Silivri Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğukmu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Silivri Denizi Nasıl? Silivri Deniz Sıcaklığı Nedir? Silivri Plajlarına Giriş Ücretlimi? Silivri Denizi Haziran Temmuz Ağustos Ve Eylül Ayında Nasıl Olur?Silivride Tatil İçin En İdeal Zaman ve Ay Ne Zaman? Silivri Denizi Sığ mı Hemen Derinleşir mi? Silivri Denizi Soğuk mu Sıcak mı? Silivri Denizi Kum mu Taşlık mı? Silivri Denizinde Akıntı Var mı? Silivri Denizi Dalgalı mı Durgun mu? Silivri Denizi ve Sahilleri İle İlgili Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

İstanbullu bu sene deniz için çevre ilçelerde günübirlik tatili tercih etmekte. Özellikle İstanbul Avrupa yakasında oturanlar hafta sonu deniz keyfi için Silivri ve çevresini tercih etmekte. İstanbul merkezine neredeyse 80 km civarında olan Silivri bölgesinde onlarca denize girilecek alan bulunmakta. Özellikle son dönemlerde atık su istasyonlarının artması ile birlikte deniz temizliği de son derece arttı ve bazı noktalar neredeyse mavi bayrak alacak kadar kaliteli bir denize sahip oldu.

Silivri Denizi Nasıl?

Özellikle Gümüşyaka ve Semizkum bölgesinde deniz son derece temiz. Silivri merkez dahil bir çok bölgede denize girebilirsiniz. Silivriye bağlı Selimpaşa gibi bölgelerde de denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Silivri denizi çocuklu aileler içinde son derece uygundur. Rahatlıkla ailecek deniz keyfi yapabilirsiniz. Gelelim Silivrinin denizinin nasıl olduğuna.

Silivri Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Silivri denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Silivri bölgesine ilk defa gidecekler için akla gelen denizle ilgili soruların bazıları Deniz temiz mi? ,Sahil ve Plaj girişleri Ücretli mi?,Deniz Soğuk mu sıcak mı?, Denizde Akıntı Var mı?Deniz dalgalı mı durgun mu?,  Deniz sığ mı yoksa hemen derinleşiyor mu?Denizi taşlık mı kumluk mu? Gibi sorular gelir.

Silivri bölgesinde deniz ege bölgesi kadar olmasa da bir çok bölgesi temizdir. Hatta bazı bölgeler yeniçiftlik ve gümüşyaka gibi bölgeler de denize gönül rahatlığı ile girebilirsiniz. Silivri denizinde bazen yosun ve deniz anası olabilmektedir. Özellikle rüzgar olan zamanlarda kıyılarda yosun olabilmektedir. Fakat genelde kıyılardadır ve 20-30 metre sonrasında yosun genellikle olmaz.

Silivri bölgesinde bir çok plaj ücretsizdir. Fakat bazı bölgelerde plajlar ve Beach Clublar ortalama 20 TL ile 40 TL arasında giriş fiyatları bulunmaktadır. Şezlong kiraları ise 30 TL ile 50 TL arasında değişmektedir.

Silivri denizi sıcak bir denizdir. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında son 24-25 derece arasındadır ve yüzmek için idealdır. Eylül ayında bile 24 derece civarındadır ve rahatlıkla denize girilebilir.

Silivri sahilleri genel olarak temizdir. Bazı bölgelerde belediye devamlı temizlik çalışmaları yapmaktadır.

Silivri sahillerinde akıntı genellikle olmaz. Bu nedenle çok iyi yüzme bilmeseniz bile rahatlıkla denize girebilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Boğulma vakaları çok nadir görülür . Tüm yaz boyunca ortalama 2 yada 3 boğulma vakası olmaktadır. Bu nedenle son derece güvenilir bir denizdir. Sadece bazı bölgelerde çukurlar olabilir bu nedenle dikkat etmekte fayda var.

Silivri denizi genelikle sığ bir denizdir. Sahilden ortalama 70 ile 200 metre arasında derinleşir ve boyunuzu geçer. Bazı bölgelerde ise deniz kolay kolay derinleşmez ne kadar giderseniz gidin boyunuzu geçmez.

Silivri denizi genellikle durgun ve dalgasızdır. Sadece yaz sonlarına doğru dalga çıkar fakat yüzmeyi etkileyecek bir dalgalanma değildir.

Genellikle sabit yazlıkçılar bulunur. Silivri çevresinde yerlileri pek denizi sevmezler bu nedenle genelde tatilciler denize girer. Hafta sonu gidecekseniz bazı bölgeler maalesef Suriyelilerin akınına uğraşmakta. Bu nedenle hafta içi denize gitmeyi tercih etmelisiniz.

Silivri sahilleri genellikle kumdur. Silivri denizinin içi de kumluktur. Deniz terliğine ihtiyaç duymadan denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Silivride denize girilecek yerlerin başında Gümüşyaka, Demizkum, Yeniçiftlik gibi semtleri gelmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.