Siyez Ekmeği İstanbul’da Nerede Satılır Nerede Bulunur?

Siyez Ekmeği Nerede Satılır? Siyez Ekmeği İstanbul’da Hangi Fırınlarda Bulunur? Siyez Ekmeği Fiyatı Nedir? Tüm ayrıntılar Haberimizde…

Günümüzde maalesef tüm buğdayların genetiği ile oynanmış durumda. Daha çok buğday elde etmek için bir çok işlemden geçmiş tohumlarlardan yetişen buğdaylardan üretilen unlar evimize ekmek olarak girmekte. Bir çok Profesör artık beyaz ekmeğin zehir olduğu ifade etmekte ve kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

Fakat Türk kültüründe yemeklerde ekmek yemeden doymam diye bir söz var ki neredeyse ülkenin %99 u için bu geçerli. Fakat maalesef yediğimiz ekmeklerin unlarının hepsi genetiği ile oynanmış unlar.

Son dönemlerde hastalıkların artması kanser vak’alarındaki hızlı yükselişinde sebeplerinden biri genetiği ile oynanmış gıdalar.

Peki bu durum ekmekten vazgeçmemizi mi gerektiriyor?

Dünyada genetiği ile oynanmamış tek un çeşidi siyez unu. Türkiye’de sert iklimlerde yetişen çok dayanıklı bir un.  14 Kromozom sayısına sahip ve dünyada unların atası olarak kabul ediliyor.

Kısaca Siyez Ekmeğinin faydalarına gelirsek; Kandaki yağ oranını düşürüyor,Sindirimi kolaylaştırır, Kabızlığı önler, Yüksek antioksidana sahiptir. Yaşlanmayı geciktirir, Karbonhidrat oranı düşüktür. Glisemik endeksi insanlara en uygun undur. Folik asit miktarı çok fazladır. Emziren anneler için son derece yararlıdır.

Siyez Ekmeği İstanbul’da Nerelerde Satılıyor?

Siyez ekmeği İstanbul’da bir çok fırında satılmaya başlandı. Öncelikle internet üzerinde bir çok sitede de rahatlıkla bulabilirsiniz. Fakat tabi ki söz konusu internet olduğunda insanlarda hemen güven problemi oluşabilmekte.

Bu nedenle bilindik ve güvenilir yerlerden ekmeği almak çok daha doğrusu.

Siyaz ekmeğini İstanbul’da en iyi yapan ve en güvenilir Pastanelerin başında L’ANGE PATISSERIE gelmekte. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorsanız kesinlikle L’ANGE PATISSERIE ‘den siyez ekmeğini almalısınız. En doğal ve en güzel siyez ekmeğini bulabilirsiniz. 600 Gramlık Siyez Ekmeği 20 TL’den satılmakta.
Adres: Bağdat Cad. No:448 Suadiye

İstanbul’da siyez ekmeği satan fırınların başında Komşu Fırın gelmektedir. Komşu fırınlarda her gün günlük siyez ekmeği çıkmaktadır.

İstanbul Ataşehir’de 240 Derece Fırınında da bulabilirsiniz.

Naan Bakeshop Kadıköy çevresinde Siyez ekmeği arayanların bulabileceği bir adres.

Siyez ekmeği İstanbulda’da Büyük Migros Marketlerinde de bulabilirsiniz.

Macrocenter Süpermarketlerinde Mayaköy markası ile 600 Gramlık Siyez ekmeğini 11.5 TL den alabilirsiniz.

Şişli Mecidiyeköy Beşiktaş ve çevresi için ise Teşvikiye’de bulunan Grandma Fırınında bulabilirsiniz.

Maslakta bulunan Nitte Brot Bakeshop’ta günlük olarak siyez ekmeği çıkmakta.

Siyez Ekmeği Fiyatı 

Siyez ekmeği 1 kilo şeklinde satılmakta. İnternet üzerinde siyez ekmeği 1 kilo olarak ortalama 17 TL ile 25 TL arasında satılmaktadır. Komşu Fırın tarzı yerlerde ise 500 Gramlık somun ekmeği 22 TL den satılmakta.

Yorumlar
  1. hasan dedi ki:

    istanbul büyükçekmecede dogal ürünler butik bir dükkan var 4 yıldır alıyoruz çok memnunuz tavsiye ederim şiparişte verebiliyosunu