Sağlık Ocakları Çalışma Saatleri, Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor
Türkiye’nin Neredeyse Her İlçesi Hatta Mahallesinde Bir Sağlık Ocağı Bulunmakta. Bu Sağlık Ocakları Hakkında Tüm Ayrıntıları Sizin İçin Araştırdık. Sağlık Ocakları Çalışma Saatleri Sağlık Ocakları Kaçta Açılır Kaçta Kapanır ,Mesai Saatleri Nelerdir? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…
Sağlık Ocaklarında Hangi Hastalıklara Bakılır?
Sağlık ocakları birinci dereceden başvurduğumuz sağlık kurumlarıdır. Genellikle Sağlık ile ilgili her konuda ilk olarak sağlık ocaklarına başvururuz. Sağlık ocaklarında aile hekimleri ile görüşme, çocuğumuzun sağlık kontrolü, gelişmeleri, boy kilo ölçümü ile ilgili takipleri yapılır. Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için yapılan gerekli aşılar sağlık ocaklarında yapılır. Sağlık ocaklarındaki aşılar ücretsizdir. Kadın ve anne sağlığı hizmetleri sağlık ocaklarında yapılabilir. Ücretsiz olarak gebelikten korunma yöntemleri sağlık ocaklarında yapılmaktadır. Sağlık ocakları birinci dereceden hizmet vermekte olduğu için Devlet Hastaneleri, Araştırma Hastaneleri gibi kurumlara sevk vermektedirler. Öksürük, grip, nezle gibi hastalıklarda ilaç yazılır. Hemşireler iğne yapar. Acil durumda olan bir hastayı daha büyük kurumlara sevk ederler. Aile hekimimiz reçete ilaç yazarlar tedavi için. Ayrıca sağlık ocakları verem ve sıtma savaş hizmetleri vermektedir. Sağlık ocakları çok kalabalık olmayan yerleşim yerlerinde bulunur ve ilk tercihimizdir. Kan tahlili yaptırma ve eksik vitaminlerimizi öğrenme işlemi sağlık ocaklarında yapılabilir. Kadın ve anne sağlığı hizmetleri sağlık ocaklarında yapılabilir. Ücretsiz olarak gebelikten korunma yöntemleri sağlık ocaklarında yapılmaktadır. Sağlık ocakları birinci dereceden hizmet vermekte olduğu için Devlet Hastaneleri, Araştırma Hastaneleri gibi kurumlara sevk vermektedirler.
Sağlık Ocakları Çalışma Saatleri
Sabah : 08 : 30 – 12 : 30 arasında hizmet verir.
Öğle Arası : 12 : 30 – 13 : 30 saatleri arasındadır.
Akşam : 13 : 30 – 17 : 30 arasında hizmet verir.
Sağlık Ocağında Hangi İşlemler Yapılabilir?
Sağlık ocağında boyumuzu ve kilomuzu ölçtürebiliriz. Aile hekimimizle sağlık sorunlarımız hakkında muayene olabilir, sağlık kontrolümüzün yapılmasını sağlayabiliriz. Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için gerekli önlemler sağlık ocağından faydalanarak alınabilir. Bulaşıcı hastalıklar için gerekli aşılar sağlık ocağından ücretsiz bir şekilde yapılabilir. Kadın ve anne sağlığı için hizmetler sağlık ocağında yapılır. Gebelikten korunma yöntemleri ücretsiz olarak sağlık ocaklarında yapılır. Verem ve sıtma gibi hastalıklarla mücadele edilebilir. Kan tahlili yaptırabilir ve eksik vitaminlerimizi öğrenip tedavi olabiliriz. Her ailenin bir aile hekimi vardır. Öksürük, grip, nezle gibi hastalıklarda ilaç yazılır. Hemşireler iğne yapar. Acil durumda olan bir hastayı daha büyük kurumlara sevk ederler. Aile hekimimiz reçete ilaç yazarlar tedavi için. Ayrıca sağlık ocakları verem ve sıtma savaş hizmetleri vermektedir. Sağlık ocakları çok kalabalık olmayan yerleşim yerlerinde bulunur ve ilk tercihimizdir. Sağlık ocaklarında aile hekimleri ile görüşme, çocuğumuzun sağlık kontrolü, gelişmeleri, boy kilo ölçümü ile ilgili takipleri yapılır. Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için yapılan gerekli aşılar sağlık ocaklarında yapılır. Sağlık ocaklarındaki aşılar ücretsizdir.