Aşçı Maaşları, Aşçı Nasıl Olunur? Aşçılık Eğitimi ve Aşçılık Okulları

Türkiye’de Son Zamanlarda Çok Gözde Bir Meslek Haline Geldi Aşçılık Aşçılar Artık Çok Yüksek Ücretler Almakta… Peki Aşçılar Ne Kadar Maaş Alıyorlar, İyi Bir Aşçı Nasıl Olunur? Aşçılık Okulları ve Eğitim Yerleri Neler? Tüm Sorularınızın Cevapları Özel Haberimizde…

Aşçı

Aşçılık uzun yıllardan günümüze kadar gelen süreçte gözde meslekler arasından yer almaktadır. Bir şirket, kurum ve kuruluşlarda, büyük çaplı yada küçük çaplı yerlerde çalışanların yemek ihtiyaçlarını karşılamak için aşçı vasfına sahip kişilerde çalışmaktadır. Aşçı yemek malzemelerini sadece ocağa koyup pişmesini sağlamak değildir. Aşçılık mesleğini icra eden kişiler, işin temel prensiplerine de hakim olmak durumundadır. Yapılan yemeğin en iyi lezzete hazırlamak, kullanılacak malzemelerin miktarlarını çok iyi bilmesi gerekmektedir.

 Aşçı Maaşları

Her aşçı aynı maaşı almak durumunda değildir. Çalıştığı birimin büyüklüğüne yada küçüklüğüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle turizm bölgelerinde aşçılık yapan kişiler diğer aşçılara oranla daha fazla maaş almaktadır. Dünya mutfağına hakim olmaları maaşlarının yüksek olma sebepleri arasındaki en yüksek nedendir. Turizm bölgesinde aşçı başı olarak çalışan bir kişi 4,000 TL ile 7,000 TL arasında maaş alabilmektedir. Büyük şirketlerde 2,500 TL ile 4,000 TL arasında maaşlar da alabilmektedirler. Tamamen çalışmış olduğu kurumun büyüklüğüne, sektörüne göre maaşlarda değişkenlik göstermektedir. Maaş durumunun yüksek olmasının diğer sebebi ise tecrübesi olmaktadır.

 Aşçı Nasıl Olunur;

Aşçılık herkesin yapabileceği bir meslek sınıflandırmasında değildir. Bu işte ki en önemli etken beceri ve yetenektir. Aşçı olmak için küçük yaşlardan itibaren bu işin eğitimini veren okullar, kurslarda eğitim almak gereklidir. Aşçı olan bir kişi, aldığı eğitim kurumlarındaki eğitimlerinin başarılı sonuçlanması durumunda aşçılık diplomasını kazanmayı da hak eder.

 Aşçı Eğitimi Ve Aşçılık Okulları

Zaman zaman milli eğitim bakanlığı tarafından aşçılık kursları açılmaktadır. İşkur tarafından da bu tarz kurslar açılmaktadır. Ayrıca turizm otelcilik meslek liselerinde okumak isteyen kişiler, aşçılık bölümünü tercih ederek 4 yıllık bir eğitimden sonra, aşçılık diploması almayı hak etmektedirler.

Günümüzde ihtiyaç bakımdan olmazsa olmazlar arasında yer alan bir meslek grubudur. Becerisi olduğuna inanan kişiler aşçılık eğitimlerine girerek, başarılı olmaları durumunda diploma sahibi olabilirler. Ve iş bulma imkanları da fazla olabilmektedir. Aşçılık mesleğini icra etmek için ve başarılı bir aşçı olmak adına işi severek yapmak gerekmektedir. Severek yapılan her meslekte başarılı olmamız yüksek bir orandır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.