Turunç Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?Dalgalı mı?Temiz mi?

Turunç Denizi Nasıl ? Turunç denizi Halk Plajlarında Denizi Nasıl? , Turunç Denizi Tuzlu mu? Sıcak mı?Soğuk mu? Derin mi Sığ mı? Temiz mi? Turunç Denizi Dalgalı mı? Turunç’da Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Turunç Denizi Nasıl?

Marmaris’in enfes koylarından Turunç bölgesi harika bir tatil beldesi. Özellikle havası ormanları denizi kumsalları koyları derken aklınızı başından alacak harika bir tatil mekanı. Özellikle harika gün batımı ve gün doğumu sakin ve tertemiz pırıl pırıl denizi devamlı hafif esen rüzgarı ve ormandan gelen ağaç kokuları ile birlikte huzurlu sakin tertemiz bir havada güzel bir tatil için kesinlikle Marmaris Turunç bölgesini tavsiye ederiz.

marmaris-turunc-denizi-taslikmi

Özellikle daha önce hiç gitmeyenler Turunç’a geldiklerinde cennete gelmiş gibi hissedecekler. Peki şimdi daha öncesinde hiç Turunç bölgesine gelmemiş olanlar Turunç denizi nasıl ? sorusunun cevabını size detaylı bir şekilde anlatacağız.

Marmaris Turunç Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Marmaris turunç denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Turunç Denizi Derin mi Sığ mı? Temiz mi?

Marmaris Turunç denizi öncelikle temizlik konusunda sorusu bile sorulmayacak bir denize sahiptir. Deniz için harika demek abartı olmaz. Hele ki öğlen saatlerinde pırıl pırıl bir deniz size kucak açacaktır.

marmaris-turunc-denizi-taslikmi-derinmi

Tatilcilerin en büyük sorunlarından biri denizin derin olmasıdır. Özellikle çocuklu ve iyi yüzme bilmeyenler için derin deniz maalesef denizin tadını çıkaramamak demek. Fakat Turunç denizi bu konuda sizi mutlu edecektir. Tabiki Egenin diğer bölgelerinde 100 metre bile açılsanız derinleşmez fakat Turunç bölgesinde ortalama 50 metreden sonra boyunuzu geçmektedir. Fakat bazı koylarda hızlı bir şekilde derinleşebilmektedir.

turunc-denizi-sigmi

Turunç Denizi Kum mu? Soğuk mu Sıcak mı? Dalgalı mı?

Turunç denizinin tuz oranı ise standart ege denizi tuz oranı ile aynıdır. Çok fazla göz yakmaz orta tuzlu diyebiliriz. Yanı Akdeniz bölgesi gibi kesinlikle değildir. Rahatlıkla deniz gözlüğü olmadan gözünüzü suyun altında açabilir rahatlıkla yüzebilirsiniz.

marmaris-turunc-denizi-derinmi-taslikmi

Turunç denizinin kumsalları genellikle kumdur. Fakat bir kaç koyda çakıllardan oluşan sahil ve deniz bulunmkata. Fakat bölgenin geneli kum sahil ve denizden oluşmaktadır. Taşlık olan bölgelerde deniz çok daha berraktır.

Turunç denizi hafif soğuk bir denizdir. Özellik olarak Ege denizi karakterini taşımaktadır. Fakat öğlen saatlerinde denize girmek için son derece elverişlidir. Fakat kesinlikle kafanızda soru işareti oluşmasın. Çok soğuk bir deniz değil o yüzden çekinmeden bu bölgeye gelebilirsiniz.

Turunç bölgesinde her zaman hafif bir dalga bulunur. Nadir olarak Ağustos 10 ile 30 u arasında dalga çok fazla olmaz. Tabi ki sezonun herhangi bir döneminde rahatlıkla gidebilirsiniz. Yüzmeyi engelleyecek herhangi bir durum yoktur. Gözünüz korkmasın kesinlikle.

marmaris-turunc-denizi-nasil

Gelelim Turunç bölgesindeki otellere. 30 Civarında Otel bulunmaktadır. Ayrıca bir çok pansiyonda bölgede mevcut. Sahillere giriş ücretsizdir. Bazı Plajlarda 50 TL ile 80 TL arasında Şezlong ve Şemsiye ücreti ile günlük kiralayabilirsiniz. Turunç otelleri ortalama olarak 300 TL ile 500 TL arasında günlük her şey dahil ücretleri değişmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.