Türkiye’nin En İyi Kalp Damar Cerrahları 2024 Güncel Liste
Kalp Kapakçığı ameliyatı, Kalp Kapakçığı Değişimi , Kalp Tıkalı Damar Bypass, Kalp krizi ,Kalp yetmezliği ,Anjiyo ,Damar tıkanıklığı, Kalp kapakçığı sorunları, Hipertansiyon, Pulmoner, Hipertansiyon, Damar sertleşmesi, Perikardiyal ,Efüzyon ,Miyokardit Kardiyomiyopati ,Aort hastalıkları ,Kalp tümörü Gibi Hastalıklarda Türkiye’nin En İyi Kalp Damar Cerrahisi Profesör Doktorları
Türkiye’nin En İyi Kalp Cerrahları
Türkiye özellikle kalp ve damar hastalıkları konusunda maalesef dünyada ilk sıralarda bulunmakta. Fakat en iyi yanı bu konuda harika doktorlara sahip olmamız ve bu cerrahi müdahalelerde neredeyse %95 üzeri sorunsuz ameliyatlar yapılması. Tabiki gönül isterdi hastalıklarımız az olsun ama maalesef. Sizler için Türkiye’nin en iyi kalp damar cerrahisi doktorları listesini hazırladık. Listemizdeki kalp damar doktorları Türkiyenin en iyi doktoları diyebiliriz. Güvenle kendinizi emanet edebilirsiniz.
Goggle üzerindeki aramalara baktığımızda Kalp Kapakçığı ameliyatı, Kalp Kapakçığı Değişimi , Kalp Tıkalı Damar Bypass, Kalp krizi ,Kalp yetmezliği ,Anjiyo ,Damar tıkanıklığı, Kalp kapakçığı sorunları, Hipertansiyon, Pulmoner, Hipertansiyon, Damar sertleşmesi, Perikardiyal ,Efüzyon ,Miyokardit Kardiyomiyopati ,Aort hastalıkları ,Kalp tümörü Gibi Hastalıklarda Türkiye’nin En İyi Kalp Damar Cerrahisi Profesör Doktorları, Kalp damar hastalıkları konusunda en tecrübeli profesörler gibi aramalar yapılmaktadır.
Listemizdeki en iyi kalp damar cerrahisi doktorlarının nerede eğitim aldıklarından tutun hangi hastanede görev yaptıklarına kadar tüm detayları bulabilirsiniz. Bir çoğu zaten Türkiye’nin en büyük hastanelerinde profesör olarak görev almaktadır.
Kardiyovasküler cerrahi olarak bilinen kalp damar cerrahisi, kalp ve ona bağlı olan 3 ana damarla ilgilenirler. Kardiyovasküler cerrahi alanında uzmanlaşmış doktorlara kalp damar cerrahı denir. İnsan vücudundaki bütün organlar önemlidir. Ancak kalp bütün organlar arasında ayrı bir öneme sahiptir. Kalpteki bir rahatsızlık bütün vücudu ve doğal olarak yaşam kalitesini etkiler. Kalpte ve kalbe bağlı 3 damarda çeşitli rahatsızlıklar olabiliyor.
Kalbe bağlı 3 damarda veya kalpte yaşanan rahatsızlıkların bazıları sadece ameliyatla çözüme kavuşur. Damar tıkanıklığı, kalp yetmezliği, kalp kapakçıkları sorunları ve daha pek çok rahatsızlığın tedavisinde kalp cerrahları etkin bir rol oynar. Kalp damar cerrahı, öncelikle kendine başvuran hastaların sıkıntısını ve rahatsızlıklarını dinler. Fiziki muayenesini yaptıktan sonra tetkiklere geçilir.
Kalp cerrahı öncelikle kalp veya damarlardaki rahatsızlığı tespit edebilmek çeşitli tetkik ve analizler yaptırır. Kalp veya damarlardaki hastalığı teşhis edebilmek için EKO, EKG, akciğer grafisi, anjiyografi, kan ve idrar tahlili, efor, ekokardiyografi ve ultrason gibi tetkikler yaptırır. Elde edilen sonuçları dikkate alarak yapılacak ameliyatı belirler. Gerekli görülmesi durumunda kalp nakli de yapabilir.
