Fuzulev Nedir? Sistem Nasıl Çalışır? Avantaj, Yorum ve Tüm Detayları

Fuzulev Nedir? Fuzulev Peşinatsız Faizsiz mi? Fuzulev Sistemi Nasıl Çalışır? Fuzulev İle Ev Sahibi Olanların Yorumları, Fuzulev Caiz mi? Fuzulev Nasıl Ev Sahibi Yapar? Fuzulev Giriş ve Organizasyon Ücreti Nedir? Fuzulev İle İlgili Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Fuzulev

                Mahmut AKBAL tarafından 1992 yılında temelleri atılan ve 25 yılı aşkın süredir, konut sahibi olmak isteyenleri oldukça iyi fırsatlarla konut, arsa sahibi yapan FUZULEV, kaliteli yaşam standartlarını yakalamak isteyen bireylere iyi seçenekler sunmaktadır. Otomotiv ile başlayan tedarik zincirinde, İstanbul da onlarca farklı projeyle imza atan Fuzulev, konut, arsa, villa gibi imkânlarla orta ve düşük gelirli bireyleri ev sahibi yapmaktadır. Noter tarafından yapılan kura, ödemelerin banka üzerinden yapılarak kayıt altına alınması ve her zaman bir danışmanın tüm soruları cevaplaması gibi bir düzen ve sistem fuzulev ile konut sahibi olmak isteyenleri bir araya getiriyor.

Fuzulev nedir?

Fuzulev bir dayanışma sistemidir. Toplu parasal bir havuzdan her ay bir kişinin kura ile belirlenip ev sahibi olmasıdır. Altın günü misali imece yoluyla faizsiz vade farksız sadece organizasyon ücretini ödeyerek dilediğiniz sürede ev sahibi olma isteğinin doğurduğu İslami bir usuldür. Fuzulev ile dilediğiniz sayıda ki gruplara girebilir, kura ile vadeli taksitli konut veya arsa sahibi olabilirsiniz. Fuzulev dilediğiniz sürede ev sahibi olabilmenin keskin anahtarı gibi görünüyor. Ayrıca peşinat ile bu süreyi de daha fazla azaltan bir durum.

Reklamlarda Dönen FPK Sistemi Hakkında Tüm Ayrıntılar İçin Buraya Tıklayarak Bilgi Alabilirsiniz. 

Fuzulev ‘in Eminevim’den Farkı Nedir

Sistem olarak hemen hemen aynı mantık üzerinden bir dayanışma metodu olan iki durumda organizasyon ücretinin farklı olduğunu söyleyebiliriz. Organizasyon ücreti dışında eminevim daha fazla şubesi ile hizmet vermektedir.

Fuzulev sistemi nasıl işler?

Fuzulev sistemi bir gruba dâhil olarak başlar. Bu grup sayısı 20 ve katları şeklinde sayı ile başlar. 20 kişilik grupta olan ve konut sahibi olmak isteyenler daha kısa vadede yüksek taksit tutarları ile 20 ay içerisinde kuraya ve şansına göre konut sahibi olabilir. Daha düşük taksit daha yüksek vade ile 120 kişilik gruba dâhil olan kişi 1-120 ay içerisinde konut sahibi olabilir. Bu işlemlerde önemli olan grup sayış, vade miktarı, vade süresi ve kura şansıdır.

Fuzulev yorumları (İyi ve kötü yorumlar)

İyi Yorumlar;

Durmuş USLU; İslami usullere göre ev almak istoruyuz ve bankalardan kaçıyoruz bu oldukça ideal bir sistem olabilir.

Mert YIKIL; Yüksek bedel ödeyim düşük vadede bize bir ev sunma imkânı olduğunu düşünüyoruz.

Cansu KARA; Biraz birikmişimizi peşinat olarak sunduğumuzda bize kısa vadede bir ev vaat eden bir sistem, denemek için daha fazla araştırıyoruz.

Beyaz TÜRK; Bu güne kadar hep hayal kurduk düşük gelirimiz bizi bankanın kucağına atıyor, bu sistem oldukça ilginç bir çekiciliği ile bize sesleniyor.

