Sis Farı Yanmıyor Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Sis Farı Yanmıyor Arabam Muayeneden Geçer mi ? Sis Farı Yanmıyor Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? ,Sis Farı Yanmıyor Muayeneden Geçer mi Kalır mı? 2024 Güncel

Sis Farı Yanmıyor Araç Muayeneden Geçer mi ?

Araçlarda özellikle görsellik için takılan sis farları aslında sisli havalarda görüşü arttırarak kazalardan korur. Tabi ki Türkiye’de araç sahipleri sis farları güzel bir görünüm verdiği ve arabayı öne çıkardığı için sis farlarını farları ile birlikte kullanırlar. Normal şartlarda sis farları Araçlara fabrikasyon olarak takılmaktadır. Fakat sonradan da bir çok araca montaj edilebilmektedir. Sis farları ayarsız yada bozuk ise araç muayenesinden geçer mi? Araç muayenesinde sis farına bakılıyor mu? Sis farı yanmaması ağır kusur mu yoksa hafif kusur olarak mı araç muayenesinden geçer gibi bir çok soru internet üzerinde bulunmakta. 

Tüvtürk personeli Erkan bey sis farı yanmaması muayeneden geçer mi konusunda tüm detayları en doğru bir şekilde bize anlattı.

sis-fari-muayeneden-gecermi

Sis Farı Yanmıyor Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Sis farları öncelikle araçlarda fabrikasyon olarak takılmakta. Sonradan takılan sis farları da mevcut fakat son 10 yılda sis farları artık araçlar için standart opsiyonların içine alındı. Sis farı yanmıyor ise araç muayenesinde kontrollere dahil olmadığı için Tüvtürk Araç muayenesinde yanmayan sis farları sorunsuz olarak geçer. Sis farlarına Tüvtürk denetim personeli kontrol etmemektedir. Bu nedenle sis farlarınız çalışsın çalışmasın aracınız başka bir kusuru yoksa araç muayenesinden sorunsuz olarak geçecektir. 

sis-fari-yanmiyor-muayeneden-gecermi

Sis Farı Nedir?

Sis farları artık araçların standart donanımları olarak sunulmakta. Fakat bundan 10 sene önce araçlarda sis farı içni bir alan olurdu fakat opsiyonel olarak takılırdı. Sis farları sonradan takılabilirdi. Fakat artık yeni model araçların hepsinde sis farları bulunmakta. Tabi ki sis farları arabanızı ayrı bir güzellikte göstermekte. Sis farının özelliği ise far ışığının her noktaya eşit miktarda dağıtarak daha net ve daha güzel bir görüş açısı sunmaktadır. Sisli havalarda ve görüş kısıtlı havalarda kullanılması yol güvenliğini sağlamaktadır. Fakat sis olayan ve açık havalarda sis lambası kullanmak trafikteki karşıdan gelen sürücülerinin gözünü alması nedeniyle trafik güvenliğini tehlikeye atacaktır. Bu nedenle lütfen sis lambalarınızı sadece ihtiyaç halinde kullanınız.

sis-fari-yanmayan-arac-muayeneden-gecermi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.