Kalp damarlarında zararlı alışkanlıklar, sağlıksız beslenme gibi nedenlerle tıkanmalar olabilir. Yaşanan tıkanmalar insan hayatını olumsuz yönde etkiler. Kalp cerrahı yaptığı operasyonla tıkanan damarları açar. Modern tıp sürekli ilerleme göstermektedir. İyi bir kalp cerrahı, modern tıptaki ilerlemeleri sürekli takip eder ve uygun olanları hastalıkları tedavide kullanır. Kalp cerrahı, tedavi yöntemlerini belirlerken hastanın varsa önceki kardiyoloji uzmanlarıyla işbirliği yapar. Hastanın başka kronik rahatsızlığı varsa tedavi ameliyat planlarını yaparken bunları da göz önünde bulundurur. Ameliyat sonrasında hastanın daha iyi olabilmesi için gerekli medikal tedavileri kalp cerrahları yapar.
Kalp Cerrahı Hangi Hastalıklara Bakar
Kalple ilgili sorunlar ihmale gelmez. Bundan dolayı kalbinde rahatsızlık hisseden kişiler mutlaka kalp doktoruna gitmelidir. Kalp cerrahlarının ilgi alanına giren başlıca hastalıklar şunlardır:
- Kalp krizi
- Kalp yetmezliği
- Anjiyo
- Damar tıkanıklığı
- Kalp kapakçığı sorunları
- Hipertansiyon
- Pulmoner Hipertansiyon
- Damar sertleşmesi
- Perikardiyal Efüzyon
- Miyokardit
- Kardiyomiyopati
- Aort hastalıkları
- Kalp tümörü
Kalp rahatsızlıklarını tedavi etmek için yapılan ameliyattan sonra hastanın genellikle bir diyet programı uygulaması gerekir. Kalp cerrahı, diyet planını yapar ve hastaya bildirir. Diyet programında dikkat edilmesi gerekenler detaylıca aktarılarak hastanın sorun yaşamasının önüne geçer.
Türkiye’nin En İyi Kalp Cerrahları Listesi
Dr. Ata Kırılmaz
1964 yılında dünyaya geldi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden 1989 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Kardiyoloji alanındaki uzmanlığını 1996 yılında bitirdi. 1997 ile 1999 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Case Western Reserve Üniversite’sinde Kardiyak Elektrofizyoloji alanında üst ihtisasını yaptı. Üst ihtisasını tamamlayarak Elektrofizyolog oldu. 1999 yılından itibaren aktif olarak Elektrofizyolıji alanında hizmet verdi. 2004 yılında Kardiyoloji alanında Doçent unvanını aldı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Kardiyoloji Servisi’nde profesör olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldu. Uzmanlık alanları koroner anjiyoplasti, stent (Koroner anjiyoplasti), İCD (Implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör), Yüzeyel ekokardiyografi ve Korda ve papiler kas onarımıdır. Prof. Dr. Ata Kırılmaz, halen İstanbul’daki özel muayenehanesinde hastalarını tedavi etmektedir.