Aydın KAMAÇ; Dilediğimiz evi alabileceğimiz söylendi bu dâhil son derece ideal bir yaklaşım.

Kötü Yorumlar;

Selma HÜN; Kura oldukça şeffaf olduğu söylense de ilk aylarda ev çıkmamasının bende şüphe uyandırdığı bir gerçektir.

Kadriye FIRSAT; % 6,3 gibi bir organizasyon bedeli de bankaların faiz oranlarına neredeyse benzemektedir.

Şahin BOYUN; Organizasyon ücreti fazla olup evin teslimi geç aylara kadar sürmektedir.

Sibel ATMACA; Mantıklı gibi görünüyor olabilir ancak maliyetlere ne kadar etki ettiğine göz atmalıyız.

Emine KERİM; Reklamlarda sıkça duymadığımız endişe verici bir sistem, o kadar ay o parayı yatırıp neyi bekleyeceğiz ve neye güveneceğiz.

Fuzulev Sistemini Kullananların Yorumları

Berre KURAL; Sisteme girerken güven ve yöntem açısından endişelerimiz olsa da 25. Ayda şans bize güldü ve kiradan kurtulduk.

Selim CAN; İstanbul gibi bir yerde ömür boyu çalışsam da ev alamayabilirdim ama Fuzulev ile çocuklarımızın geleceği daha berrak görünüyor.

Kadir FEYZİ; Eşimi zorla ikna ettiğim ve sabırla düzenli taksitlerini ödediğim bu sistem de ben de 31. Aya konut sahibi olmanın keyfini yaşayacağım.

Ahmet METE; Bir gün bizimde evimiz olabilir mi diye hayal kurardık. Evet, olabilirmiş, teşekkürler FUZULEV

Süheyla UĞURLU; Evi alalı 3 gün oldu ve sabırla sükûnetle ödemelerimizi aksatmadan yaptığımız bu yatırım da kiracı olmanın verdiği zorluklara bir son verdi.

Fuzulev Giriş Şartları

Fuzulev için peşin yâda vadeli, grup sayısı gibi şartlar bulunmamaktadır. Konut veya arsa sahibi olmak isteyen bireylerin kendi tercihleri doğrultusunda akıl bali TC vatandaşı tüm bireyler girebilir ve faydalanabilir.

Fuzulev Organizasyon Ücreti

Fuzulev organizasyon ücretini öncelikle peşin almakta ve sistem bitiren veya sistemden vazgeçenlerin organizasyon bedelleri iade edilmemektedir. Organizasyon bedeli % 6,3 olup bu bedel üzerinden değerlendirilmektedir. Örneğin 100.000 TL lik bir ev almak istediğinizde sizler için 6300 TL bir organizasyon bedeli. Çıkarılmakta ve peşin olarak alınmaktadır.

Fuzulev Aylık Ödeme Hesaplama

Fuzulev de örneğin 80.000 TL lik bir konut almayı planlıyorsunuz. Burada 5040 TL organizasyon ücreti meydana gelecektir. Bu %6,3 civarında bir organizasyon bedelidir. Bu açıdan 100 ay taksit yapacağınızı düşünürsek 800 TL bir aylık taksit çıkmaktadır. Eğer ki peşinat verirseniz ve bu % 10 peşinat olursa evin değeri 72.000 TL olacak ve 100 ay vade de 720 TL aylık ödemeleriniz olacaktır. Peşinatsız olduğunda ödenecek 800 veya peşinatlı 720 TL yanında organizasyon ücreti olan 5040 TL peşin olarak alınmaktadır.

Fuzulev Güvenilir mi?

Fuzulev sistemi oldukça güvenilir olup on binlerce insanın bu yöntem ile ev sahibi olduğunu söyleyebilir. Fuzulev de özellikle bireylerin özlük hakları, kura metodu, noter huzurunda şeffaf işlemler gibi bir dizi güven verici yöntemler bulunmaktadır. Fuzulev evin bedeli, organizasyon miktarı ve taksit tutarını belirleyen sistemi sizin üzerinize gör kurarken her şeyi kayıt altına almaktadır.

Fuzulev Taksitleri Nasıl Ödenir?

