Özel Hastanelerde Kalp Ameliyatları Kalp Kapak Değişimi Fiyatları(Ücretsiz mi?)

Özel Hastanelerde Kalp Ameliyatı Fark Ücreti Alınır mı? , Özel Hastane Kalp Kapakçığı Değişim Ameliyatı Ücreti, Özel Hastane Mitral Kapak Değişimi Fiyatları, Özel Hastanelerde Kalp Ameliyatı Ücretsiz mi?, Özel Hastane Robotik Cerrahi Kalp Ameliyatı Fiyatları, Özel Hastaneler Kalp Ameliyatı İçin Para İstemesi, Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Kalp rahatsızlıklıkları günümüzde son derece artmış durumda . Özellikle 50 yaş üzeri kişilerde kalp sorunları başlıyor. Günümüzde sağlıksız beslenme sigara alkol ve stres kalp ve damar hastalıklarını arttıran nedenler arasında gelmekte. Birde doğuştan genetik olarak gelen kalp sorunları ile birlikte neredeyse 50 yaşını geçmiş 3 kişiden biri kalp sorunu yaşamakta. Kalp ameliyatları konusunda Türkiye’de devlet hastaneleri çok diyebiliriz. Fakat bazı durumlarda maalesef çok geç ameliyat tarihleri verilmekte. Devlet hastaneleri kalp kapakçık değişimi ameliyatlarından , Bypass ve damar değişikliği ameliyatlarından hiç bir ücret almamaktadır. Türkiye’nin kalp konusunda en başarılı devlet hastaneleri ise , Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ve İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi
Eğitim ve Araştırma Hastanesi gelmektedir. Bu 3 hastane kalp ameliyatları konusunda çok başarılı sonuçlar elde etmektedir. Fakat bu hastanelerin doluluk oranları maalesef çok fazla.

Gelelim özel hastanelerde kalp ameliyatı ücretine ;

“Özel hastanelerde Kalp damar cerrahisi ameliyatları, Mitral kapak değişimi ve tamir ameliyatları, Triküspit kapak değişimi ve tamir ameliyatları, Pulmoner kapak değişimi ve tamir ameliyatları, Aort kapağı değişimi ve tamir ameliyatları, Bypass Ameliyatları, Açık Kalp Ameliyatları, Kapalı Kalp Ameliyatları, Koroner Bypass Ameliyatları, Robotik Kalp Ameliyatları ,Kalp Pili Takılması gibi Kalp ve Damar Cerrahisi ile ilgili tüm Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyatları ÜCRETSİZDİR….

Peki nasıl Özel Hastanelerde Kalp Ameliyatları neden ücretsiz?

5510 Sayılı Kanuna göre SGK Çalışanı, SGK Emeklisi ,Bağkur Emeklisi yada Bağkur Çalışanları Özel Hastanelerde Kalp Kapağı Değişimi, Koroner By-Pass, Kalp Pili Takılması gibi tüm ameliyatlar için Sağlık Bakanlığı ile Paket Fiyat Anlaşması yapılmaktadır. Bu nedenle SGK anlaşmalı Özel hastanelerde hiçbir şekilde ameliyat ücreti isteyemez.

Yukarıdaki ameliyatların hepsinde SGK tarafından Özel hastanelerin hasta başına paket anlaşması bulunmaktadır. Özel hastaneler ilk başta sizden kesinlikle para isteyecektir. Ortalama olarak istenen ücretler ise ilk başta 20.000 TL açık kalp ameliyatı ücreti , 50.000 TL kapalı kalp ameliyatı ücreti Ayrıca Robotik cerrahi ile kalp ameliyatı olmak isterseniz de 70.000 TL civarlarından ücretler istenmektedir. Bu Kalp Ameliyatı fiyatları pazarlık neticesiyle 10.000 TL açık kalp ameliyatı, 30.000 TL kapalı kalp ameliyatı ve 40.000 TL Robotik cerrahi kalp ameliyatı ücretlerine düşebiliyorlar. Fakat kesinlikle pazarlık yapmalısınız. Ne kadar diretseniz de ameliyat ve can ortada olduğu için maalesef bu ücretlerde maddi durumunuza göre kabul edebilirsiniz.