Dr. Alpay Çeliker
1956 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. 1981 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlığa başladı. 1985 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı oldu. 1989 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent unvanını aldı. Yan dal uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1990 yılında Pediatri Kardiyolojisi üzerine tamamladı. 1996 yılında profesör unvanını aldı. 2009 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Pediatrik Kardiyolog ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları profesörü olarak görev yaptı. 2009 ile 2014 yıllarında Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesinde hizmet verdi. 1993 yılı Roche Tıp III.’lük Ödülü ve 2002 yılı Hacettepe Üniversitesi Bilim Ödülünü almaya hak kazanmıştır. Halen VKV Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Sıdıka Altop Kayalı
1980 ile 1983 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim aldı. Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi’nde 1990 ile 1994 yılında görev yaptı. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 1994 ile 1999 yıllarında hizmet verdi. 2000 ile 2002 yıllarında Çankırı Devlet Hastanesi’nde hastalarına hizmet verdi. 2002 ile 2013 yıllarında FSM Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. 2013 – 2014 yıllarında Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yaptıktan sonra Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’ne geçti. Medeniyet Üniversitesi’ndeki görevine 2014 ile 2017 yılları arasında devam etti. 2017 – 2019 yıllarında Şehit İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet verdi. Uzmanlık alanları Koroner By-Pass Cerrahisi, Kalp Kapakçığı Cerrahisi, Aort Cerrahisi, Vasküler Cerrahi ve Karotis Arteri’dir. Halen İstanbul Emsey Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Sina Ercan
1993 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. 1999 yılında Göğüs Cerrahı oldu. 1996 yılında Deaconness Hastanesi ve Çocuk Hastanesi ve Harvard Boston Massachusetts Genel Hastanesi’nde çalıştı. 1997 yılında Cornell Üniversitesi’nin Memorial Kettering Sloan Kanser Merkezi’nde hizmet verdi. 199 ile 2001 yıllarında Minnesota’daki Mayo Clinic Rochester’da, 2001 ile 2002 yıllarında Arızona’daki Mayo Clinic Scottsdale’de, 2002 ile 2003 yıllarında Cleveland Clinic’te, 2004 ile 2005 yıllarında Case Western Reserve Üniversitesi Hastanesi’nde görev aldı. Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, Türkiye Yükseköğretim Kalite Kurulu, Avrupa Solunum Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği ve Türk Toraks Derneği üyesidir. 2013 yılından beri halen Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı olarak hizmet vermektedir.
Dr. Ahmed Altınbaş
1989 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Uzmanlık eğitimini Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Doktora eğitimini Ondokuz Mayıs ve Süleyman Demirel üniversitelerinde tamamladı. 2002 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde doçent unvanını aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 2007 yılında profesörlük unvanını aldı. İlk hizmet yeri 1989 ile 1991 yılları arasında Hakkari ili Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı’dır. Sonraki hizmet yeri 1990 ile 1992 yıllarında On dokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüdür.
1992 ile 2019 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde hizmet verdi. Uzmanlık alanında ekokardiyografi, hipertansiyon, kalp kapak hastalıkları, kalp pili, koroner arter, anjiyografi ve balon işlemleri bulunmaktadır. 2019 yılından beridir Medical Park Hastaneler grubunda hizmet vermeye devam etmektedir.
Dr. Mehmet Altuğ Tuncer
1968 yılında İzmir’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. Uzmanlığını 1998 yılında Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kalp Damar Cerrahisi alanındaki doçentliğini 2013 yılında aldı. Profesör unvanını 2018 yılında Okan Üniversitesi’nde aldı. Uzmanlık alanları içerisinde öne çıkanlar aort cerrahisi, endovasküler tedavi girişimleri, hibrid girişimler ve minimal invazif kalp cerrahisidir.
Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Minimal İnvazif ve Robotik Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği, İnfektif Endokardit Çalışma Grubu ve Aort Cerrahisi Çalışma grubu üyesidir. Halen Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Şule Korkmaz
1969 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitime başladı. 1975 yılında tıp doktoru unvanını alarak mezun oldu. 1976 ile 1980 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi’nde İç Hastalıkları alanında uzmanlığını yaptı. 1980 ile 1984 yıllarında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanlık eğitimini tamamladı. 1987 yılında Bartholemew’s Hospital’da kardiyoloji alanında eğitimler aldı. 2002 yılında The Cleveland Clinic’te İntravasküler Ultrasound (IVUS) Eğitimi aldı.
