1 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir?

Yaz Geliyor… Kilo Verme Zamanı? Peki 1 Kilo Vücut Yağını Eritmek İçin Kaç Kalori Harcamalı? 1 Kilo Vermek İçin Ne Kadar Koşmalı Yürümeli? Ayrıntılar Sizin İçin Özel Yaz Haberimizde…

Yaz gelmesiyle birlikte kilo problemi olanlarda verme zayıflama telaşı başladı. Bir çok diyet bir çok kısıtlama ile kilo verme planları hazır. 1 kilo vermek için tam 7.000 kalori yakmanız gerekmekte. Düşününce tabi ki 7.000 kalori gözünüze çok gelebilir. Fakat aslında uyurken bile vücudumuz kalori yakmakta. Ortalama bir insan 1 saat uykusunda 40 kalori civarında yakmaktadır. aslında hiç bir şey yapmadan günde 10 saat uyku ile 17 günde 1 kilo verebilirsiniz. Tabi ki bu genel anlamda. Yedik içtiklerinizi hesaplamaz isek. Nefes alırken bile vücut aslında kalori harcamaktadır.

Bilim adamlarının araştırmalarından çıkan net sonuçlara göre insan vücudu günlük ortalama 2.200 kalori harcamakta. Günlük yeme içmenize dikkat edip 2.200 kaloriyi geçmezseniz doğal olarak kilo vermeye başlarsınız. Aslında kilo vermek tamamen matematiğe dayalıdır(Hastalıklardan kaynaklı kilo alımları hariç). Kilo vermeyi kafaya koyduysanız artık yediklerinizin içtikleriniz kalori değerleri kontrol etmeniz gerekmekte. Bir çok diyet ile kafayı karıştırmamak gerekiyor.

1-kilo-vermek-icin-kac-kalori-harcamak-gerekir

1 kilo vermek için ne kadar yürümek gerekiyor? Bu soruyu söyle açıklayalım. 1 saatlik ortalama bir insanın yürüyüşü ile 400 kalori yakmakta. 17 saat tempolu yürüyüş yaparsanız 1 kilo vermiş olursunuz.

1 km yürümek kaç kalori yakar? 1 km yürüyüş ile ortalama bir insan vücudu 50 ile 65 kalori arasında yakmaktadır.

Peki 1 kilo vermek için kaç km koşmak gerekir? bu sorunun cevabı da gözünüzü korkutabilir ama tam 120 km koşarsanız 1 kilo vücut yağı yakabilirsiniz.

1-kilo-vermek-icin-kac-km-kosmak-gerekir

Bu örnekleri biraz arttırmak gerekirse 1 kilo vermek için 43 saat voleybol oynamalısınız. Çocukluğumuzda hiç durmadan oynadığımız ip atlamayı ise tam 13.5 saat yapmalısınız.

17 saat yüzer iseniz yine 1 kilo vücut yağı yakabilirsiniz. Yaz geliyor size daha güzel bir tavsiye. Ortalama 16 saat güneşlenirseniz de ter ile ortalama 1 kilo vücut yağı yakabilirsiniz.

 

Yukarıdaki rakamları tabi ki aynı zaman da yaparsanız hastanelik olursunuz. Yukarıda verilen rakamlar tamamen bilimsel rakamlardır. Yukarıdaki tavsiyeleri 1 aya yayarsanız çok hızlı bir şekilde kilo vereceğinize şahit olursunuz.

1-kilo-vermek-icin-kac-km-yurumek-gerekir

En başta da dediğimiz gibi kilo vermek tamamen matematiksel bir durumdur. İradenize sahip çıkıp kalori ayarınızı yapabilirseniz kilo vermeme ihtimaliniz yoktur.

Size tavsiyemiz günlük yaşantınıza ortalama 30 dk yürüyüş katın. Yazın en azından haftada 1 gün 3-4 saat yüzün. Hafta sonları 2-3 saat ormanda yürüyüş yapın. Uyku düzeninize dikkat edin. Günlük ortalama en az 8 saat uyumaya çalışın.  Bunları yaparsanız kesinlikle kilo vereceksiniz buna inanın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.