Ütüleme (Diode) Lazer Epilasyon %100 Çözüm mü?Fiyatı ve Yan Etkileri

Ütüleme Yöntemi İle Yapılan Epilasyon Kalıcı Olur mu? Diode Epilasyon İle tüylerden Kalıcı Olarak Kurtulabilir miyiz? Ütüleme Yöntemi Yan Etkileri ve Zararları Neler? Ütüleme (Diode) Lazer Epilasyon Yönteminin Avantajları Neler?

Diode yani bilinen adı ile Ütüleme lazer epilasyon koyu renkli tenlerde daha başarılı uygulanması ile bilinen yöntemdir. IPL tüy alma yöntemleri ile kıyaslanacak olduğu zaman açık ve ince renkte olan tenlerde tüyleri yok etme yüzdesi biraz daha düşük olmaktadır. Dikkatleri çeken avantajları ise vücudun göğüs ya da sırt gibi büyük olan bölgelerine daha rahat uygulanabilecek olmasıdır. Sadece büyük yüzeylerde de değil her bölgede rahatlık ile tercih edilmesi sunulur. Bu sayede her cilt tipine sahip olan bireyler ince ya da kalın tüyler, açık ya da koyu renkli tüyler gibi ayrımlar yapılmadan bu işlemlerin içerisinde yer alabileceklerdir. Kesin sonuçların alınabilecek olduğu işlem olması dikkatleri üzerine toplamaktadır.

utuleme-diode-lazer-epilasyon-uygulaması

Ütüleme (Diode) Nasıl Uygulanır?

Ütüleme tekniğinin uygulanması son derece basittir. Önce epilasyon yapılacak bölge jilet ile temizlenir. Daha sonrasında epilasyon jeli sürülür. Sonrasında ise ütüleme işlemine başlanılır. Ortalama süresi ise 25 dk civarıdır.

utuleme-diode-lazer-epilasyon-ilk-islem
Öncelikle ütüleme işlemi yapılacak bölge jilet ile temizlenir.
utuleme-diode-lazer-epilasyon-ikinci islem
Sonra ütüleme işlemine geçilir.

Ütüleme (Diode) Kimlere Uygulanır? 

Diode lazer, tüm cilt tipleri için uygun olsa bile daha çok açık renklerde uygulanması tavsiye edilmektedir. Fakat koyu olan tenler üzerinde de başarı sergilenmektedir. Her cilt tipine uygun olması bay bayan fark etmeden herkesin gönül rahatlığı ile tercih etmesini sağlar. Daha çok büyük yüzeylere sahip alanlar için tercih edilen bu yöntem tercih eden kişilerin bedenlerinde büyük farklılıklar yaratmasını sağlayacaktır. Her cilt tipine sahip bireylerin kısa süre içerisinde hızlı işlemler ile bu sorunlardan kurtulmasına da etki edecektir.

Ütüleme (Diode) Avantajları Nelerdir?

  • Diode lazer yöntemi işlem sırasında daha uzun lazer dalga boylarını kullanır. Bu sayede koyu renkli tene sahip kişilerde de etki etmesi sağlanır.
  • Daha yoğun etki eden güvenilir bir yöntemdir.
  • Bedende sırt ya da göğüs gibi büyük olan bölgelerde daha iyi etki etmesini sağlar.

utuleme-diode-lazer-epilasyon-basarili-sonuclari

Ütüleme (Diode) Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Nelerdir?

Ütüleme lazer epilasyon yan etkileri genelde geçici olmaktadır.

  • Aksi bir durum olmasıyla cilt üzerinde yanıklar, kızarıklar, şişmeler ya da lekeler meydana gelebilir.
  • Kurdeşen gibi sağlık sorunları meydana gelebilir. Bunların geneli geçici olacak ve bu yöntemi tercih eden kişilerin bedenlerinde kalıcı bir hasar olmasına neden olmayacaktır. Sadece geçmesi için işlemlerin üzerinden kısa bir süre geçmesini beklemek yeterli olacaktır.

Dikkat; Bu konuda daha tam detaylı bilgi almak için Diode Yan Etkileri Nelerdir konusunu araştırabilirsiniz.

utuleme-diode-lazer-epilasyon-uygulaması2

Ütüleme (Diode) Epilasyon Yapılırken Kullanılan Cihazlar

Son zamanlar içerisinde en çok tercih edilen epilasyon yöntemlerinden diode yapılırken farklı cihazlar kullanılmaktadır. Tabi ki bu yöntemi tercih eden kişilerin en az yan etki ile karşılaşması ve kesin sonuçlar ile karşılaşılmasını sağlaması için son teknoloji ile üretilenler kullanılmaktadır.  Bunlar;

  • SLP 100
  • F1 Diode
  • MedioStar
  • Light sheer
  • Laserlite
  • Apex 800
  • Epistar piyasada kullanılan cihazlar olmaktadır.

utuleme-diode-lazer-epilasyon-cihazlari

Ütüleme lazer olarak gerçekleşen bu işlem tüylerin yok edilmesi için uygulanan tedavide başarılı ve güvenli bir işlem olmaktadır. Tabi ki bu işlemlerin ardından cilt üzerinde renk değişimleri gibi sorunlar da meydana gelebilir. Geçici sorunlar olmasından dolayı kısa süre içerisinde bunlar ten üzerinden gidecek ve ten tekrar eski rengine dönecektir. Tüm cilt tipi üzerinde etkili olan bir yöntemdir. Başarılı sonuçlar elde etmek için kullanılan diode, IPL tekniğinin de karışımı ile birlikte lazer epilasyon tedavisi olarak da yerini almaktadır. Bu yüzden şuan piyasada uygulanan yöntemler yerine bunun kullanılması daha mantıklı bir adım olacaktır. Diode yapılırken tüm cihazların son teknoloji ile üretilmesi kesin sonuçlar vermesini sağlarken kişilerin yan etkiler ile daha az oran ile karşılaşmasını da sunmaktadır.

Ütüleme (Diode) Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

Ütüleme Lazer Epilasyon koltuk altı, bıyık, çene, yüz, sakal bölgesi, bikini bölgesi sırt ,omuz bacak ve göğüs bölgelerinde rahatlıkla kullanılabilir ve başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

utuleme-diode-lazer-epilasyon-nerelere-uygulanabilir

Ütüleme (Diode) Epilasyon Fiyatları;

2017 yılı itibariyle Ütüleme Yöntemi ile epilasyon uygulayan güzellik merkezi sayısı çok artmıştır. Ortalama olarak 600 TL civarından başlamakta ve güzellik salonuna göre fiyatlar 2500 TL civarına kadar yükselmektedir.

en acısız lazer epilasyon  yöntemleri haberimiz ile aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. Bakmanızda fayda var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.