Yunanistan Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adresleri…

Yunanistan Vizesi Alınabilecek En Kolay Vizelerden Biri. Neredeyse Yunanistan Vizesi Çıkarmak İsteyen Kimse Olumsuz Cevap Almıyor. Peki Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Araştırdık Haberimizde…

Yakın komşularımızdan olan Yunanistan kültürü ile de Türkiye’ye benzemektedir. Ege denizinde birçok adaya da sahip olan Yunanistan’a gidip kültürel seyahatler yapabilmek için ihtiyaçlarınız zaman, para, pasaport ve tabii ki vizedir. Bireysel olarak gidilebileceği gibi çok sayıda güvenilir turlara katılarak da gidip gezmek mümkündür.

Schengen vizesi

Avrupa Birliğine ve Schengen topluluğuna üyeliği bulunan Yunanistan’a gitmek isteyenler T.C. Diplomatik pasaporta (siyah), Gri hizmet pasaportuna ve Yeşil hususi pasaporta sahipse vize işleminden muaf olmaktadırlar. Eğer T.C vatandaşları Bordo pasaporta ( umuma mahsus) sahipse ya da Schengen vizesine sahip değilse vize almak zorunda kalacaklardır.

En fazla 90 gün konaklamayı düşünenlerin Yunanistan Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize için başvurular Yunanistan Konsolosluğundan veya yetkilendirilmiş kurumlar aracılığıyla da yapılabilmektedir. Bu aracı merkezler randevu sistemine göre çalışmaktadır. Önceden telefonla yapılacak randevu işlemleri ile zamanında aracı kurumlara gidilmelidir. Gerek duyulduğu hallerde başvuru sahibi konsolosluğa da çağrılabilmektedir. Yunanistan Konsoloslukları Paskalya bayramı, Noel ve bize ait resmi tatillerde açık olmamaktadır.

Biyometrik veriler ve vize başvurusu

Ticari veya turistik seyahatler için gerekli belgeler vizeyle ilgili evraklar ne amaçla gidildiğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Çalışanlar, işverenler, öğrenciler ve ev hanımları vize alabilmek için öncelikle yunanca olarak bir vize başvuru formu doldurup imzalamak zorundalar. Bundan başka mutlaka yeni çekilmiş olan 2 tane biyometrik fotoğraf bulundurulması gerekecektir. Mutlaka istenenler arasında otel ve uçak rezervasyonları, yurt dışındayken geçerli olabilecek bir sağlık sigortası ve pasaportunuzun 1.2.3.4 ve sonuncu sayfasının fotokopisi olacaktır.

Daha birçok belgenin isteneceği vize başvuruları aracı kurumlarla veya direkt olarak Yunanistan Konsolosluğuna gidilerek yapılabilmektedir. 2014 yılından beri Schengen üyesi ülkelerde biyometrik veri kayıt sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde vize başvurusu yapan kişilere ait parmak izi, elektronik imza, biyometrik fotoğraf gibi verileri kayıt altına alınmaktadır. Bu verilerin alındığı kişilerin pasaportunda “VİS” ibaresi bulunmaktadır. Bu veriler 5 yıl geçerli olup, sonraki 5 yıl için yeni Schengen vizesi alınırken yeniden ibraz zorunluluğu olmamaktadır.

Vize çeşitleri

Tatil, turlara katılarak seyahat edecek olanların Tatil Amaçlı Vize için istenen belgeler ile birlikte turistik Schengen Vizesi, İş görüşmeleri, fuar ve toplantılara katılmak gibi maçlarla gidecek olanların ise ticari amaçlı vize için istenen belgeler hazırlayarak Yunanistan Ticari vizesi almaları gerekmektedir. Yunanistan’da yaşayan ailelerin, akraba veya arkadaşların ziyareti amaçlı gidilecekse Yunanistan aile ziyareti vizesi, Yunanistan’dan geçiş yaparak farklı bir ülkeye gidecek olanlar için Yunanistan Transit vizesi, gemi ile seyahat edecek olanlardan Yunanistan Gemici vizesi istenmektedir. Şoförlük yapanlar, ticari amaçla gidecek olanlar Yunanistan Şoför vizesi, eşlerden biri Amerikan ya da Yunan vatandaşı ise Schengen vizesi alınmalıdır. Ayrıca eğitim amaçlı gidecek olanlardan da eğitim vizesi istenmektedir.

Kısa süreli gidecek olanların başvurusu yetkili merkezler ve turizm acentaları aracılığı ile yapılmaktadır. Yunanistan vize başvurusu yapmak isteyenler tarafından İstanbul Ankara ve İzmir Konsolosluk adres ve telefonu bilinmeli, harç ve vize ücreti araştırılmalıdır. Bilinmesi gereken önemli bir nokta daha bulunmaktadır. Pasaportunda KKTC (Kıbrıs) giriş çıkış yapmış görülenlere vize verilmemekte, pasaportun değiştirilmesi gerekmektedir.

Yunanistan Vize Ücretleri:
Yunanistan Vize Ücreti 60 Euro ‘dur.
Yunanistan’a 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
Yunanistan’a 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
Yunanistan’a 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

Yunanistan İstanbul Baş Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adres: Turnacıbaşı Sokak. 22-Beyoğlu 34433 İstanbul
Telefon :+902123938290 -1-2-4
Fax :+902122521365
Mail : grgencon.kon@mfa.gr

Yunanistan Ankara Baş Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adres :Zia Ür Rahman caddesi. 9-11 06700 Ankara Gaziosmanpaşa
Telefon :+903124480647, 448038
Fax : +903124463191
Mail : gremb.ank@mfa.gr
Yunanistan İzmir Baş Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adres :Atatürk Cad. No:366/1A Alsancak, İzmir
Telefon: +902324643160-1
Fax :+902324633393
Mail :grgencon.smy@mfa.gr
Yunanistan’da Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
Atina Akropolisi, Partenon, Akropolis Müzesi,Ulusal Arkeoloji Müzesi, Meteora Manastırları, Hephaestus Tapınağı, Sintagma Meydanı, Ancient Agora of Athens, Samariá Geçidi, Heraklion Archaeological Museum, Panathinaiko Stadyumu, Lycabettus dağı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.