Erikli Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Temiz mi?

Erikli Denizi Nasıl? Erikli Denizi Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Erikli Denizi Dalgalı mı?Erikli Denizi Derin mi? Sığ mı? Erikli Denizi Temiz mi? Erikli Denizi Taşmı Kum mu?

İstanbul’da yaşıyorsunuz ve maddi olarak durumunuz iyi değil. Ege ve Akdenizdeki otellerde pahalı. Yol uzun. Peki İstanbul’a yakın size Akdenizi aratmayacak harika bir deniz olduğunu söylesek… Çoğu kişinin bilmediği bilenlerin ise her yıl tatil rotasına eklediği Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı Erikli İstanbul’a 230 km civarında bir mesafededir. Yani normal bir hızda 2.5 saatte bu muhteşem denizi olan küçük taitl beldesine ulaşabilirsiniz.

Erikli Denizi Nasıl?

Öncelikle yukarıdaki bu kadar övdüğümüz Erikli denizi nasıl ondan bahsedelim. Erikli denizin suyu gayet sıcaktır. Yani ege denizi gibi yazın sadece ağustos ayında sıcak olmaz. Gayet yüzmeye uygun sıcaklıkta bir denizi bulunmaktadır. Haziran aylarında 23 derece Temmuz ayında 24 Ağustos ayında 25 dereceleri bulabilmektedir. Erikli denizi dalgalı bir deniz değildir. Çocuklarınızla güvenle denize girebilir yüzme çok bilmeseniz bile rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilirsiniz.Erikli denizinin tuz oranı ise son derece idealdir. Akdeniz bölgesindeki gibi göz yakmaz ve üzerinizde parlak parlak tuz kalmaz.

Erikli Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Erikli denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Erikli denizi sığdır. Hemen derinleşmez.bu nedenle yüzme bilmeyenler için idealdir. Erikli denizi kum plajlardan oluşmakta. Hafif taşlıklar deniz içinde mevcuttur. Fakat 50 metreden sonra kumluktur denizin içi. Denizin içindeki taşlar ayağı rahatsız edecek taşlar değildir.Erikliye gittiğinizde İtalyan koyunda muhakkak denize girin muhteşem bakir ve bölgenin en temiz denizine sahiptir.

Kumu ince ve parlaktır. Ege bölgesindeki sahilleri aratmaz. Gelelim Erikli denizinin temizliğine. Bölgenin en temiz ve en güzel denizi Erikli’dedir. pırıl pırıl bir suyu vardir. Sağlık bakanlığı tarafından bölgenin en temiz denizi seçilmiştir. Plajlarına giriş ücretsizdir ve sahilde bir çok halk plajı bulunmaktadır.Erikli bölgesinin en büyük sorunu ise yazın çok ilgi görmesi ve kalabalık olmasıdır. Fakat sahilleri çok geniş olduğu için çok fazla sıkıntı yaratmaz. Çevresinde 5 yıldızlı çok fazla otel olmasada bir çok apart pansiyon ve rahatça tatil yapabileceğiniz oteller bulunmaktadır. Herşey dahil oteli bulunmamakta. Oda kalvalti ve Tam pansiyon olarak oteller hizmet vermektedir.

Aşağıdaki Erikli denizinden çekilmiş fotoğrafları gördükten sonra daha önce neden Erikli’de tatil yapmadığınıza üzüleceksiniz. Eriklide tatil planı yapacaksanız elinizi hızlı tutun çünkü oteller hızlı bir şekilde dolmakta. Erken rezervasyon ile güzel bir erikli tatili geçirebilirsiniz.

Ayrıca not olarak düşelim. Erikli’ye yaz aylarında günü birlik çok fazla giriş olmakta. Bu nedenle aşırı kalabalıklar ile karşılaşabilirsiniz. En güzel zamanı yazın haftaiçi olmakta. Kısa bir tatil düşününyorsanız yazın hafta içi ayarlamaya çalışmakta fayda var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.