Şile Denizi Nasıl? Tehlikeli mi? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Temiz mi?

Şile Denizi Nasıl? ,Tehlikeli mi? Şile Denizinin Suyu Sıcak mı? Soğuk mu? Şile Denizi Dalgalı mı? Şile Denizi Derin mi? Şile Denizi Sığ mı? Şile Denizi Temiz mi? Şile Denizine Ailecek Gidilir mi?

2020 Yılında İstanbullu yazın şehir dışı yerine artık İstanbul’daki denizi güzel mekanları tercih edilecek. Özellikle İstanbul’da en yakın en güzel denize sahip noktalardan biri İstanbul Anadolu yakasında bulunan Şile sahilleri serinlemek için en doğru tercihlerden biri.

Şile konusunda öncelikle ilk olarak şunu söyleyelim. Hafta sonu mümkünse kesinliklikle şileye gitmemeye özen gösterin çünkü inanılmaz kalabalık olacaktır. Tabi ki erken saatlerde yola çıkarsanız çok daha rahat edersiniz fakat şile bölgesinin tadını çıkarmak istiyorsanız kesinlikle hafta için hem doğa hemde denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Tabi ki hafta sonu gitmeyin diyoruz ama başka çareniz yoksa en doğrusu çok erken saatlerde yanı Pazar günü gidecekseniz saat 6:00 gibi yola koyulmanız gerekecektir. Fakat bazı bölgeleri var ki trafikten kurtulursanız kesinlikle hem doğa hemde denizin tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Şile Denizi Nasıl?

Gelelim en önemli soruya. Şile denizi nasıl ? Şile denizi Karadeniz sahili olduğu için öncelikle hafif rüzgarda bile şile denizi dalgalı ve akıntılı olmakta. Şile denizi temiz mi sorusunun cevabı ise kesinlikle temizdir. Bazen hatta Ege sahillerini bile aratmamaktadır. Şile denizinde kesinlikle yüzme bilmiyorsanız girmemeniz gerekmekte. Girecekseniz de kıyılarda belinizi geçmeyecek şekilde girmelisiniz. Cankurtaran hizmeti devamlı olsa da maalesef çoğu durumda boğulmalar yaşanabilmekte. Şile denizinin en güzel zamanı ise Temmuz ve Ağustos aylarında. Bazı günler başta da dediğimiz gibi Ege sahillerini aratmayan bir denize sahip olmakta. Özellikle sabah saatlerinde giderseniz dalgasız denizin keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Şile Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Şile denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Şile sahilleri ise kum plajlardan oluşmakta. Son derece ince ve temiz bir kumu bulunmaktadır. Denizin içi de kumluktur. Hafif deniz kabukları bulunur fakat ayağa zarar vermeyecek durumdadır. Deniz terliğine ihtiyaç duymazsınız. Çıplak ayakla sorunsuz bir şekilde şile denizinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Şile denizi derin mi sorunun cevabı kesinlikle evet. Denize girdiğinizde ortalama 20-30 metre sonrasında boyunuzu geçebilmekte. Bu nedenle kesinlikle çok iyi yüzme bilseniz bile fazla açılmamanız gerekmekte. İlk defa gidecekseniz kesinlikle çok dikkat etmeniz gerekmekte. Şile denizi soğuk mu sorusu da devamlı sorulmakta. Akdeniz kadar sıcak değil fakat Ege denizi kadarda soğuk değildir. Haziran ayında biraz titretebilir ortalama 22-23 derece civarındadır. Temmuz ve Ağustos aylarında deniz 24-25 hatta bazen 26 derece olabilmektedir. Eylül ayında ise su sıcaklığı 22-23 dereceye düşer. Fakat Ege denizinden biraz daha ılık diyebiliriz. Çok fazla üşümüyor sanız rahatlıkla şilede denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Şile bölgesi ailecek gitmeye uygun mu derseniz , genellikle şile bölgesine aileler araçlarıyla gidip denize girmektedir. Fakat son dönemde Suriyeli gençlerde şile bölgesini keşif etmiş ve gelmeye başlamıştır. Fakat şile bölgesi genellikle aileler tarafından tercih edilen bir sahil kasabasıdır.

Şile denizi Tehlikeli mi? Bu sorunun cevabı ise kesinlikle evet. Ne kadar iyi yüzme biliyorsanız bilin Şile denizine gittiğinizde kesinlikle boyunuzu geçmeyecek yere kadar gidin. Şile denizi dalgalı ise kesinlikle kıyıda belinizi geçmeyecek kısımlara kadar gitmeye dikkat ediniz.

Şilede denize girmek için tercih edilecek sahiller ise Akçakese Plajı, Ağlayankaya Sahili, Ayazma plajını tercih edebilirsiniz. Diğer bölgelerine göre bu üç plajın hem çok daha temiz bir deniz hemde daha az dalgalı bir denizi vardır. Ayrıca iyi bir yüzücü iseniz bazı mağaralar deniz ile birleşir ve bu mağaralara yüzerek girebilirsiniz…

Gittiğiniz şile denizinde neredeyse her yaz sezonunda 100 kişiden fazla kişinin boğulduğunu kesinlikle unutmayınız.

Şile ye denize gittiğiniz de şilenin doğal güzelliklerini tarihi mekanlarını ve balık lokantalarına uğramadan dönmemelisiniz.

Şileye gidecekseniz ve en güzel denize girilecek yer neresi derseniz kesinlikle Akçakese koyuna gitmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.