Fuzulev taksitlerini dilerseniz herhangi bir şubeden dilerseniz verilen banka hesaplarından birinden yapabilirsiniz. Bu açıdan da oldukça kolay ödeme şekli ile herhangi bir masraf veya komisyon olmadan ödeme işlemlerini yapabilirsiniz.

Fuzulev Avantajları Neler

  • Bankalarda, faizden, zorlu vade süreçlerinden uzak durabilirsiniz.
  • Dilediğiniz yerden dilediğiniz miktarlık ev, arsa satın alabilirsiniz.
  • Fuzulev ile İslami usullere göre konut sahibi olabilirsiniz.
  • Düşük maliyetli ve ucuz organizasyon ücreti ile daha kısa sürede konut sahibi olabilir ve kiradan kurtulabilirsiniz.
  • Şanslı iseniz kura sonucu ilk ayda dahi ev veya arsa sahibi olma fırsatınız elde edebilirsiniz.

Fuzulev Mantıklı mı?

Orta ve dar gelirli, kısa zaman içinde bir ev parası toplayamayanlar için Fuzulev oldukça mantıklı bir sistemdir. Bununla birlikte yatırım yapmak isteyenler, parayı tutma adına bir yatırıma bağlamak isteyenler içinde son derece mantıklıdır. Faize bulaşmak istemeyenler, vadeli ama daha düşük maliyetli kaliteli ev almak isteyenler içinde oldukça mantıklı bir tercihtir.

Fuzulev Sistemi Nedir?

Fuzulev ev sahibi olmak ve kiradan kurtulmak isteyen, ancak maddi açıdan zayıf olup ödeme problemleri yaşayan ve İslami esaslara göre banka faizlerinden uzak durmak isteyen bireyleri ev sahibi yapmayı amaçlayan bir sistemdir. Bu yardımlaşma sisteminde ev sahibi olmak isteyen aynı düşünceden insanlar belirli sayılarda gruplar haline gelerek vade farkı olmadan faize girmeden konut sahibi olmaktadırlar. Altın günü sistemine benzeyen Fuzulev, sadece ev değil ayrıca binlerce insanı da otomobil sahibi yapmayı başaran dayanışma ve destek sistemidir.

Fuzulev Taksitleri Ödemeyince Ne olur?

Fuzulev de taksitleri ödeyemediğiniz durumlarda birkaç farklı seçenek ile mağdur olmanız ve sistemi mağdur etmenizin önüne geçilmektedir. Örneğin taksitleri ödeyemezseniz fuzulev sisteminden çıkabilir veya taksiti düşürebilirsiniz. Ödeme gerçekleşmediğinde taksit süreciniz ödemediğiniz ay kadar ileri tarihe atılmakta ve bu açıdan da bir miktar kesinti ve masraf tarafınıza çıkarılmaktadır.

Fuzulev ile Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

  • Dilediğiniz il, ilçe ve semtten ev alma imkânı yakalayabilirsiniz.
  • Taksitleri öderken tamamen faiz ve vade sürecine dâhil olmazsınız.
  • Birikim yapıp daha yüksek fiyata daha ileri bir tarih de sahip olmak istediğiniz eve daha düşük maliyetle kısa sürede sahip olabilirsin.
  • Teslim alacağınız ev için dilediğiniz zaman taksit sayısında ve ödeme miktarlarında değişikliklere gidebilirsiniz.
  • Taksitleri öderken sıkıntıya düşüp ödemede zorluklar yaşar iseniz taksitleri dondurma imkânından faydalanabilirsiniz.
  • Ödeme de yaşadığınız sorunlar devam ederse sistemden rahatlıkla ayrılabilirsiniz. Burada organizasyon ücreti iade edilmemektedir.

Fuzulev ile Kimler Ev Alabilir?

Aklıselim, ödeme zorluğu yaşamayan ve ev sahibi olmak isteyen her birey Fuzulev sistemine katılabilir. Burada dayanışma kültürü içinde ev alıp huzurlu bir süreci geçirmek isteyen tüm TC vatandaşları için oldukça uygun bir sistemdir. Ayrıca ikinci bir eve sahip olup yatırımlık hamle atmak isteyenler içinde fuzulev oldukça mantıklı bir sistemdir.

