Saçta İncelme Neden Olur?Saç Kalitesini Arttırma Bitkisel Yöntemler

Günümüz Kadın ve Erkekleri Saçlarına Çok Önem Vermekteler… Fakat Bir Çok Etken Saçlarınızın Düşmanı Cansız Kırıklı İncelmiş Saçlar Tüm Keyfinizi Kaçırabilir. Sağlıklı Parlak Güzel Saçlara Sahip Olmanız İçin Size Çok Özel Tavsiyelerimiz Haberimizde…

Saçta İncelme Neden Olur?

Saçlardaki incelmeler hem kadın, hem de erkeklerin ortak sorunları arasında yer almaktadır. Saçtaki canlı dokuların yeterince beslenememesi, sağlıksız ve düzensiz beslenme gibi nedenler de saçta incelme sorunu görülmesine neden olmaktadır. Saçtaki kalite kaybının fazlalaşmaya başlaması, saçın incelmesi üzerinde büyük rol oynar. Keratin, biotin, çinko, magnezyum, L-sistin, B5 vitamini gibi maddelerinde eksikliğinde, saçlarda ciddi derecede incelmeler görülmeye başlanmaktadır. Saçta incelmeye neden olan faktörlerden biri de DHT hormonudur. Bu hormon, saç dökülmeleri üzerinde de büyük rol oynamaktadır. Saçların incelme eğilimi göstermesinin bir diğer nedeni de genetik faktörlerdir. Ailede eğer saç dökülmesi ve saçların incelmesi sorunun yaşanıyorsa, kalıtsal sebeplerden dolayı bu sorunlar herkeste görülebilmektedir. Saçların incelten dış faktörler arasında kullanılan saç şekillendirici ürünler ve fön makineleri de bulunmaktadır. Düzleştirici, saç maşası ve benzeri ürünler, saçların incelmesine, dökülmesine ve kalitesinin azalmasına neden olabilmektedir.

Saçta İncelmesi Çözümü Bitkisel Destekler Nelerdir?

Saçları güçlendirmek ve daha sağlıklı bir forma kavuşmalarını sağlamak için bitkisel destekte bulunabilirsiniz. Saçlarınız için hazırlayacağınız bitkisel yağ karışımları, saçları yıkarken kullanacağınız bitkisel sabunlar ve şampuanlar, bitkisel içerikli maskeler ve daha birçok bitkisel ürün, saçlarınızdaki incelmenin azalmasına ve saçların daha sağlam bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Saça sürülen zeytinyağı, badem yağı ve benzeri yağlardan destek alabilir, saç köklerini uyaran ve canlanmasını sağlayan bitkisel karışımlar hazırlayabilirsiniz. Kendi ev ortamınızda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bitkisel karışımların yanı sıra hazır olarak satılan bitkisel saç güçlendirici yağ karışımı ve maskeleri de satın alabilirsiniz. Isırgan otu içeren ve sarımsak barındıran bitkisel karışımlar da saçların incelmesini azaltan ürünlerdir. Saçların incelme nedenleri ve bu nedenleri azaltan daha birçok bitkisel ürün bulunmaktadır.

Saç Kalitesini Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Saçların kalitesini arttırmak için birçok etkili yöntem kullanabilirsiniz. Bu yöntemler arasında saçları şekillendirirken hassas davranmak, saç şekillendirici ürünleri en az seviyede ve en düşük ısı ayarında kullanmak, saçları kendi doğal halinde kurumaya bırakmak gibi yöntemler uygulanabilir. Bunların yanı sıra B5 takviyesi, keratin içerikli ürünlerin kullanımı, saç bakımı maskesi ve benzeri yöntemler de saçın kalitesini arttıracaktır. Su tüketimi saçlar için de oldukça önemlidir. Yeterli miktarda su tükettiğinizde, saçlarınızdaki dökülme ve incelmenin de duraklayacağını görebilirsiniz. Saçların kalitesini arttırmak için protein tüketimini arttırın, B vitamini takviyesi uygulayın, doğal ve sağlıklı yağlar tüketin, genel sağlık kontrolünden geçin, stresi azaltın ve ihtiyaç duyduğunuz yerlerde destek almayı ihmal etmeyin. B12 vitamini takviyesi almanız da saçlarınız için gayet olumlu sonuçlar verecektir.

Saç Kalitesi İçin Şampuan ve İlaçlar Nelerdir?

Saç kalitesini arttırmak ve saçın eski sağlığını yerine getirmek için birçok ürün bulunmaktadır. Özellikle şampuan ve ilaçlar bu konuda size fazlaca destek olacaktır. Keratin ve B vitaminleri içeren şampuan ve ilaçları tercih ederek, saçların kaliteli, ışıl ışıl ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca son zamanlarda çok fazla kullanılmaya başlayan Solgar Biotin 5 Mg lık bitkisel tedavi yöntemi de saçlarınıza canlılık ve kalınlık sağlayacaktır.Aktarlarda bulacağınız Çam Terebentin‘i şampuanınıza karıştırırsanız da daha kalın saçlara kavuşabilirsiniz.


Saç ekimi Konusunda Hazırladığımız Saç Ekim Merkezleri İnceleme Konusunada bakmanızı Tavsiye Ederiz.

Türkiye’deki En iyi Saç Ekim Merkezleri Sıralaması için Tıklayın


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.