Ülkemizdeki ilk kalp kası biyopsisi ve koroner lazer anjiyoplasti işlemini yaptı. Avrupa Kardiyoloji Kongresi Oturum Başkanlığı yaptı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası kongreye katılımcı, tartışmacı, konferansçı olarak katıldı. Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şûrası Üyeliği’ni 1997 yılında yaptı. 43 uluslararası bildirisi, 142 uluslararası yayını, 106 ulusal yayını bulunmaktadır. Dünyada h-indexi 15’in üzerindeki 155 Türk Bilim kadını içerisinde 116.sırada yer almaktadır. Halen Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Rukiye Nurten EKER ÖMEROĞLU
1955 yılında Isparta’da dünyaya geldi. 1971 yılında Isparta Lisesi’nden mezun oldu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlığına başladı ve 1982 yılında bitirdi. 1982 ile 1984 yıllarında Alibeyköy Çok Yönlü Kamu Sağlığı Dispanseri’nde mecburi hizmetini tamamladı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi’ne girdi. 1989 yılında Çocuk Kardiyolojisi Uzmanlığını tamamladı ve aynı yıl doçent unvanını aldı. 1989 yılında Londra’daki Saint Barthelemow Hastanesi’de elektrofizyoloji alanında çalıştı. 1996 yılında profesörlük unvanını aldı. 1999 ile 2001 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2006 ile 2009 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi dekan yardımcılığı görevini yürüttü. 2011 yılında Çocuk Romatolojisi Yan Dal unvanını aldı. 2009 yılından beri İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki Yerel Etik Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.
Dr. Melih Kaptanoğlu
İzmir’de dünyaya gelen Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu tıp eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldı. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi alanında uzmanlığını yaptı. 1993 ile 2002 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Gögüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2002 ile 2007 yıllarında doçet olarak görevine devam etti. 2007 ile 2017 yıllarında profesör unvanını alarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki hizmetlerini gerçekleştirdi. 2017 ile 2020 yıllarında İzmir Medicalpark Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi alanında görev yaptı. Halen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Nuran YAZICIOĞLU
1946 yılında Elazığ’da doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Haseki Tedavi Kliniği’ndeki İç Hastalıkları uzmanlığına 1972 yılında başladı. 1978 yılından itibaren Türk Kardiyoloji Vakfı’nda çeşitli görevlerde bulundu. 1978 yılında İsrail Telaviv’de bulunan Tel-Hashomer Hospital’de Kalp Pili İmplantasyonu üzerine eğitim aldı. 1982 ile 1983 yıllarında Amerika New Jersey’de bulunan Deborah Heart and Lung Hospital kurumunda ziyaretçi doktor olarak bulundu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden Kardiyoloji Enstitüsü’nde profesörlük unvanını aldı. Uzmanlık alanlarında Kalp Hastalıklarının Tetkik ve Tedavisi, Pacemaker İmplantasyonu, Perkütan Mitral Balon Valvuloplasti ve Kalp Yetersizliğinin Tedavisi bulunmaktadır. 1989 yılından beri halen Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nde kardiyoloji alanında hizmet vermektedir.
Dr. Hüseyin Okutan
1967 yılında Antalya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 1990 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. Uzmanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi üzerine yaptı. 1999 yılında Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı oldu. 2005 yılında doçent unvanını aldı. Profesörlük unvanını Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde aldı.
2002 yılında Isparta Yüksek Öğretin Vakfı Başkanlığı Teşvik Ödülünü aldı. 2006 yılında II. Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi’nde Deneysel Aortik İskemi-Reperfüzyon Modelinde Renal Hasara Gadolinyum Klorürün Etkisi mansiyon ödülünü aldı. Koroner by-pass ameliyatları, Yetişkin kalp cerrahisi, Periferik damar hastalıkları, Çocuk kalp damar cerrahisi hastalıkları, Kalp kapak onarımları, Aort dizeksiyon ve anevrizma ameliyatları, varisler uzmanlık alanıdır. Halen Antalya Medicalpark Hastaneleri’nde hizmet vermektedir.
