz devam.