Fakat yukarıdaki ücretleri kesinlikle fatura karşılığından alınmamaktadır. Yani siz Kapalı kalp ameliyatı için ödeyeceğiniz 30.000 TL için size fatura yerine makbuz verecekler. Bu ücreti de Ameliyata giren Öğretim Görevlisi payı adı altında almaktalar.

Evet ameliyat olacak hastanız yada kendiniz olabilir ve o durumda aklınıza pazarlık yada para gelmemekte. Fakat yinede alınan bu para tamamen el altından alınan bir paradır.

Diyeceksiniz ki özel hastane devamlı ilgi , tertemiz odalar, tüm kontroller v.s yapılmakta. Tüm bunlar için bir ücret olmalı. Evet bu ücret var fakat bu ücreti Devlet zaten hastane ile anlaşma yaparak paket fiyat ile ödemekte.

Kısaca 5510 sayılı kanun gereğince Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyatları paket fiyat mantığı ile SGK tarafından %100 karşılanır. SGK anlaşmalı hiçbir özel hastane Kalp Ameliyatı için para talep edemez.

Özel hastaneler şu durumlarda sizden para talep edebilir. Kalp kapakçıklarının çeşitleri bulunmakta. Bunlardan en iyisi Titanyum destekli kapakçıklar bu kapakçıkların SGK farkı oluşmakta. SGK bir kısmını karşılasa da ortalama 800 TL gibi bir fark sizden talep edilebilir. Ayrıca ameliyatta kullanılan bazı özel ekipmanlar içinde ortalama 500 TL ile 1000 TL arasında ücret talep edilebilir. Anjiyo ne kadar da ücretsiz denilse de maalesef özel hastaneler anjiyo için bazı ücretler almaktadır. Ortalama bir Kalp ameliyatında özel hastaneler size 3000 TL civarında fark çıkarabilir. Bunu kredi kartınızla yada nakit olarak faturalı bir şekilde alabilirsiniz.

5510 sayılı kanun ve SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre doğum ve koroner by-pass, kalp kapağı değişimi, pil takılması gibi “paket fiyat” anlaşmalı tedavilerde de hiçbir hastane “tek kuruş” para isteyemez. Tüm kalp ile ilgili Ameliyat ve sonrası işlemler bedavadır.

Kapalı Kalp Ameliyatında Açılan Mini Kesik (5 ile 7 cm)

5510 Sayılı Kanun Gereğince Aşağıdaki Hizmetlerden Ücret Alınmamaktadır.

Özel Hastanelerde Ücretsiz Karşılanan Kalp Ameliyat Başlıkları;

Tüm Kalp Kapak Ameliyatları

Tüm By-Pass Ameliyatları

Tüm Anjiyografi

Tüm Kalp ve Damar Ameliyatları

Yorumlar
  1. Aydın Göktürk dedi ki:

    Özel bir hastane bizden açık kalp ameliyatı için 10.000 TL istedi. Pazarlık ile 7.000 TL’ye indirdik. Parayı da ödedik. Fatura vermediler. Geri alabilirmiyim bu parayı?

  2. Kaan Yılmaz dedi ki:

    Ben Florence Hastanesi’nde kalp ameliyatı olmak istiyorum. Fiyatları bilen varsa yazabilirmi?

  3. Meral aksan dedi ki:

    Acıbadem Hastanesinde kalp kapakçığı değişimi ameliyatı olucam fiyat için donucez dediler. Ne kadar fiyat çıkarırlar. Kapalı ameliyat olmak istiyorum. Anjiyo için 1200 TL istendi.

  4. Samet Göktaş dedi ki:

    Koşuyolu kalp Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı oldum hiçbir ücret ödemedim. Gayette rahat geçti. Çok ilgilendiler. Tavsiye ediyorum