Google Chrome ve Windows 7 , 8 ve 10 Yazılarının Kalınlaşması Sorunu

Google Chrome Yazılar Kalınlaştı? Google Chrome ve Windows Üzerindeki Yazılar Kalınlaştı İse Neler Yapmalı? Windows 7 Kalın Yazı sorunu Nasıl Çözülür? Tüm ayrıntılar Özel Haberimizde…

Aslında uzun zamandır Windows 7 kullanımından sonra en çok rastlanan problemlerden biride tarayıcılarda (Google Chrome, Firefox, İnternet Explorer ,Opera) yazıların kalın(bold) olarak görünmesi. Facebook Twitter gibi sitelerde de yazıların fontlarının kalınlaşması nedeniyle okuma zorlukları olabilmekte. Yabancı ve Türk bir çok forumda google chrome yazılar kalınlaştı gibi bir çok soru mevcut. Fakat cevabı tam olarak verilmemiş. Genellikle herkes fontlar ile ilgili olduğunu dile getirmekte .Fakat bu sorun fontlarla alakalı değil.  Yanı Denetim masasındaki fontları yeniden yükleyerek bir çözüme ulaşılamıyor.Ayrıca google chrome ayarlarını sıfırlayarak ta maalesef sorun çözülmüyor.  Windows 7 de yazıların kalınlaşması probleminin nedeni tam olarak belli değil ama yazıların kalın olmasının çözümü çok kolay.

Öncelikle yapmanız gereken Bilgisayarım Simgesine sağ tıklayın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu ekrandan Gelişmiş sistem ayarları kısmına tıklayın. Açılan bölümde Gelişmiş sekmesine gelin. Performans bölümünün altında bulunan Ayarlar butonuna tıklayın. Performans seçenekleri bölümünden En iyi görünüm için ayarla sekmesini seçip uygulama tamam diyerek kapatın. Sorununuz düzelmiş olacaktır. Daha sonrasında isteğinize göre en iyi performans için yada bilgisayarım için en iyi olanı Windows seçsin seçeneklerini kullanabilirsiniz.

windows-google-chrome-yazilar-kalinlasti

Yukarıdaki işlem bilgisayarınızın tüm arayüz görünümlerinin değiştirildiği bir yerdir. Yavaş ve eski bir bilgisayarınız varsa en iyi performans için ayarla seçeneğini kullanarak bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

2. bir çözüm yolu ise Clear Type yöntemini kullanarak sorunu çözmek .Aslında yukarıda anlatılan ilk yöntem windows yazı kalınlaşması konusunda kesin çözümdür. Fakat Windows yazılarında bulanıklık ve siliklik varsa aşağıdaki yöntemle sorunu giderebilirsiniz. Öncelikle Denetim masasından Görüntü kısmına girin. Yan menüden ClearType metnini ayarla sekmesine girin. ClearType metin ayarlayıcısı karşınıza çıkacak. Burayı aç kapa yaparak Windows yazı kalınlaşması sorununu çözebilirsiniz. Ayrıca ClearType bölümünde yazılarınızda bulanıklık yada okumanıza engel siliklikler varsa bu bölümden gözünüze uygun yazı fontunu ve yoğunluğunu seçerek düzenleye bilirsiniz.

windows-yazilar-kalinlasti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.