Yaşlılık Lekeleri Çözümü- Zamanla Oluşan Lekeler Nasıl Tedavi Edilir?

Yaş İlerledikçe Cildimizde de Bazı Deformasyonlar Oluşmaktadır. Genellikle Deride Kahverengi ve Siyah Lekeler Oluşması Doğanın Kanunudur Aslında… Fakat Günümüz Teknolojisi İle Bu Lekelerden Kurtulmak Mümkün Sizin İçin Özel Haberimiz…

Yaşlılık Lekeleri Nasıl Giderilir?

Uzun süre güneşe maruz kalan ciltlerde, ileri yaş kişilerde meydana gelen bu lekelere genellikle karaciğer lekeleri veya yaşlılık lekeleri denilir.Kalıcı lekeler değillerdir, cilt ile ilgilenme, düzenli bakım vb. tekniklerle bu lekelerden kurtulabilir.

-Yaşlılık lekeleri genellikle uzun süre güneşe maruz kalma sonrası, pigment üretimi ile ilgilenen melanosit hücreleri aşırı aktif bir hale gelir ve bu hücreler melanin adında, cildi güneşe karşı koruyan ama aşırı üretildiği zaman ciltte belirli noktalarda biriken pigmenti üretirler. Birikmeler ise yaşlılık lekeleri olarak adlandırılır.

yalilik-lekelerine-cozum

-Genetik faktörlerde önemlidir, örneğin bazı kişiler doğuştan bu lekelerin daha kolay oluşabileceği, gelişebileceği bir yapuya sahiptirler.

Yaşlılıkla Oluşan Lekeler Nasıl Giderilir?

-Beyazlatıcı kremler kullanabilirsiniz. Beyazlatıcı kremlerin içerisinde hidrokinon adlı bir madde bulunur. Bu maddeninde etkisi ile lekeler etkisi azalır, cilt eski rengine dönmeye başlar. Fakat bu kremlerin etkileri çok yavaş görülür. Lekelerde gözle bir şekilde azalma görmek, kremin etkisini görmek istiyorsanız yaklaşık 1-2 ay kullanmanız gerekebilir. Eczaneden reçetesiz satılan beyazlatıcı bir kremde alabilirsiniz fakat en uygunu doktor önerisi, reçetesi ile alınan bir beyazlatıcı kremdir.

yaslilik-lekelerine-cozum

-Kimyasal peeling yapabilir, yaptırabilirsiniz. Bu yöntemde özel bir kimyasal karışım cilte pamuk yoluyla sürülür, yedirilir. Ve çok kısa bir süre beklemeden sonra sürülen bölgede ki derinin yüzeysel tabakası soyulur hale gelir. Lekelerin tamamen çıkması için uzman kontrolünde belirli zaman aralıklarında peelingin birkaç kez uygulanması gerekiyor.

yaslilik-lekelerine-dogal-cozumler2

-Dondurma işlemi yaptırabilirsiniz. Bu yöntemde sıvı azot kullanılır, leke olan bölgelere az bir miktar püskürtme işlemi yapılır ve bir süre sonra sürülen bölgede ki yüzeysel deride soyulma, parçalanma meydana gelir. Ve zamanla o bölgede ki deri tamamen soyulur altında daha açık renkli, küçük lekelerden arınmış bir deri meydana çıkar.

– Doğal yöntem olarak Limon kürünü de kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı balın içine yarım limon suyu karıştırılarak cilde haftada 3 kez cilde sürülür. Yarım saat kadar beklenir ve yaşlılık lekelerinin giderilmesini sağlar. Ciltte kuruma yapma ihtimali vardır. Nemlendirici kremlerini bu işlemden 1 saat sonra sürmeniz gerekmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.