Fuzulev ile Neden Hemen Ev Alınamıyor?

Fuzulev bir dayanışma, bir altın günü ve yardımlaşma sistemidir. Öncelikle 20,40,60,80,100,120 li gruplar halinde bir seçenek ile her grup kendi içerisinde her ay bir kişiye noter huzurunda yapılan kura ile ev alma şansı vermektedir. Örneğin 200.000 TL lik bir ev için 40 kişilik grup olduğunu düşünelim. Bu 40 ayda ev sahibi olmak anlamına gelmektedir. 40 ay vade de her birey 5000 TL ödemeyecek olup en şanslı kişi ilk ay kura ile eve sahip olurken kalan 39 kişi ise kalan 39 ayda kura ile ev sahibi olma imkânı elde edecektir. İlk çıkan kişinin diğer son çıkanlara göre ekstra kira yardımını grupta yer alan bireylere yaptığı enfes bir sistem de herkesin hemen ev alması sistem gereği mümkün değildir.

Fuzulev ile Her Türlü Gayrimenkul Alınabilir mi?

Fuzulev sizlere sadece ev değil, arsa, arazi, tarla ve villa gibi aklınıza gelebilecek tüm gayrimenkulleri satın alabilme imkânı veren bir sistem olarak daha kısa ve daha maliyeti düşük seçenekleri sunmaktadır. Fuzulev ile her türlü taşınmaz bina, arazi gibi gayrimenkul değerleri alabilirsiniz.

Konut Kredisi İle Hemen Ev Almak Varken Neden Fuzulev?

  • Konut kredisi öncelikle faizli bir seçenek sunarak bireylerin İslami yaklaşımlarını bertaraf edecek yıkıcı bir sistemdir.
  • Konut kredisi ile faiz miktarı eklenecek olup satın alınmak istenen konutun fiyatı bir hayli artacaktır.
  • Konut kredisi ile bir vade süresi ile orantılı şekilde maliyetlerin de yükselmesi söz konusudur.
  • Konut kredisi düzenli ödenmediği zamanlarda ciddi sorunlarla karşılaşmak mümkün iken fuzulev sisteminde ödemeler aksadığında dondurma yâda sistemden ayrılma gibi daha pozitif sonuçlar seçenek olarak bulundurulmaktadır.

Alınan Evin Borcu Vadesinden Önce Kapatılabilir mi?

Fuzulev sisteminde örneğin 200.000 TL lik bir ev almak istediniz ve 100 aylık vade ile ayda 2000 TL ödeyerek sisteme başladınız. En geç 50. Ayda 100.000 TL ödemiş olacaksınız ve evin yarısının bedelini ödediğiniz için evi alacaksınız. Kalan 100.000 TL için ise 50 ay beklemeden tek seferde ödeme ve önceden hesabı kapatma şansı bulunmaktadır.

Yorumlar
  1. İbrahim Öztürk dedi ki:

    Fuzul evden ev sahibi oldum. 10 çekilişte bana çıktı. Son derece uygun ve banka faizsiz ev sahibi oldum.dinende son derece doğru bir çözüm. Ev sahibi olmak gerçekten çok kolay. Teşekkürler

  2. süleyman dedi ki:

    Değerli arkadaşlar, bence bir sorun yok. olsaydı 30-40 yıllık geçmişi olan bir firma.
    FuzulEv den 120 aylığına aylık 2500TL odemeli konut finansmani için tarafimca anlaşma yapılmıştır. Anlaşma gereği 19bin TL organizasyon bedeli(şu an sıfıdan sisteme girecekler için bu tutar 30-35binTL civarındadır) toplamda 5 aylık 2500TL den 12500 TL ödeme yapılmıştır. Aynı şartlarla devri mümkündür. gelirim düştüğü ve farklı harcamalarım çıktığı için ödeme güçlüğü çekyor olmam nedeniyle sadece ödediğim para karşılığında devretmek istiyorum. İlgilenenlerin tekeman@gmail.com a mesaj atabilirsiniz. 5 ay ödeme 6 ay erteleme yaptım.