Dr. Sedat Köse
1966 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Prof. Dr. Sedat Köse, 1984 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun oldu. 1990 yılında GATA’dan Hv.Tbp.Tğm. Rütbesi ile mezun olduktan sonra bir yıl stajer teğmen olarak hizmet verdi. 1991 ile 1993 yıllarında Balıkesir 9. Ana jet Üs Komutanlığında uçuş hekimliği yaptı. 1993 ile 1997 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını yaptı. 1997 yılında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Elektrofizyoloji ve Aritmi alanında eğitimler aldı. Hollanda Maastricht ile Belçika Aalst’de bulunan akademik hastanelerde gözlemci olarak bulundu. 2001 yılında ilk Atriyal Fibrilasyon Ablasyon işlemini yaptı. 2009 yılında profesörlük unvanını aldı. İlk Perkütan Epikardiyal Ablasyon işlemini 2009 yılında gerçekleştirdi. Ülkemizdeki 110 aritmi uzmanından 35’ini Prof. Dr. Sedat Köse yetiştirmiştir. GATA’da Elektrofizyoloji ve Kalp Pilleri Laboratuvarı sorumlusu olarak görev yaptı. TKD Aritmi Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yapmış olup halen özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.
Dr. Ufuk Demirkılıç
Samsun’da dünyaya gelen Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç, ilk ve orta eğitimini Samsun’da tamamladı. Lise eğitimini Samsun Maarif Koleji ile Kuleli Askeri Lisesi’nde tamamladı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden 1985 yılında mezun oldu. 1993 yılında Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı oldu. 1998 yılında doçent unvanını aldı. 2004 yılında profesör oldu. 60’ın üzerinde uluslararası ve çok sayıda ulusal yayını bulunuyor. Uzmanlık alanına Koltuk altı kalp ameliyatları, Arkus Aort Anevrizması, Diyaliz Cerrahisi, Torakotomi, Kan elektrolit testi, Fibröz tümörün ameliyatla alınması, Mitral Yetersizlik ve Perkütan mitral balon valvüloplasti bulunmaktadır. Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği, ISCTS ( Uluslararası Kardiyotorasik Cerrahlar Derneği), SHVD (Kalp Kapak Hastalıkları Derneği), Ulusal Damar Cerrahisi Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği üyelikleri vardır. 2014 yılından beri Ankara Acıbadem Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Selami Süleymanoğlu
1984 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne başlayıp 1990 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. 1993 ile 1997 yıllarında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasını yaptı. 1999 ile 2001 yıllarında GATA’da Çocuk Kardiyolojisi üzerine yan dal ihtisasını tamamladı. 2003 ile 2009 yıllarında Haydarpaşa Eğitim Hastanesi çocuk servisinde yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2009 ile 2015 yıllarında doçent unvanını aldı. 2015 yılında profesör unvanını aldı. Çocuk kardiyolojisi alanında Fetal ekokardiyografi, EFG, Efor testi, Holter, ekokardiyografi, sporcu sağlığı, sporcu beslenmesi, obezite, sağlam çocuk takibi ve aşı uygulamaları uzmanlık alanlarına girmektedir. 42 tane uluslararası dergilerde makalesi bulunan Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu halen Emsey Hospital’de görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Haldun Karagöz
1976 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimine başladı. 1982 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Kalp ve Damar Cerrahisi alanındaki uzmanlık eğitimini 1990 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yaptı. 1993 yılında 2012 yılına kadar Ankara Güven Hastanesi’nde görev yaptı. Bir kardiyovasküler cerrah olan Dr. Haldun Karagöz, kalp ve damar cerrahisi alanında dünyanın önde gelen isimlerindendir. Alanında benzersizi teknikler geliştirdi. Uzmanlık alanları içinde CABG, Kalp kapak tamiri veya replasmanı, Anjiyoplasti, ICD (Kalp Pili ve implante edilebilir kardiyoverter defibrilatörler, Stent yerleştirme, Karotis cerrahisi ve kalp nakli bulunuyor. Ulusal ve uluslararası pek çok yayını bulunan Dr. Haldun Karagöz halen İstanbul Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.