Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar, Hesap İşletim Ücreti İtiraz

Günümüzde Hesabınızdan Sinsice Her Yıl 2 Kere Hesap İşletim Ücreti Adı Altında Para Çekilebilir. Hesap İşletim Ücretinden Nasıl Kurtulabilirsiniz? Hesap İşletim Ücreti Nasıl Kaldırılır? Hesap İşletim Ücreti Ödememek İçin Neler Yapmalı? Ayrıntılar Haberimizde…

Banakalrın en büyük gelir kaynaklarından biridir Hesap İşletim Ücreti . Yılda 2 kez Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere 2 kere Hesap İşletim Ücreti adı altında hesabınızdan toplamda 60 TL ile 130 TL arasında bir ücret otomatik olarak kesilmektedir. Bunu neredeyse tüm bankalar uygulamaktadır. Fakat Hesap İşletim Ücreti ödememek için bir çok yöntem vardır. Bankalar ne kadar da yasal olduğunu belirtseler de aslında yasal olmayan bir kesintidir. Fakat insanlar miktar nedeniyle pek peşine düşmezler ve ödemeye devam ederler. Fakat bu ödenen para tamamen boşa giden bir paradır. Bankalar zaten sizin hesabınızdaki parayı işleterek para kazanmaktadır.
hesap-isletim-ucreti

Peki Hesap İşletim Ücreti Almayan bankalar var mı?

Öncelikle hesap işletim ücreti almayan banka yoktur. Fakat söyle bir seçenekleri vardır. Şubesiz bankacılık sistemleri. Bunların başında enpara (Finansbank), ceptetep(TEB Bankası), dijitaldeniz (Denizbank) ,e-turuncu (İng Bank) ve nuvo (Yapı Kredi) gibi şubesiz bankacılık sistemleri sizden Hesap İşletim Ücreti almamaktadır. Bu sistemelrin hepsi internet üzerinden hesap açılmakta ve tüm işlemler internet üzerinden yapılmaktadır. Para çekimi yatırılma işleri ise bağlı oldukları bankaların atmlerinden yapılabilmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Nasıl İptal Ettirilir?

Bütün bankalar hesap işletim ücretinden sizi kurtarmak için bazı şartlar koymaktadır. Bir iş yerinde çalışıyorsanız ve maaşınızı o bankadan alıyorsanız size Hesap İşletim Ücreti  uygulanmayacaktır. Ayrıca bir çok bankanın uyguladığı 2 veya daha fazla otomatik fatura ödeme talimatı verdiğinizde de hesap işletim ücreti alınmamasını sağlayabilirsiniz. Fakat öncelikle hesap işletim ücreti kesildiğinde banka çağrı merkezi ile kesinlikle görüşün ve Hesap İşletim Ücreti  kesintilerinden nasıl kurtulacağınızı sormalısınız.

Hesap İşletim Ücreti İtiraz İşlemleri

Hesap işletim ücreti kesintisini hesabınızda gördüğünüzde itiraz etme hakkınız vardır. Öncelikle devamlı bir müşteri iseniz bazı bankalar bu ücreti geri iade edebilmekte. Fakat yeni bir müşteri iseniz hesap işletim ücretini iade etmeyebiliyorlar. Peki bu durumda neler yapılmalı. Öncelikle bağlı bulunduğunuz kaymakamlıklarda bulunan tüketici haklarına şikayet dilekçesi verebilirsiniz. Bu dilekçe işleme girer ve Tüketici hakları sizin haklarınızı korumak için dava açar. Bu şekilde bir çok emsal dava vardır hesap işletim ücretinin geri ödendiği.

Hesap İşletim Ücreti İtiraz Dilekçesi:

…………… Bankası Genel Müdürlüğü’ne;

Bankanızın …………………..nolu bankamatik kartına/kredi kartı sahibiyim ve ………………………Şubesi …………… numaralı banka hesabının kullanıcısıyım. Bankanız tarafından hiçbir hizmet karşılığı olmaksızın, kredi hesap işletim ücreti bedeli olarak …/…/2016 tarihinde Hesap İşletim Ücreti adı altında … TL şahsımdan tahsil edilmiş, hesabımdan düşülmüştür.

4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun’un “sözleşmedeki haksız şartlar” başlıklı 6. maddesine göre bankanızın almış olduğu bu hesap işletim ücreti ücreti, herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından ve de söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip; müzakere edilemediğinden haksız bir şarttır. her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir. bu sebeple haksız bir şart içeren sözleşmeler geçersizdir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle hakkaniyet ve mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde bankanız tarafından şahsıma ait hesaptan kesilerek tahsil edilen …………. TL hesap işletim ücreti bedelinin ve daha önce yine aynı nedenle kesilmiş olan geçmiş dönemlere ait hesap işletim ücreti bedellerinin, diğer haklarım saklı kalmak kaydı ile, en geç 7(yedi) gün içerisinde tarafıma iade edilmesini; bundan sonra da bahse konu hesap işletim ücreti ücretinin alınmamasını, aksi takdirde hem banka hesabımı kapattıracağımı hem de hakkınızda her türlü yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm.

Tarih           :

Adı Soyadı  :

İmza           :

Adres          :

Tel              :

Cep             :

 

Yorumlar
  1. Demirtaş Aktaş dedi ki:

    Ben fazla ödenen elektrik parası için kaymakamlığa şikayet için bir zaman gitmiştim.kaymakamlıkta tüketici hakları diye bir kurum görmedim.bilmiyorum belki vardı da benimle kimse ilgilenmesi.Zaten gittiğim yerdede iki kişiden başka kimseyi görmedim.biri genç ve biri 65in üstünde yaşlı biriydi baktım ilgilenen yok bıraktım kaçtım.